26 Ноември, 2018 07:43 4 690 5

Облаците над Тръмп отново се сгъстяват

  • доналд тръмп-
  • саудитска арабия-
  • сащ-
  • демократическа партия-
  • русия-
  • джамал хашоги

Демократите ще разследват финансовите връзки на президента с Рияд и Москва

Облаците над Тръмп отново се сгъстяват - 1
Снимки: БТА/АР

Демократите ще разследват личните финансови връзки на президента на САЩ Доналд Тръмп със Саудитска Арабия и Русия. Това заяви Адам Шиф, бъдещият председател на комисията по разузнаването на долната камара на Конгреса, цитиран от CNN.

На междинните избори в началото на ноември демократите отнеха на републиканците контрола в Камарата на представителите и това ще им позволи да водят парламентарни разследвания. Новите парламентаристи ще поемат официално функциите си през януари.

"Президентът не е честен със страната по въпроса с убийството на Джамал Хашоги", саудитския журналист, критик на престолонаследника, заяви демократът Шиф. "Какво го подтиква да се държи така? Не знам. Дали става дума само за влечение към автократите или има финансова мотивация и става дума за личните му финанси", запита Адам Шиф.

Според редица наблюдатели престолонаследникът Мохамед бин Салман е замесен в убийството на саудитския журналист. Но Тръмп заяви, че дори принцът да е знаел за убийството, това не би поставило под въпрос "непоклатимите" отношения между Вашингтон и Рияд.

Облаците над Тръмп отново се сгъстяват

Тръмп "открито се похвали с милионите, които прави със Саудитска Арабия. Дали неговият личен интерес определя политиката на САЩ в Залива?", попита конгресменът демократ, задавайки същия въпрос и за Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    21 0 Отговор
    Да не би да се окаже, че освен танца със шпаги ги свързват и офшорни банкови трансфери.
    А ако са му бутнали едно рамо и за кандидат президентската кампания ...

    Коментиран от #3

  • 2 Реално

    16 4 Отговор
    Като гледам и чета какво се случва, най-вероятно Маша е убила този нещастен журналист а мечокът го е изял. Всичко е ясно, тялото го няма... Путин е виновен , че е изпратил агентите си!
  • 3 гост

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "некойси":

    Е то връзките на САЩ и саудитците са непоклатими от десетки години. Ясно е на всички, че саудитците захранват конфликтите с оръжие, което купуват от САЩ и други страни, но това за никого не е проблем. Ясно е, че малка част от сделките са обявени, останалото е задкулисно през множество незнайни фирмички. Стана ясно, че около събитията на 11.Септември саудитци са били ескортирани против всички забрани за полети в САЩ, тайно, без знание на отговорните хора, или не се снае кой за какво ходи в САЩ и с кого се среща, непроверени самолети правят курсове между двете страни и никой не знае какво има в тях, кой е вътре и какво си прекарват. Наскоро зетя на Тръмп касира над 100млн. от консултантска дейност по военни сделки със саудитците, лошо ли му е?
  • 4 куку руку ку

    7 0 Отговор
    Демониклатятите пак търсят под вола теле. Накрая ще го намерят, като подпалят вътрешна война в щатите и тогава цял свят ще си отдъхне от разсипията, която твори сащ в другите държави.
  • 5 Itlfkgk

    1 0 Отговор
    Izbirat si gi,izbivat si gi. Amerika mnogo qko,nia tuka samo gi oqjdame prazidentite 😂