Last news in Fakti

24 Ноември, 2018 13:20 2 385 6

Демократите на война с Тръмп и по казуса Хашоги

  • доналд тръмп-
  • джамал хашоги-
  • саудитска арабия-
  • мохамед бин салман-
  • цру

Очаква се разследване на реакцията на президента към убийството на журналиста

Демократите на война с Тръмп и по казуса Хашоги - 1
Снимки: БТА/АР

Демократите в комисията за разузнаването на Камарата на представителите на САЩ ще проучат отговора на президента Тръмп на убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги като част от разследване на връзките между САЩ и Саудитска Арабия, заяви следващият председател на комисията Адам Шиф, цитиран от Reuters.

Шиф в момента е най-високопоставеният представител на демократите в тази комисия и най-вероятно ще я оглави от януари, когато започне работа новият състав на долната камара на Конгреса, в която партията му спечели мнозинство на изборите от 6 ноември.

Комисията ще разследва оценката на американското разузнаване на убийството на Хашоги, войната в Йемен, стабилността на саудитското кралско семейство и отношението на Рияд към вътрешнополитическите критици и медиите му, каза Шиф за в. The Washington Post.

Тръмп отхвърли оценката на ЦРУ, че убийството на Хашоги е извършено по пряка заповед на саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман, който е фактическият управник в Рияд.

Шиф заяви, че комисията ще проучи данните на ЦРУ, както и дали личните финансови отношения на Тръмп със саудитците са повлияли на реакцията му на случая като президент.

Демократите на война с Тръмп и по казуса Хашоги

"Ако чуждестранните инвестиции във фирми на Тръмп влияят на политиката на САЩ по начин, който е в разрез с интересите ни, ние трябва да го знаем", каза Шиф.

Тръмп защитава благосклонната си позиция към Саудитска Арабия с американските оръжейни сделки с Рияд и стратегията на САЩ към Иран.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    3 11 Отговор
    На Трамп му е през пистолета, кой там какво щял да разследва, за него е важно, че икономиката на САЩ дръпна много яко напред и всичко което той замисля се осъществява ! Путен май сбърка, че назначи Трамп, ако беше г-жа Клинтън, за него и Русия май щеше да е по добре, но вече е късно, мандалото хлопна.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Тръмп

    1 6 Отговор
    Доказателствата са все още косвени по Законите в САЩ и за това няма санкции!!!:):):)Без труп,това е положението!:):):)
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 хашоги

    6 0 Отговор
    направо съсипах скрипал
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.