7 Ноември, 2018 09:26 3 721 46

САЩ подготвят нов удар за Русия

  • сащ-
  • санкции-
  • русия

Възможни са нови санкции

Русия не е изпълнила условията, поставени от Съединените щати след отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал в Обединеното кралство, и може да й бъдат наложени нови американски санкции, съобщи БНР.

Това обяви във Вашингтон говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт, цитирана от Франс прес. По думите й, Държавният департамент е уведомил Конгреса, че не може да потвърди, че Руската федерация е изпълнила условията, предвидени в американски закон от 1991 г. за химическите оръжия.

Въз основа на закона, Вашингтон даде на Русия 90 дни да заяви, че не използва химически или биологически оръжия, да се ангажира да не го прави в бъдеще и да позволи да бъдат направени проверки, за да докаже, че е унищожила всичките си запаси.

Обявяването на първата серия от санкции срещу Русия през лятото, макар и ограничена, беше достатъчна да доведе до спад в руските финансови пазари и на курса на рублата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да го кажем направо.

    53 10 Отговор
    Станаха вече банални америте-ще ядът дървото накрая. Към цял свят санкции-е накрая ще има реване..
  • 2 СеСеСеРе

    12 49 Отговор
    Бой по руската кочина, санкции до дупка !
  • 3 Kcaniba

    49 11 Отговор
    За новичока се носят митове и легенди, скрипал восресе, а саудитската монархия обезкостява и разчленява демократично на воля!!!
    Та създаване на прецеденти за свои икономически изгоди вече не е банално и очевадно, а просто позорно!!
    Фалиралата кочина фащ ще бъде съкрушена!!!
  • 4 Сатаната

    19 2 Отговор
    Хашоги.
  • 5 Само питам

    11 33 Отговор
    Защо квичат русофилите, нали санкциите укрепват руската икономика? Трябва да се радват.

    Коментиран от #7

  • 6 куку руку ку

    16 3 Отговор
    Потърсете Какво казва Яков Кедми за това, какво очаква сащ.

    Коментиран от #11

  • 7 Диди

    7 29 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    Да не забравяме,че през Декември ще бъдат удължени и санкциите от ЕС за Русия.Ако наистина САЩ наложи санкции,то те ще бъдат най строгите досега.Путин води Русия към фалит.
  • 8 а така

    20 6 Отговор
    Ами нека първо ФАЩ дадат личен пример! Нека първо Тях и нАглосаксите да проверят какви ги "произвеждат", пък тогава и другите.
  • 9 Пенсионера

    10 0 Отговор
    Не се спря и не се умори този веееееее , ..... Умора нема братче .
    Тоьи разтрои половината свят до тук ,ко ши измисли пак? Няматли си психолози и психиатри там ?
    Аз само питам , тъй като съм много загрижен за здравето на пенссионерите .
  • 10 все пак

    21 5 Отговор
    Това не са санкции, мили деца. Това си е Война, за руснаците - отечествена. А когато руснаците водят Отечествена война, колкото и лошо да е в началото положението, накрая истинският агресор капутулира безславно.

    Коментиран от #12

  • 11 Само питам

    8 14 Отговор

    До коментар #6 от "куку руку ку":

    А ти прочел ли си кой е Яков Кедми и защо е от постоянното присъствие в предаването на руския Гьобелс Владимир Соловьов и останалите прокремълски СМИ? Той е част от руската информационна война срещу свободния свят, а ти ми го даваш като някакъв сериозен анализатор и едва ли не пророк.

    Коментиран от #13, #14

  • 12 Само питам

    8 15 Отговор

    До коментар #10 от "все пак":

    Пълни глупости пишеш. Санкциите са наложени именно за озаптяване на агресора Русия.

    Коментиран от #23

  • 13 а стига бе....

    20 5 Отговор

    До коментар #11 от "Само питам":

    Хаааххаа--"свободният свят"..хаахааа -ти изби рибата бе пич--какъв свободен свят бре--какви 5 лева...Еййй още имало големи наивинци по тази земя бееее

    Коментиран от #29

  • 14 куку руку ку

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Само питам":

    Явно си редовен зрител на това предаване, след като си така запознат. Защото аз го открих вчера, точно с това предаване (за съдбата на сащ) от 31.10.2018...

    Коментиран от #15, #20

  • 15 Крокодила Гена

    9 3 Отговор

    До коментар #14 от "куку руку ку":

    Ти го откри вчера и вече го цитираш и даваш мнение.Това е присъщо на много ограничен индивид.

    Коментиран от #16

  • 16 куку руку ку

    3 7 Отговор

    До коментар #15 от "Крокодила Гена":

    Прочети първоизточника (#6), преди да даваш оценки. Открих вчера видеото с това какво да очакват сащ. Не се предполага, че като латерна ще повтаря само едно и също нали. Няма да коментирам начина ти на мислене...

    Коментиран от #19

  • 17 Крокодила Гена

    7 9 Отговор
    Той Тодор Живков казваше че българската нация е нация техническа ама това не ни пречеше да чакаме по 15-20 години за една скапана жигула. Така че на приказки колко е лошо на запад и в Америка могат да се хванат само ограничени хора.

    Коментиран от #18

  • 18 куку руку ку

    13 6 Отговор

    До коментар #17 от "Крокодила Гена":

    И какво дойде от запада? Наркотици, порнография, агресия, експлоатация! Гнилоч, обвита в лъскава опаковка.

    Коментиран от #22

  • 19 Крокодила Гена

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "куку руку ку":

    Начина ми на мислене слава богу е добре и единственото което ме интересува е България и българите да сме добре.А предаването на салавьов където щатно са поканени още десетина като бедни го гледам от години. ПО системата "приятелите близо враговете още по близо" Всички в това и още няколко предавания плюят по Европа и Америка, а така също и България но на всички децата им учат в загниващата Европа и САЩ .
  • 20 Само питам

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "куку руку ку":

    Освен Кедми, който е представен като израелски експерт, а всъщност е руски евреин емигрирал в Израел и сега агент на руско влияние и по съвместителство пропагандатор на Кремъл, канят и няколко етнически украинци, и един-двама американци. Украинците или служат като боксови круши на Соловьов или пророкуват падането на " фашистко-бандеровския" режим в Киев. погледай ги и тях и тогава ги препоръчвай.
  • 21 ****

    6 3 Отговор
    Когато отказва да ти купуват държавните ценни книжа, и така да ти наливат пари в икономиката,когато се борят да се освободят от валутата ти и с нея се купува злато вместо стока,се налагат санкции от безсилие защото усещат,че нещата вървят на зле, на света ще му писни от сащ и тяхните санкции.
  • 22 Крокодила Гена

    2 6 Отговор

    До коментар #18 от "куку руку ку":

    Първо нищо не дойде.Гнилоча си беше тук ивсичко останало.Не съм чувал в България някой американец или западняр да продава наркотици.Виж българи да разпространяват наркотици и проституция на запад да.Така че не те ни развалиха.

    Коментиран от #24

  • 23 Готин ама не съвсем

    7 3 Отговор

    До коментар #12 от "Само питам":

    Я пак за агресора Русия??
    Та колко бази има Русия по света и колко ФАЩ?? Колко е бюджета на Русия и бюджета на ФАЩ за военните?? Да ти помогна. Бюджета на ФАЩ е по-голям от на следващите 20 страни сумарно!
    Колко войни е започнал ФАЩ през последните 100 години и колко ФАЩ?? Май са повече от 200 конфликта, преврата, окупации, бомбардировки, демократизации, на страните не съгласни с политиката на крадене на ФАЩ!
    Та след като отговориш и обясниш тези факти, тогава коментирай, КОЙ е агресора!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #27

  • 24 Готин ама не съвсем

    7 2 Отговор

    До коментар #22 от "Крокодила Гена":

    Я пак, за това, какво не е дошло??
    Дойде планът Ранът. Дойдоха една камара НПО-та, които създадоха псевдо демократите, за да се разграби страната. Дойдоха псевдо зелените талибани, заради които България изостава в своето развитие и се обричат огромни територии на обезлюдяване. Дойдоха американските сенатори, които спряха АЕЦ, Южен Поток, но в замяна на това се построиха Американските ТЕЦ-ове, от които България губи по 500-600 милиона годишно! Дойдоха концесиите, за чужди фирми, от които България губи милиарди. Дойдоха емигрантите, циганите и БХК, който си ги кътка и отглежда. Дойдоха соросоидните про@@тутки! И няма някакво зло, което да не е дошло.

    Коментиран от #25, #28

  • 25 Крокодила Гена

    5 5 Отговор

    До коментар #24 от "Готин ама не съвсем":

    А там където САЩ нямаха влияние направо цъфтяха. С.К Куба, бившия СОЦ. Най прост пример Германия един народ една култ. и религия,разделен на две свери на влияние .Резултат трабант мерцедес., Корея по същия начин.
  • 26 Крокодила Гена

    5 1 Отговор
    Аз не съм против русофилията, аз съм против СССРе филията БКПфил.Така че като се изказвам против Русия не визирам измъчения руски народ.
  • 27 Само питам

    5 4 Отговор

    До коментар #23 от "Готин ама не съвсем":

    Ами питай руските съседи, Молдова, Грузия и Украйна дали руснаците са агресори, пък тогава ги защитавай.
  • 28 ссссс

    6 7 Отговор

    До коментар #24 от "Готин ама не съвсем":

    Eй в името на матушка и майките си ще продадете.Русия е ограбила много повече от България от колкото всеки друг.Не случайно бяхме под руско роство толкова години и надали скоро ще успеем да се възстановим.ЕС налива в България постоянно пари и предлага програми за развитие ,но парите се усвояват по грешен път,заради българските политици ,които още от комунистическо време се научиха да си прибират финансите направо в джобовете.Aбсолютно всяка страна която е била под контрола на САЩ в момента е добре.Виж дори и Пуерто Рико ,който е неофициална територия на САЩ.Хората там живеят няколко пъти по-добре и по-богато от руснаците.От друга страна всяка държава ,която е била под контрола на Русия в момента е зле и недоразвита ,точно както е и Русия.Това са всичките бишни държави от СССР,Куба и Венецуела.Виж дори и двете Кореи.Севера е бил с Русия и в момента тъне в мизерия ,а Юга със САЩ и в момента е на челните места по-развитие.Няма една държава ,която да е била с Русия и да е добре.Една няма !

    Коментиран от #33, #35

  • 29 Бай Ганьо

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "а стига бе....":

    Той не е наивен просто е платен..
    БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

    Коментиран от #31

  • 30 Крокодила Гена

    6 4 Отговор
    Корупцията и кражбата не дойдоха от запада.Тя тук процъфтяваше и продължава да цъфти.Затова на запад на нас българите гледат с подозрение. Звучи като виц но в Швеция и Норвегия нашите затворници ги екстрадират за да не развалят тяхните.В нашите затвори влизаш ключ излизаш шперц.Казано по друг начин влизаш престъпник излизаш голям бандит.
  • 31 Само питам

    3 6 Отговор

    До коментар #29 от "Бай Ганьо":

    От кога руските подлоги почнахте да поставяте България над всичко? За вас руската кочина е родина и нейните интереси са над всичко.

    Коментиран от #32

  • 32 Бай Ганьо

    6 1 Отговор

    До коментар #31 от "Само питам":

    Аз не подкрепям нито Русия, нито Сащ ! Както ти си цент, така и те са купейки , но явно съзнанието ти е достатъчно замъглено да го разбереш това, продажна душицо

    Коментиран от #34

  • 33 Готин ама не съвсем

    8 1 Отговор

    До коментар #28 от "ссссс":

    Я пак за ограбването на България от Русия??
    Я вземи сметни малко, ако можеш да смяташ!
    За няма и осем самальота, дето не можем си купим 30 години, се готвят едни 3-4 милиарда. А от 52 година до 1991 година, сме имали над 800 реактивни самолета, повече от Турция и Гърция, взети заедно, а преди това сме имали и витлови! Та за да имаме 800 самолета сега, колко милиарда ни трябват??? Дали едни 300-400 милиарда стигат?? Т.Е. Вътрешния Брутен Продукт на България за едни 10-15 години не стига за да ги купим. Целия вътрешен продукт! А само самолети ли сме имали??? А ракети, а танкове, оръдия, радари, всякакво оръжие, военни заводи. И не само военни заводи. Дали БВП на България за едни 200 години може да го покрие това??? Та дали руснаците са крали от нас?? Сигурно са крали, но са и давали и подарявали!!! А ФАЩ за 30 години вярна служба, какво ни подариха?? Май най дългия от всички! Или викаш, те не са дошли да дават, а да вземат!
    Само мариците ни струват 500-600 милиона годишно! Да не говорим за безплатните бази, нещо което и по Татаово време нямаше!!
  • 34 Само питам

    3 6 Отговор

    До коментар #32 от "Бай Ганьо":

    Руска подлога си, отдалеч личи! Любопитно ми е на кого според теб съм се продал? На САЩ ли?

    Коментиран от #36

  • 35 Готин ама не съвсем

    9 2 Отговор

    До коментар #28 от "ссссс":

    Абе, много про@@ички момченца тук!
    Та викаш Европа налива пари ТУК??
    Я пак?? Колко милиона българи напуснаха държавата?? 2-3 милиона?? Колко струва образованието на всеки един от тях?? А разходите за здравеопазването му, за ученето му до средно и висше образование?? Май си говорим за, едни няколко хиляди милиарда, дадени за това! СИРЕЧ, БЪЛГАРИЯ е спонсорирала запада с хиляди милиарди евро!!! А сега ни се подхвърлят по едни измислени 2-3 милиарда годишно, и дупе@@ците бягат да лижат гъзове от благодарност! И всичките тези млади, здрави, работоспособни хора, в детеродна възраст, внасят сега, в западната социална система, за да могат немският бюргер и неговата фрау, да живеят добре! А се пените, че в България пенсиите били малки, нямало пари за майките, няма пари за здравеопазване и образование! Ами от КЪДЕ да дойдат, БЕ???
    А като измрем и ние, малкото останали работещи в тази държава, тогава пък хептен от къде ще идват парите??? Или викаш, след нас и потоп! Нека Б.Б. да е добре и герберастите.
    Такава загуба на живи хора, тази държава не е преживявала в никоя война! Такова обезлюдяване, изпростяване, такава циганизация не е имало никога! Да ви пи@@я на демокрацията, след като резултатите от нея са такива отчайващи!

    Коментиран от #37, #42

  • 36 Бай Ганьо

    4 1 Отговор

    До коментар #34 от "Само питам":

    Аха , ясен си . Айде със здраве
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Путин

    4 1 Отговор
    Местя си го!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 оне

    3 2 Отговор
    Какъв ли щеше да е края на ВСВ, ако не бяха руснаците и този от Кравария дали не го гони деменциия?

    Коментиран от #43

  • 41 хахаха

    3 1 Отговор
    хахахахаха, американ идиотс.
  • 42 ТОЧКАТА

    0 1 Отговор

    До коментар #35 от "Готин ама не съвсем":

    Правилно,е ама не съвсем....Много отдавна си зададох този въпрос та събирах,умножавах стойности от раждането!!!до края на ученето,пък после и производствен опит и стигнах почти до твоите стойности....и заключения.
  • 43 Хер Отто Флик

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "оне":

    Какъв ли щеше да бъде краят на ссср, ако не беше ленд-Лиза за милиарди долари? Ами до Чукотка щеше да се говори на немски!

    Коментиран от #45

  • 44 Kcaniba

    0 1 Отговор
    На Ваймара се говори арабски, турски и цигански!!!
    Но нито СССР, нито Русия са виновни....
    Но Плана Маршъл, определено има пръст!!!
    А за лендлиза, можете та му говорите на микрофона на мужика!! Боли го шмайзера , а вас ви сърби около врата...
  • 45 Kcaniba

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Хер Отто Флик":

    На Ваймара се говори арабски, турски и цигански!!! Но нито СССР, нито Русия са виновни.... Но Плана Маршъл, определено има пръст!!! А за лендлиза, можете та му говорите на микрофона на мужика!! Боли го шмайзера , а вас ви сърби около врата...

    Коментиран от #46

  • 46 Ото Скорцени

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Kcaniba":

    Ти гледай ДАНС да не почнат да дишат около тебе, че отдалече миришеш на руски агент!