5 Ноември, 2018 18:00 2 128 1

Отхвърлете плана на Мей

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • тереза мей

Борис Джонсън не иска Великобритания да приема условията на ЕС

Отхвърлете плана на Мей - 1
Снимка: БТА/AP

Бившият британски външен министър Борис Джонсън призова министрите да отхвърлят план за Брекзит на Тереза Мей. Това става на фона на спекулациите, че тя е постигнала тайно споразумение с ЕС за избягване на твърда ирландска граница, но с цената на оставането на Обединеното кралство в митническия съюз, съобщи БНР.

В статия за таблоида „Сън“ Борис Джонсън предупреждава, че този план ще задържи Великобритания в митническия съюз завинаги, а не временно, както някои се надяват и отново подхваща рефрена за превръщането на Великобритания във васална държава на ЕС. Джонсън пламенно призовава министрите да отхвърлят плана на Мей, ден преди ключовото заседанието на кабинета за одобряване на предложенията на премиера. Според Джонсън, одобряването на този план ще бъде най-големият коледен подарък за Брюксел:

„Дори след като напуснем ЕС, съгласно тази сделка ние ще останем в безсмисления преходен период, в който на практика ще бъдем член на ЕС, но без глас“, пише Борис Джонсън. Бившият външен министър допълва, че по този начин Великобритания ще се превърне във васална държава или колония поне за 18 месеца, а най-вероятно и по-дълго.

По-рано бившият министър за Брекзит Дейвид Дейвис призова Тереза Мей да публикува нейните предложения за сделка, за да могат министрите и депутатите да преценят какви могат да бъдат последиците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Деян

    2 0 Отговор
    Няма ли кой да разтури тая помиярска държава
Новини по държави: