1 Ноември, 2018 12:41 830 0

Изборите в Армения ще са на 9 декември

  • армения-
  • избори-
  • предсрочни-
  • парламент-
  • никол пашинян

Няколко седмици до важния вот

Изборите в Армения ще са на 9 декември - 1
Снимка: Shutterstock

В Армения на 9 декември ще бъдат произведени предсрочни парламентарни избори, съобщи днес изпълняващият длъжността премиер Никол Пашинян, цитиран от ТАСС.

"След като парламентът отхвърли моята кандидатура, президентът ще подпише съответния указ. Съгласно договореностите, изборите ще се състоят на 9 декември", каза той на брифинг в парламента. Днес арменският парламент ще разгледа за втори път кандидатурата на Пашинян за премиер, след като вече веднъж я отхвърли. Ако това се повтори, ще бъдат свикани предсрочни парламентарни избори.

Самият Пашинян призова депутатите да отхвърлят неговата кандидатура, издигната по чисто технически причини. Всички четири парламентарни групи вече обявиха, че няма да подкрепят кандидатурата. Никол Пашинян подаде оставка като премиер на 16 октомври, за да ускори процеса на разпускане на парламента и свикване на предсрочни избори. На 24 октомври парламентът отхвърли кандидатурата на Пашинян, припомня ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА