Last news in Fakti

9 Ноември, 2018 12:44 3 275 21

Шпионски взрив между Австрия и Русия

  • австрия-
  • шпионин-
  • русия

Австрийски генерал предавал тайни на Кремъл в продължение на 30 години

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц потвърди, че бивш полковник от въоръжените сили на страната е заподозрян в шпионаж в полза на Русия, съобщи РИА Новости.

Той обяви, че австрийският министър на външните работи Карин Кнайсъл е отменила посещение в Русия, планирано в началото на декември.

Според Курц случаят няма да подобри отношенията с Русия. Самият Курц осъди подхода на Русия.

„Шпионажът срещу неутрална страна е недопустим. Това няма да подобри нашите отношения“, заяви Курц.

Австрийският военен министър обяви, че възнамерява да се свърже с руското военно аташе по случая. Руски представител е бил привикан в австрийското външно министерство.

Австрийският военен е предоставял тайни на Русия в продължение на 30 години. Австрийските власти са получили информация за случая от външна разузнавателна агенция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Володя

    15 37 Отговор
    Защо джуджето е в орбитата на всички шпионски скандали???

    Коментиран от #2, #3, #5, #6

  • 2 Гост

    47 11 Отговор

    До коментар #1 от "Володя":

    Какво подскачаш, шпионирането е навсякъде и повсеместно! Да не мислиш, че Австия нямат шпиони в други държави!? Такава е играта! Какво се правите на "ухапани"?!
  • 3 Велика

    35 10 Отговор

    До коментар #1 от "Володя":

    А защо велика Европа не си гледа бизнеса и икономиката и да престане все да обявява че някой и е крив и то винаги извън ЕС. Китай криви с митата, Русия била крива с хакери, човешките права на изток не били добри, в Сирия трябвало да се пращат французи и англичани да оправят и там не казват какво при това неканени.... ЕС се превръща в едно крачетало - все нещо извън съюза не му харесва. Нали е икономически съюз - да си гледа икономическите въпроси и да не се изкава за друго.

    Коментиран от #4

  • 4 Володя

    11 32 Отговор

    До коментар #3 от "Велика":

    Те си гледат икономиката и не се бъркат в работите на Русия за разлика от КГБ шпионина Путкин дето се вре навсякъде и имайки в предвид че нещата периодично се променят, джуджето ще си го получи това което заслужава.
  • 5 Един от вас

    29 3 Отговор

    До коментар #1 от "Володя":

    Във Виена са представени почти всички шпионски централи.Това е факт.Имено защото е неутрална.Прикрити са като институти.Ако Видиш само лолко бивши наши политици пътуват ежемесечно до Виена на отчет - ум ще ти зайде.....
  • 6 асддса

    18 8 Отговор

    До коментар #1 от "Володя":

    Защото са безмислени медийни простотии. Слагат по някаква статия 5 реда че русия шпионира целия свят и балъците вярват, нищо че няма доказателства.
  • 7 Пеньо

    12 26 Отговор
    Това е същината на Путлер. Той е откърмен от КГБ и освен за шпионаж и убийства за друго не го бива.

    Коментиран от #11, #15

  • 8 Ушанков

    5 10 Отговор
    Ама нали сватби тържества?
  • 9 скъперника

    13 6 Отговор
    Този юноша бледен още не не схванал че онези знят и какво ще закусва всеки следващ ден дори. А за прашките му, кога какъв цвят са да не говорим.

    Коментиран от #16

  • 10 Borislav Popov

    19 8 Отговор
    "получили информация за случая от външна разузнавателна агенция." - Звучи пак малко като нагласена ситуация !!! Коя е тая външна разузнавателна мрежа ??? Тя пък от своя страна трябва да е следила другите две страни !!! Случаят "Скрипал" в нов вариант !!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Спиро

    7 12 Отговор

    До коментар #11 от "Мънфич":

    Името на човека ли ти е проблема или това, че е написал нещо срещу мократа ти фантазия Путя!
  • 13 Руските свине

    6 9 Отговор
    навсякъде правят мръсотии и се и***рат на метеното, а след като ги ударят през пръстите това обвиняват в русофобия.
  • 14 Наблюдател

    4 17 Отговор
    В резултат на агресията, мерзавщините и хибридните войни срещу свободния свят Русия и руснак отново станаха токсични и мръсни. Света постепенно започна да осъзнава, че се сблъсква с нещо много по-лошо и опасно от нацистка Германия и Хитлер. Остава да се появи един нов Рейгън който да погребе веднъж завинаги възродилата се Империя на злото.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Путкин е мъртвец

    5 10 Отговор

    До коментар #9 от "скъперника":

    Крайно време е боклука путин при садам
  • 17 Къде е курск ????? На дъното ли е ???

    6 10 Отговор
    Защо всичко руско е боклук и става само за СКРАП ???
  • 18 100 рубли = 1 ДОЛАР !!!!!!

    5 9 Отговор
    Кочината миризлива ръша е най големия враг на България
  • 19 СеСеСере

    2 14 Отговор
    Австрийците били неутрални до сега лизаха за...ка на путкин добре, че има външна разузнавателна агенция та да им покаже правия път.Русия е кочина!
  • 20 Иван

    5 3 Отговор
    Той първо да пита "приятелски" съседен Орбан защо Будапеща предоставя на Русия таково огромно посолство за страна с население под 10 млн. Дали са им цели две улици за паркиране безплатно на пъпа на града. Какво правят толкова народ в това посолство на малка страна като Унгария.. Ясно е какво може би....
  • 21 Румяна Костова

    5 4 Отговор
    Шпиони е имало ,има и ще има.Колкото и ние да си чешем езиците по форумите,не разполагаме с никаква информация.Може да е вярно ,че този австриец прилежно 30 години ,необезпокояван е работил за Русия.А може и всичко да е поредната игра на САЩ.
Новини по държави: