24 Ноември, 2018 15:21 6 969 54

Путин: Хората не искат средни показатели, а реални пари

  • русия-
  • владимир путин-
  • русия-
  • икономика

Нужни са ни не красиви и гладки формулировки, а промени, смята Владимир Владимирович

Путин: Хората не искат средни показатели, а реални пари - 1
Снимки: БТА/АР

В Ялта се състоя заседание на Държавния съвет на Руската федерация, което удиви с неочаквания си формат, пише руският всекидневник „Взгляд“.

На него се събраха не само губернатори и министри, но и експерти от най-различни области. Заседанието повече напомняше на мозъчна атака – за кратко време бяха предложени конкретни стъпки за развитие на отдавна натрупали се въпроси, които са забавяли развитието на националните проекти по т. нар. „суперуказ“ на президента.

За „атаката“ е помогнала и неформалната атмосфера на диалога между Путин и участниците в заседанието. Те са работели в седем секции, посветени на различни теми. Държавният глава ръководел първата - „системни въпроси“, другите са били свързани с демографски и здравни въпроси, наука и образование, градска среда, екология, дигитална икономика и инфраструктура, култура, икономика.

Участието на президента предполага и неформален диалог между него и губернаторите.

Путин: Хората не искат средни показатели, а реални пари

"Нужни са ни не красиви и гладки формулировки, а реални промени в живота на всеки човек – като работна заплата, пенсия, но не средни показатели, а реални пари в ръцете на всекиго", каза Путин и е настоял за конкретни резултати от националните проекти.

Председателят на съвета на Експертния институт по социални изследвания Глеб Кузнецов смята, че новата диалогична форма води до свързване на всички клонки на властта в едно, „така правителството и регионите разбират какво искат едни от други“, „Когато експертите, министрите и губернаторите се събират и работят в група се стига и до конкретни резултати“, твърди политологът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1222

    59 8 Отговор
    Да ама един от Банкя им обяснява само в проценти а за реални пари дума да не става
  • 2 Borislav Popov

    40 11 Отговор
    Италианският Институт Милтън Фридман определи най- влиятелните световни лидери. Според класацията, президентът на Русия Владимир Путин и председателят на КНР Си ДзинПин са най-популярните лидери на планетата.

    Италианските специалисти провеждат мащабно изследване, в което успяват да изяснят каква е ттайната на успеха на най-обичаните и влиятелните лидери- а именно- любовта към народа си и смелостта да отстояват националните интереси на международната арена...........................................................В изданието отбелязват, че президентът на Русия заслужено се ползва с високо ниво на доверие не само в Русия, но и печели симпатии в други държави по света. Отбелязват се успехите му във външната политика, джентълменските маниери, добрият тон и прекрасното чувство за хумор.

    Един от най-отговорните и добронамерени световни държавници, който изхожда от позицията на мира и сигурността в целия свят.

    Коментиран от #52

  • 3 Икономист

    20 66 Отговор
    Реалните пари не са руби а Евро, долари, паунди, йени или юани в краен случай. Колкото и да квичи руския боклук, това е истината.
  • 4 Borislav Popov

    49 20 Отговор
    ВЛАДИМИР ПУТИН- НАЙ-ПОПУЛЯРНИЯТ И ВЛИЯТЕЛЕН СВЕТОВЕН ЛИДЕР НА ПЛАНЕТАТА!!!!!Един от най-отговорните и добронамерени световни държавници, който изхожда от позицията на мира и сигурността в целия свят...................................................................................Скромността му и откритото поведение, винаги правят впечатление. Той не се държи като знаменитост, а като син на народа си.

    » Мой свещен дълг е да сплотя народа на Русия, да обединя гражданите ниоколо ясни цели и задачи, и всеки ден, всеки от нас, всяка минута да помни, че имаме една Родина, един народ, и едно общо бъдеще»- Владимир Путин, не веднъж отбелязва, че най-голямата му любов е Русия.

    Коментиран от #7

  • 5 Гост

    16 35 Отговор
    Руснаците са свикнали на средния пръст който им показваш, за какви пари говориш, парите са за теб и твоите олигарси.
  • 6 Borislav Popov

    44 16 Отговор
    Всеки народ си мечтае за такъв държавен глава и ръководител, който умее да вдъхновява и да води напред страната си и народа си.И това се вижда.Като основен успех на международната арена се отбелязва намаляването на ролята на САЩ в решаването на международни въпроси, и умението да печели на своя страна нови съюзници и партньори, въпреки усилията на западната пропагандна машина, която се опитва да внуши на света, че «Русия е основна заплаха».

    Коментиран от #9

  • 7 Ники Пича

    16 46 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Колкото си влиятелен ти, толкова е влиятелен и твоя господар джуджето путя. Реалния свят няма нищо общо с кенефа русия.

    Коментиран от #8, #53

  • 8 Borislav Popov

    25 11 Отговор

    До коментар #7 от "Ники Пича":

    До г-н Ники Кирпича ! Брато коментарите ти са остроумни като тухла четворка ! Пускай си балоните и не се задявай с по умни от тебе !

    Коментиран от #21

  • 9 Гост

    13 27 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Карлуково, защо го изтървахте този шозофреник Borislav Popov, приберете го веднага, за него няма място в нормалния живот.

    Коментиран от #14

  • 10 ****

    28 4 Отговор
    А на нас ни обесняват,средната заплата е толкова,а колко човека я вземат не казват,мойта и на депутата делено на две,и ето ти средна заплата.
  • 11 Баба Ванга

    15 37 Отговор
    Русия ке се оправи когато Владимир Владимирович легне до Владимир Илич в мавзолея. А русофилите ке станат нормални кога Borislav Popov стане български патриот.

    Коментиран от #15, #16, #17, #18

  • 12 АНАЛлизатор

    12 31 Отговор
    В руската народопсихология думата богат е мръсна дума. Сиромахомилството е издигнато в норма на поведение за обикновенния руснак. "Живей бедно, мрази богатия"- този начин на мислене спъва икономическата инициатива на руснака. Идеала на руснака е да има ватенка на гърба и бутилка водка в ръката. За руските олигарси това е ОК!!
  • 13 савецки виц

    5 19 Отговор
    мозъчна атака в кочината?
  • 14 Borislav Popov

    16 8 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Можеш да викаш Ало-Ало чак до утре сабахлем ! Пък ако имаш много зор - "обади се на приятел"! За Карлуково си ти !
  • 15 ****

    26 7 Отговор

    До коментар #11 от "Баба Ванга":

    Ти до кога ще пишеш едни и същи тъпотии,толкова ли си тъп,че неможеш да измислиш друго,а колкото до Путин,къде щял да легне,гледай да не го изпревариш,и да не дочакаш да го видиш.

    Коментиран от #20

  • 16 Дедо Лайчо

    19 8 Отговор

    До коментар #11 от "Баба Ванга":

    А България ще се оправи когато ти легнеш до баба Ванга .
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ****

    13 5 Отговор

    До коментар #11 от "Баба Ванга":

    А ти ще се оправиш,когато те опъне дядо ванго.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 от сиромашия

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    го прави ще му дадат некой доларец
  • 22 ****

    5 2 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Ами гребни тогава от кацата да пробваш как е на сол?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Баба Ванга

    7 5 Отговор

    До коментар #17 от "Ники Пича":

    Няма чадо изледи да се нормализира. То сега се пука от яд и пише срещу пророчицата гадости под чужди никове, защото е просто и си мисли, че ще остане незабелязано. Но баба Ванга вижда IP-то.

    Коментиран от #27

  • 25 Borislav Popov

    8 3 Отговор

    До коментар #23 от "Мама ти руска пияна курва да еба и боклу":

    Право в десятката го удари !! На Язовеца ще му се изприщи задника !!!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Дедо Лайчо

    5 3 Отговор

    До коментар #24 от "Баба Ванга":

    Дедо ти вижда и твоето IP ! Дедо не е толкова прост .
  • 28 Само питам

    6 5 Отговор

    До коментар #26 от "Борислав Попов":

    Твоята рускиня ли е?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 zx 12 r

    9 1 Отговор
    ники пича е пич ама без първата буква!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 моля другарко

    3 0 Отговор
    или другарю модератор поистрийте малко
  • 33 впечатлен

    5 12 Отговор
    Все по-мъдри приказки реди Джуджи, но те нямат нищо общо с това, което върши. По делата им ще ги познаете, е казал Христос, иначе ще ви заливат с фалшиви слова. Като искат хората реални пари, ти къде беше досега, кой мандат караш еднодържецо?!
  • 34 gnida

    11 4 Отговор
    Доскоро се подигравахме на братята руси , а отскоро ще им завиждаме .... Разбира се това е мое мнение ..... Видиш ли според други добруването на държавата е нагледно документирано на прегънат лист хартия .... Таааа затова светът е шарен и натурален .....

    Коментиран от #41

  • 35 Усмивката

    3 6 Отговор
    А реалните проблеми са това...Как да не спираме да крадем,и народа да е добре.И как да не връщаме откраднатото,и държавата да се упрай.Все познати въпроси и по нашите геогравски ширини.Само русофилите го четат по иначе.
  • 36 Иван

    14 4 Отговор
    Средната раб.заплата в Русия е 45000 рубли,(около 600евра),това е по оф. статистика,но и в Русия,както в България осигуряват на една,а всъщност получаваш съвсем друга заплата,реално мин.заплата е доста по висока.Извадка на цените на горивата в Русия с дата 23.11.2018 в левове бензин-1.19, дизел-1.18,газ-0.68,.............що и България не е така бедна като Русия...да взимаш 1200 и да караш на левче литър гориво

    Коментиран от #38

  • 37 Усмивката

    2 5 Отговор

    До коментар #19 от "Borislav Popov":

    А реалните проблеми са това...Как да не спираме да крадем,и народа да е добре.И как да не връщаме откраднатото,и държавата да се упрай.Все познати въпроси и по нашите геогравски ширини.Само русофилите го четат по иначе.
  • 38 Усмивката

    1 4 Отговор

    До коментар #36 от "Иван":

    А реалните проблеми са това...Как да не спираме да крадем,и народа да е добре.И как да не връщаме откраднатото,и държавата да се упрай.Все познати въпроси и по нашите геогравски ширини.Само русофилите го четат по иначе.
  • 39 Иван

    14 2 Отговор
    Според мен горивото в Бг трЕбЕ да стане поне 5лв. литъра заплатите да не мърдат,че как иначе ще нагушим нашите олигарси и американските им олигарси.След като шефа на Amazon дава най ниските заплати в США на своите служители,наема кво да се учудвам нашите дерикожачи от кого взимат пример.Мотото на американските богаташи........мачкай обикновеният човек,той трябва да мре в калта.......с пълна сила важи и тук

    Коментиран от #40, #42

  • 40 Икономист

    4 9 Отговор

    До коментар #39 от "Иван":

    Така ще нагушиш още повече рашките, бе руски ибрик. Какви американци с руския скъп бензин от Лукойл, кого ще лъжеш?

    Коментиран от #51

  • 41 Българин

    5 11 Отговор

    До коментар #34 от "gnida":

    Какви братя са ти руснаците gnido? Сигурно и сърбите са ти братя?

    Коментиран от #44

  • 42 Гост

    0 5 Отговор

    До коментар #39 от "Иван":

    Бай Иван ще дойде в Бг и този път ще ни прибере във вечните сибирски полета.
  • 43 Путкин

    4 6 Отговор
    Този е по голям лъжец и от Ернасран! Що си мисли, че някой му верва?! До сега му се смя половината свят, вече му се смее и другата половина.
  • 44 Borislav Popov

    9 4 Отговор

    До коментар #41 от "Българин":

    Явно само на нас са ни братя ! А на тебе са братя черните негри - римлянино !!!
  • 45 Тъйк

    5 8 Отговор
    Джуджето съвсем изкука.
  • 46 Гост

    11 2 Отговор
    Не мога да ви разбера що за хора сте седнали да обсъждате Русия и Путин. Русия с Путин и след него върви по правелният път като си запазва богатствата и ресурсите от заграбването на западните колонизатори. Русия за разлика от нас има производство колкото и някой да не го признават и тя вече върви по правилен път и санкциите на САЩ и ЕС няма да я спрат да се развива. Къде обаче е колонизираната България в това и кога ние ще спрем да потъваме! Както е тръгнало много скоро може да се окажем и без държава а вие сте седнали да берете кахъри за Русия и руският народ!
  • 47 Шменти Пикели

    7 0 Отговор
    Минимално или масимално, няма такава точна величина като средна зарплата. Показател за живота е минимална пенсия или заплата и кили сирене да речем , или литър бензин за дадена държава.
    Германецът с минимална заплата купува тон и нещо бензин, а руснакът колко купува ?
    Ние сме в дъното и без аналок в тази статистика , гола вода сме направо.
    Иначе българия цъфти в развитието си според някои тарикати, и външние ни дълг е 20% БВП . А що дирекно не ни кажат примерно 56 милиарда при население 6 милиона.?
  • 48 Рачков

    0 0 Отговор
    Хаха коментарите са бисери
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Strelata

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Икономист":

    Абе Тиквоч знаеш ли колко излиза бензина с печалба от лулойл без акциз и ддс ама ти си като овцете 1 да блейне ити тиквоча ицялото стадо нйй платамв най съпия акциз в цяла европа при среден ръст на доходите ИКОНОМИСТ цената е точно1 .08 тиквоч.
  • 52 Гладиатор

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Не знам кои са ти сложили минуси но, със
    сигурност са хора на които им липсва
    елементарно чувство за реалност, или са
    платени тролове на едно...... Посолство????
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 путя

    0 0 Отговор
    Поредните обещания на лилиПутя.Хахахахах
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания