25 Ноември, 2018 17:45 2 232 8

Тереза Мей: Днес не е тъжен ден

  • брекзит-
  • ес-
  • тереза мей-
  • великобритания

Британският премиер не иска втори референдум и няма намерение да подава оставка

Тереза Мей: Днес не е тъжен ден - 1
Снимки: БТА/АР

Британският премиер Тереза Мей заяви, че за разлика от своите колеги в ЕС, не се чувства тъжна днес. По нейните думи не е необходим втори референдум във Великобритания за принадлежността към ЕС. Мей избегна ясен отговор на въпроса дали би подала оставка, ако споразумението за оттеглянето на нейната страна от ЕС не бъде подкрепено в британския парламент.

На пресконференция след днешното заседание на Европейския съвет тя посочи, че е пълна с оптимизъм за бъдещето на своята страна, както и че пред Великобритания се открива светло бъдеще.

По нейните думи се очаква преди Коледа Камарата на общините в британския парламент да се произнесе по постигнатото споразумение. Тя уточни, че това е единственото възможно споразумение и предоговаряне не може да се очаква.

Британците не искат повече да спорят, а сделка, която отговаря на резултата от референдума.

Постигнахме възможно най-доброто споразумение. Най-добрите дни са пред нас. Парламентът в Лондон е длъжен да изпълни волята на избирателите. Хората решиха да напуснем ЕС и вярвам, че доверието в политиците ще бъде запазено с подкрепа за постигнатата сделка, каза Мей.

Тереза Мей: Днес не е тъжен ден

По нейните думи, ако споразумението не получи необходимата подкрепа, това би довело до повече разделение и несигурност. Попитана дали споделя тъгата на останалите държавни и правителствени ръководители от ЕС, изразена днес почти единодушно, Мей отговори отрицателно. Разбирам, че другите са тъжни. За нас важното е да продължим напред, добави премиерът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1122

    7 2 Отговор
    Нагло парче.
  • 2 АНАЛлизатор

    7 3 Отговор
    Дали това ще бъде началото на краят на ЕС?!!!.....много въпроси малко отговори...никой не очакваше разпадане на СССР но се случи....ЕС в този вид няма бъдеще...с Меркел и Макрон той е обречен...Франция ще бъде следващата....Англия и Франция са бивши колониални държави и ЕС не ги устройва, ще се мъчат да си върнат старата имперска слава.
  • 3 Баба Гицка

    4 1 Отговор
    Много зле, много зле ... па още по-зле е Китай, че вообще не е бил в ЕС.

    Коментиран от #4

  • 4 Учуден

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Баба Гицка":

    Бабо Гицке,много ги разбираш тия работи!
  • 5 МАКОЯ

    8 3 Отговор
    Чао на великобритания! Искам силен и единен ЕС, а англичаните никога не са били надежден партньор. Надявам се Шотландия и Ирландия да се отделят и да влязат в ЕС.
  • 6 Гост

    2 1 Отговор
    Местя го
  • 7 БАТКОТО

    6 0 Отговор
    Има много държави извън ЕС ,в които се живее добре ...и обратно...
  • 8 чичо

    0 0 Отговор
    Днес не е,но утре и в други ден.
Новини по държави: