6 Ноември, 2018 11:00 1 307 8

САЩ имат готовност за преговори с Иран

  • сащ-
  • майк болтън-
  • иран

Доналд Тръмп иска страната да промени поведението си

САЩ имат готовност за преговори с Иран - 1
Снимка: БТА/AP

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп има готовност да води преговори с Иран, ако страната прояви готовност за компромиси по ядреното споразумение с нея. Това заяви съветникът по национална сигурност на Тръмп Джон Болтън, цитиран от ТАСС.

Президентът извади САЩ от споразумението за ядрената програма с Иран. През тази седмица той възстанови и санкциите срещу страната.

Самият Болтън не отговори, дали се очакват ответни мерки по връщането на санкциите.

„Смятам, че на иранците им предстои да вземат трудни решения. Ако те променят поведението си, президентът Тръмп вече заяви, че ще бъде готов да преговаря с тях. Ще говорят по всички аспекти, като подкрепата на тероризма, балистичните ракети и бойните действия в Близкия Изток. Ние имаме готовност за това“, заяви Болтън.

Той добави, че американските газ и петрол са алтернатива на енергийните доставки от Русия за Европа. Болтън посочи, че китайските банки вече са прекратили финансовите транзакции за Иран, защото предпочитат да правят бизнес със САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    3 3 Отговор
    Ами май работата не става само с шистов газ и нефт , и в края на краищата инереса клати феса.

    Коментиран от #4

  • 2 Borislav Popov

    4 8 Отговор
    Американците ще укротят персите, няма на къде да шават !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бастион

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "боцмана":

    Много добре даже става -следиш ли петролните пазари ? Виждаш ли какво се случва с нефта ? Постоянно увеличават добива в САЩ , вече са на 11 ,5 млн.барела на ден. Настъпили са яко педала. После Иран трудно ще се върне в тая нища , защото американкия петрол е по ефтин

    Коментиран от #6

  • 5 Borislav Popov

    4 4 Отговор
    Санкционният списък на САЩ срещу Иран, който самите Съединени щати определиха като "най-големия в историята", включва потънал петролен танкер и отдавна приключила дейността си банка. Иранската банка "Тат Банк " е приключила дейността си още 2012 година.
  • 6 Borislav Popov

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "Бастион":

    Износът на петрол от САЩ е достигнал рекордно ниво от 2 млн. барела на ден, пише Financial Times. Той е основно насочен към Канада, Европа ...........................От друга страна - През миналата седмица най-голямата икономика в света е внесла 7.2 млн. барела на ден, основно от Канада, Саудитска Арабия и Венецуела. ................................ Колко е баланса между вноса и износа ??????? ...........И как хем внася от Канада - хем изнася за Канада ? Всичко май е само една далавера на борсите ??????????????

    Коментиран от #7

  • 7 Бастион

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    ООоооо ,я си провери източниците ,моля ти се Financial Times - обаче всъщност Взгляд . 2,5 млн. барела е износът на САЩ ,не целия ,а само за Азия -на ден -от Август т.г.
    От Август т.г. добивът е бил 11,346 млн. барела , а през Октомври 11,4 млн. и се увеличава постоянно

    Коментиран от #8

  • 8 Borislav Popov

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Бастион":

    Администрацията на Белия дом прогнозира, че производството ще се покачи до 11 млн. барела на ден до края на 2019 г. и страната ще съперничи на Русия, която е най-големият производител в света!!!!!............................................... Ама само прогнози !!! Истината е че продължават да мъкнат нефт от Ирак , Сирия ,Либия ............САЩ удвои вноса си на петрол от Ирак в месеците август и септември, според анализ на Platts за U.S. Energy Information Administration?????!!!!!!