8 Ноември, 2018 20:52 2 553 1

Хърватия не иска промяна на границите на Балканите

  • хърватия-
  • косово-
  • сърбия

Страната против промяна на територията на Косово и Сърбия

Хърватия не поддържа идеята за промяна на границата между Косово и Сърбия. Това заяви хърватският посланик в Косово Мария Капитанович., цитирана от изданието „Зери“.

Въпросът за подялба на територия между Сърбия и Косово беше повдигнат през последните месеци. Това се смята като вариант за споразумението между двете държави.

„Не мисля, че това ще донесе стабилност в региона. Това само ще доведе до нови въпроси. Няма да реши съществуващите.

Не мога да дам точен отговор на въпроса с визовото либерализиране за Косово в ЕС. Въпрос е на преговори“, заяви Капитановч.

Сърбия и Косово преговарят за признаването на статута на страната. Споразумението между двете страни може да отвори техния път към ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кроатити

    17 1 Отговор
    Хърватите имат 80% от бреговата ивица на бившата Югославия, което не ми е ясно как се е получило, не искат промени на границите щото после може и тях да ги "променят"
Новини по държави: