23 Ноември, 2018 17:55 1 667 4

Само за космически маниаци

  • наса-
  • космос-
  • черна дупка

На Черен петък НАСА организира Петък на черните дупки

Само за космически маниаци - 1
Снимка: Shutterstock

На тазгодишния Черен петък, предлагащ изгодни намаленията на всякакви стоки, НАСА реши да помогне на хората да се възползват от възможността вместо да похарчат пари, да натрупат знания за черните дупки, съобщава сайтът на комическата агенция.

Ето защо на сайта на НАСА е обявена инициативата Петък на черните дупки. Всеки желаещ може да обогати знанията си за черните дупки. В линка са качени информации за това какво представляват черните дупки.

Има и публикации за разнородни изследвания за черните дупки, направени от учени от целия свят с помощта на богат космически изследователски инструментариум. В линка има и различни симулации за "поведението" на черните дупки.

Това е шестото издание на инициативата Петък на черните дупки, който НАСА организира на Черния петък.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    9 1 Отговор
    Нещо бъркат , черната Златка е една а дупките и са две.

    Коментиран от #3

  • 2 Джанго без окови

    3 0 Отговор
    И русата Златка още не ми е позната. Засега.
  • 3 Колю

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "боцмана":

    3 са приятел ама винаги в едната има нещо така че и ти имаш право
  • 4 Усмивката

    1 0 Отговор
    А що са толкоз информирани за онуй що е на светлинни години,а не се изследва онуй до на .Например за тъмната материя на тетиторията България която е отговорна за падениетои расзипията и опустошението.Онуй що тежи ,а не се вижда и никой досега ни комисии по корупция ни ГДБОП ни боб са успели да иденти фицират