24 Ноември, 2018 20:09 2 386 5

Рим: Няма да се огънем пред ЕС

  • италия-
  • ес-
  • бюджет-
  • джузепе конте-
  • матео салвини

Италианското правителство няма да се откаже от повишените бюджетни разходи 

Рим: Няма да се огънем пред ЕС - 1
Снимка: БТА/АР

Италианският премиер Джузепе Конте каза, че неговото правителство няма да отстъпи от бюджетните си планове. Той потвърди за пореден път позицията на Рим по бюджета на страната за идната година преди да замине за разговори с Европейския съюз в Брюксел, предаде АР.

Конте посочи, че неговата популистка управляваща коалиция ще осъществи обещаните реформи въпреки заплахите от ЕС за санкции. Той добави, че на работната си вечеря с шефа на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер тази вечер "ще държи преговорите отворени" и ще се стреми към "конструктивен диалог в интерес на Италия и на Европа".

Според Италия увеличените бюджетни разходи ще доведат до икономически растеж, което в крайна сметка ще свие дълговете на страната.

Реформите на правителството включват изпълнение на предизборните обещания да се разреши на италианците да се пенсионират на по-ранна възраст и въвеждане на минимален доход за безработните, докато те се обучават и търсят работа. "Ще изпълним всичко, което сме обещали", каза Конте, говорейки в кулоарите на конференция в Рим.

Еврокомисията предложи наказателна процедура срещу Италия, която може да доведе до много солидни глоби при "особено сериозни нарушения" на бюджетната дисциплина.

Италианският вицепремиер Матео Салвини, който обикновено взема по-конфронтационна позиция спрямо Брюксел, обаче допусна, че парламентът все пак може да направи някои промени в бюджета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BRAVISSIMI

    26 1 Отговор
    Браво Италия!Най-сетне се осъзнахте!
  • 2 Borislav Popov

    23 2 Отговор
    Значи за германците може по висок бюджет , а за италианците не може ?!!
  • 3 ГосТ

    3 0 Отговор
    Много ясно че ако решат могат да направят всички реформи. Въпросът е дали могат да си го позволят. Адмирации за Италия.
  • 4 no name no face no number

    4 0 Отговор
    Браво Италия, дано успеете да подобрите живота в тази супер красива страна.
  • 5 Метгонтан

    1 3 Отговор
    Ръмпели , все едно ЕС е нещо с което Италия няма нищо общо . Все едно е враг . 75г минаха от ВСВ и всички забравиха мизерията и глада. Света има 1 път и той е обединение
Новини по държави: