Last news in Fakti

6 Ноември, 2018 13:21 1 312 1

Брекзит е готов „на 90 процента“

  • тереза мей-
  • брекзит-
  • ес-
  • граница-
  • ирландия-
  • великобритания

Австрия е готова да оказва съдействие на Лондон и Брюксел

Брекзит е готов „на 90 процента“ - 1
Снимка: БТА/ AP

Окончателното споразумение между Лондон и Брюксел за Брекзит е готово на 95 процента. Това е заявила късно снощи британският премиер Тереза Мей, предаде Ройтерс. Тя също така е уверена в намирането на решение по въпроса за границата на Северна Ирландия.

Според изявление от кабинета на премиера, след среща с австрийския канцлер Себастиан Курц тя вярва, че 95 процента от споразумението за напускане на ЕС вече са завършени, както и че ще бъде намерено решение за режима по северноирландската граница.

От своя страна Курц е заявил, че като ротационен председател на ЕС Австрия е готова да оказва съдействие на Лондон и Брюксел за ускоряване на сключването на окончателно споразумение за Брекзит, допълва ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 What ever

    3 1 Отговор
    90-95 на кого му пука за процентите. Всеки вече разбра че остана Северна Ирландия и някой трябва да отстъпи иначе ще има граничен контрол който ще върне ИРА на терен. Докато не подпишете вече никой не ви вярва щото всеки блъфира и чака последният момент. А накрая Сорос ще спечели като заложи за/против паунда.
Новини по държави: