Last news in Fakti

3 Ноември, 2018 19:55 3 940 1

Разбиха престъпна група в Испания

  • испания-
  • група-
  • полиция

Бандата се е занимавала с източване на кредитни карти

Испанската полиция разби престъпна група, изработвала фалшиви кредитни карти, съобщи ТАСС.

В Мадрид са били арестувани 19 души. Те са изработвали фалшиви кредитни карти, вграждайки в тях изтеглени от тъмната мрежа данни на потребители, в това число и пин кодове.

Така измамниците получавали възможност да теглят пари от банкомати и да пазаруват в магазини. Арестуваните са опитали да извършат измами за около 5 млн. евро.

Банките и финансовите учреждения успели да блокират техните транзакции. Според данните на полицията загубите са на стойност около 5 млн. евро.

Лидер на групата е алжирец, чиято самоличност не се споменава. Смята се, че по подобен начин в миналото той е опитал да финансира атентатите срещу Световния търговски център в САЩ.

В момента мъжът излежава присъда в Испания. В случая е ставало въпрос за измама от личен интерес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зайко Байко многознайко

    0 1 Отговор
    Нерде Ямбол, нерде Стамбул, какт и да е неделя е и ние не сме толкова осторожни.
Новини по държави: