Last news in Fakti

5 Ноември, 2018 15:20 3 571 2

Кметове арестувани в удар срещу мафията

  • италия-
  • мафия-
  • кмет

Полицейска акция в Италия

Държавни служители бяха задържани в акция срещу организираната престъпност в Италия, съобщи РИА Новсти.

Акцията е била проведена в град Фускладо. Той се намира в провинцията Козенца. Сред арестуваните има кмет и заместник кмет. Арестувани са още 14 души, сред които държави служители и бизнесмени.

Срещу тях са били повдигнати обвинения за административни нарушения, корупция и оказване на натиск с власт. В акцията са участвали около 100 служители на полицията.

Това не е първи случай на арест на представители на местните власти в Калабрия. Някои градове са под особен контрол след арестите на кметове и отстраняването на администрации.

В района действа мафиотската група Надрангета. Смята се, че полицейската акция е била насочена срещу нейни действия. През последната година в Италия се проведоха редица акции срещу организираните престъпни групи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госта

    5 0 Отговор
    Мале, уплаших се че е в България. Ма то в Италия. Значи няма страшно. Тук мафия няма. То и кметове няма, де.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: