3 Ноември, 2018 12:04 2 250 3

САЩ са готови за ново споразумение с Иран

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • иран

Доналд Тръмп иска гаранции от иранските власти

САЩ са готови за ново споразумение с Иран - 1
Снимка: БТА/AP

САЩ са готови да сключат ново споразумение с Иран. Това се казва в изявление на президента на САЩ Доналд Тръмп, цитирано от „Известия“.

В изявлението се заявява, че Вашингтон остава отворен за сключването на ново и още по-всеобхватно споразумение. То ще трябва да гарантира, че Иран няма да се сдобие с ядрено оръжие.

От вчера САЩ върнаха в сила санкциите срещу Иран. Това стана, след като Тръмп изтегли страната си от споразумението за иранската ядрена програма.

Той призова Иран да остави ядрените си амбиции да промени деструктивното си поведение. Не е ясно дали ще има нови преговори. Очаква се коментар от Иран.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти седераст

    17 2 Отговор
    К. за Ротшилдите и пишман демокрацията им. К. за държавата им "израел". Седерасти, яжте "течен шоколад"!
  • 2 Хитлер великан

    15 4 Отговор
    Дано Иран да се сдобие с ядрено оръжие и да го начука на Ротшилдите и "израел".
  • 3 ****

    20 1 Отговор
    И за какво им е на Иран да слючват нов договор,когато старият се нарушава едностранно,кой гарантира,че ако подпишат нов,утре няма да бъде анулиран? И сащ е време вече да спрът да налагат санкции на ляво и дясно,защото както е тръгнало,скоро светът ще ги отсвири,защото правителствата ги търпят,но бизнеса няма да ги търпи.