Last news in Fakti

25 Ноември, 2018 16:46 6 797 5

Тежък удар по джоба на Коза ностра

  • матео месина денаро-
  • мафия-
  • коза ностра

Италианските власти конфискуваха имоти за 1,5 милиарда евро, собственост на наследници на сицилиански мафиот 

Тежък удар по джоба на Коза ностра - 1
Снимка: Shutterstock

Италианското правосъдие обяви, че е конфискувало имоти, най-вече предприятия, на стойност близо 1,5 милиарда евро, които са принадлежали на наследници на човек, починал през 2016 година и сочен за един от близкото обкръжение на мафиотския бос Матео Месина Денаро, предадe AFP.

Това със сигурност е най-голямата конфискация в историята на италианското правосъдие, се посочва в комюнике на дирекцията антимафия след акцията за изземване на имущество на Кармело Пати, който почина на 81 години през 2016 година.

Сред конфискуваните имоти има редица промишлени предприятия, компании за търговия с недвижими имоти, хотели и туристически селища, разположени в различни райони на Италия.

Общата стойност на тези имоти, според предпазлива оценка, превишава 1,5 милиарда евро, допълва дирекцията антимафия.

Разследването, продължило години, е стигнало до заключението, че има голямо несъответствие между декларираните доходи и инвестициите, направени от Кармело Пати, се допълва в комюникето.

Следователите са установили, че той е имал връзки с редица хора от близкото обкръжение или членове на мафиотскта фамилия Кастелветрано, ръководена от третия най-известен мафиотски бос Матео Месина Денаро, за когото се твърди, че е главният шеф на Коза ностра, сицилианската мафия.

Матео Месина Денаро, на 56 години, се издирва от 1993 година. Твърди се, че той е наследникът на големите исторически босове на Коза ностра Тото Риина и Бернардо Провенцано, починали в затвора през 2016 и 2017 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссс

    28 0 Отговор
    В България кога ще конфискуват нещо на едни хора...

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "ссс":

    Ако се смята кога е починал и на колко години е бил този мафиот, това значи след 30 години в БЪЛГАРИЯ ! Тогава нашите мафиоти ще бъдат на 80г. Сматам, че сега средно са на 50г.

    Коментиран от #4

  • 3 no name no face no number

    7 2 Отговор
    едно нещо е важно за всички протести СМЯНА НА СИСТЕМАТА. Ето примерно една нова такава...... всички партиии вън и нова конституция и безпартиина система на управление чрез пряка власт на народа. Референдуми по всички въпроси. Около 50 Народни представители със задачата да контролират и прокарват политиките гласувани от народа на референдумите. Не е сложно нали?
  • 4 Иванов

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "незнайко":

    Баш мафиозът ни е роден на 13.06. 59 г. Смятай на колко е.
  • 5 соросоидни кърлежи

    1 0 Отговор
    при нас такива неща не могат да се случат, един вид тези които крадат трябва да конфискуват своето имущество...чак пък толкова тъпи ли са...
Новини по държави: