4 Ноември, 2018 20:46 2 882 16

Северна Корея може да спре разоръжаването

  • северна корея-
  • разоръжаване-
  • ким чен-ун

Страната иска отмяна на санкциите срещу нея

Северна Корея може да спре разоръжаването - 1
Снимка: БТА/AP

Представители на Северна Корея обявиха, че са готови да подновят ядрената програма на страната си, съобщи France 24.

Правителството на страната настоява за отмяна на санкциите срещу страната. Севернокорейският лидер Ким Чен-ун договори разоръжаването по време на срещата си президента на САЩ Доналд Тръмп през юни.

Американските представители твърдят, че напредъка на страната по разоръжаването е твърде бавен. За това и Вашингтон отказва да отслаби санкциите срещу страните.

От Северна Корея обявиха, че не могат да приемат санкциите срещу страната си в условията на подобряване на отношенията. От там заявиха, че е много възможно да ядрената програма да бъде възобновена.

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео посети Северна Корея през миналия месец. Той договори условията за нова среща между Ким Чен-ун и Доналд Тръмп.

Тогава Ким заяви, че приветства разговорите с Помпео и усилията на Тръмп.

Самият президент на САЩ призна, че е доволен от Северна Корея и работата в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    18 2 Отговор
    Пак ще го повторя: Свалят санкция-махат ракета,свалят санкция-махат ракета...това е начина!

    Коментиран от #13

  • 2 IQ ZERO💡

    21 1 Отговор
    Ким взе да се усеща ,че Дони го врътна .Ма то така става като вярваш в Дядо Коледа.
  • 3 onq s konq

    3 13 Отговор
    Корея е последната от държавите ИЗКУСТВЕНО РАЗДЕЛЕНИ И ПОДЕЛЕНИ между Изтока и Запада с цел БАЛАНС НА СИЛИТЕ.Видяхме какво стана с ГДР и ГФР и как след сливането Запада надделя в цялостното управление.Същото стана и с Виетнам.При едно обединение на Северна и Южна Корея /каквато е и историческата цел/ новата Обединена Корея ЗАКОНОМЕРНО ще придобие с времето ЗАПАДНА ОРИЕНТАЦИЯ.Неудобството в случая е,че ще стане много силна както икономически,така и военно и неминуемо ЩЕ ПРЕНАРЕДИ ПОЗИЦИИТЕ НА КИТАЙ И РУСИЯ В РЕГИОНА.

    Коментиран от #4, #14

  • 4 Borislav Popov

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Виетнам западна ориентация ли прие ?!! Твърде много се съмнявам !!!
  • 5 Borislav Popov

    13 0 Отговор
    Като искат разоръжаване - всичко на равноправни начала ! Разоръжава се и обора и С Корея !

    Коментиран от #6

  • 6 onq s konq

    2 12 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Нещо си се объркал-как ще разоръжаваш СВЕТОВНАТА ПОЛИЦИЯ САЩ и мислиш ли изобщо КОЙ ЩЕ СЪБЛЮДАВА СПАЗВАНЕТО НА СВЕТОВНИТЕ ДЕМОКРАТИЧНИ ЗАКОНИ?Идеята е съвсем друга:Разоръжаването да се извършва РЕЦИПРОЧНО МЕЖДУ С.КОРЕЯ И РУСИЯ,А САЩ ЩЕ КОНТРОЛИРАТ!

    Коментиран от #7

  • 7 Borislav Popov

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Пак си объркал посоките ! Има нов шериф в града ! И той стои в Кремъл ! Ако каже да се разоръжат корейците - ще го направят ! Ако каже да не се разоръжат - няма да го направят ! Бай дони какво може да направи по въпроса ? Ще пише в туитър ?
  • 8 Барчо

    1 0 Отговор
    Никой не зачита някой с изути гащи.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 витман

    5 0 Отговор
    еее слави ти не се гневи на хааааамериканците....ще чакаш бая преди да се разправят с корейците......първо с иранците.....сетне с турците....сетне с китайците ....та чак сетне с корейците....с руснаците няват да имат конфликт че жална им майка....първо да ги видим тия нещастници с Корея как ще се справят американските джендъри
  • 11 витман

    4 0 Отговор
    И каква беше файдата от демонстрациите на трите стари американски корита пред бреговете на северна Корея......еееее язък за барута ....пет пари не струват маневрите на нашите съюзници американците....за смях станаха.....
  • 12 За смях

    1 0 Отговор
    За смях ама пак ще дояд България за петократно по скъпия шистов газ....а пък вие се хихикайте и се надявайте за евтения руски газ......няма да я бъде.....щом сте с америка ще си плащате за всичко. Това е пазарна икономика и америка ще ви определя цената и на въздуха даже жалки русофили.....без америка да ви разреши няма и да дишате жалки българкски комуняги
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Кики

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "хахахах":

    Аз няма как да бъда управляващ, защото като ми видят програмата ,ще ме пречукат още на третия ден,...а тя е такава,че Северна Корея ще ви се види Рай!
  • 16 onq s konq

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "хахахах":

    Не може аз да изрека с цялото си уважение "Слава на Путин",а ТИ ЧЕРНА ЗЛАТКЕ да ми се изцепиш че никога не е имало Путин,ама виж-Владимир Владимирович е друга работа.Не-мо-же!
Новини по държави: