6 Ноември, 2018 11:40 1 299 2

Европа няма да прави компромиси с Италия

  • европа-
  • пиер московиси-
  • италия

ЕК иска нов проектобюджет от италианското правителство

Европа няма да прави компромиси с Италия - 1
Снимка: БТА/AP

Европейската комисия поиска от Италия да представи проектобюджет за 2019 г., съобщи Дойче Веле.

Европейският комисар по икономиката Пиер Московиси обяви, че не трябва да се очаква, че ЕС ще търси компромисна сделка с Италия.

В момента италианското правителство планира бюджетен дефиците, надхвърлящ максимално позволеното от ЕС.

„Ние не обсъждаме компромис и не водим преговори. Правилата са си правила и трябва да се уважават“, заяви Московиси.

Италианското правителство е заложили бюджетен дефицит от 2.4% Според европейските правила дефицитът не може да надхвърля 2%. От Рим обявиха, че не смятат да се съобразят с европейските изисквания.

Европа даде на италианските власти срок до 13-ти ноември за представянето на коригиран вариант на бюджета. Ако това не стане, може да последва процедура със санкции и глоби.

Според европейските експерти такава политик застрашава стабилността на еврозоната. Правителството в Италия обаче отхвърля бюджетните съкращения. От там обявиха, че ще реализират бюджета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не точно

    3 2 Отговор
    Така е.Ще прави компромиси само на мангалите в Италия.
  • 2 Borislav Popov

    6 0 Отговор
    Ако в проектобюджета бяха записали 10% ама за нелегалните емигранти пристигащи от всички посоки - нямаше да има никакви проблеми !!!
Новини по държави: