25 Ноември, 2018 13:23 2 455 1

Тежък инцидент в Уганда

  • уганда-
  • езеро-
  • виктория-
  • кампала

Най-малко 29 загинали след корабокрушение в езерото Виктория

Тежък инцидент в Уганда - 1
Снимки: БТА/АР

Най-малко 29 души загинаха, а десетки други са изчезнали вчера след корабокрушение в езерото Виктория, предаде АР.

Инцидентът се е случил в района на Мутима в принадлежащата на Уганда част на езерото, на около 20 км южно от столицата Кампала.

По непотвърдени данни на борда е имало около 100 души, но тъй като тези съдове често се претоварват, е възможно броят им да е бил и доста по-голям. Сред тях е бил и принц Дауди Васая, както и популярни местни музиканти, които свирели и танцували на борда заедно с пътниците. Засега няма информация за съдбата им, съобщава се за 40 спасени.

Нашите екипи спасиха над 40 души, операцията продължава", съобщи говорител на местната полиция. Според него засега причините за корабокрушението са неизвестни. Смята се, че сред причините за трагедията са лошото време в района, както и фактът, че корабът е бил стар и в недобро състояние.

Тежък инцидент в Уганда

Езерото Виктория граничи с Уганда, Кения и Танзания. То е най-голямото в Африка. Плаващите в него кораби често са претоварени и се оказват в опасност при влошаване на метеорологичните условия.

През септември миналата година при корабокрушение загинаха над 200 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кръст

    3 1 Отговор
    Колкото повече се раждат, толкова повече ще умират.