Last news in Fakti

24 Ноември, 2018 08:40 2 409 8

Затварят Айфеловата кула

  • айфелова кула-
  • протест-
  • горива

Причината са протестите срещу цената на горивата

Айфеловата кула ще бъде затворена за посетители в събота във връзка с предстоящата демонстрация на "Жълтите жилетки" в Париж, съобщават на нейната официална страница в Twitter.

"Поради демонстрациите, които ще се проведат на Марсово поле, кулата ще бъда затворена за посещения в събота, 24 ноември", се казва в изявлението.

В събота, на няколко места в Париж, французите, които протестират срещу покачването на цените на бензина, както и увеличаването на данъците, ще проведат масови демонстрации. Очаква се в града да пристигнат 30 000 души. Както по-рано през деня съобщи парижката префектура, безопасността по улиците в събота ще бъде осигурена с около 3 хиляди полицаи и военни.

Масовите протести срещу покачващите се цени на бензина и увеличаването на данъците започнаха през миналия уикенд. Участниците в демонстрациите наричат себе си "Жълти жилетки" - в съответствие с цвета на светоотразяващата екипировка, която шофьорите трябва да носят в опасни ситуации.

Според френския вътрешен министър Кристоф Кастанер повече от 500 души са били ранени по време на тези акции, 17 от тях са получили сериозни травми. На редица места полицията е трябвало да използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращите. Според Министерството на вътрешните работи е имало многобройни боеве между демонстрантите и шофьори на автомобили, на които те блокирали пътя. Има сведения за използване и на хладно оръжие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 айфел асанов

    7 1 Отговор
    много жиляз за прибиране
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 боцмана

    12 0 Отговор
    Протести докато у нас затворят народното събрание и да отворят широко вратите на централния затвор за управляващите.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    5 2 Отговор
    Разликата е че Франция и Германия управляват ЕС в момента и ако някой може да повлияе на акцизите в Европа това са те. Ние и ризите да си съдерем от протести, щом не сме под техните прозорци, няма да има ефект. За тях сме някакво село в покрайнините на ЕС. Колко хора от градовете ги вълнуват проблемите на горно-нанадолнище...толква ги вълнува и тях за нас. Проблемът е, че протестите у нас тръгват с добри намерения и завършват с облага на опозицията, блокиране на държавата за 1 година от служебни кабинети, стари, нови управляващи прехвърляне на отговорност и кой каквото може да откредне докато се прехвърлят министерстата през няколко човека.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Палалал

    0 0 Отговор
    Много трагично 😔
Новини по държави: