26 Ноември, 2018 08:00 1 985 4

И Словакия няма да подпише пакта за миграцията

  • словакия-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • пакт на оон

На тази позиция са още Австралия, Австрия, България, Естония, Израел, Полша, САЩ, Унгария, Хърватия, Чехия и Швейцария

И Словакия няма да подпише пакта за миграцията - 1
Снимка: БТА/АР

Словакия потвърди, че няма да подпише Глобалния пакт на ООН за миграцията, подобно на редица други страни, между които Чехия и Полша, предаде DPА.

"Като премиер отхвърлям текста на пакта за миграцията и отказвам той да е в сила за Словакия", заяви премиерът социалдемократ Петер Пелегрини пред вестник "Сме".

Пактът, който се очаква да бъде подписан на среща на върха в Мароко на 10 и 11 декември, има за цел да регулира глобалната миграция, но редица страни заявиха, че няма да го подпишат.

Външният министър Мирослав Лайчак заплаши, че ще подаде оставка, ако правителството откаже да подпише пакта на ООН, защото той не би приел правителството да се поддаде на натиска на десни популисти.

Пелегрини каза, че е уведомил Лайчак за решението си и изрази надежда, че външният министър ще го приеме и ще продължи да служи на страната си въпреки личното си мнение.

Страните, отхвърлили досега Пакта за миграцията, са Австралия, Австрия, България, Естония, Израел, Полша, САЩ, Унгария, Хърватия, Чехия и Швейцария.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    8 4 Отговор
    Мисля че България не е отказала. Просто забавя решението си
  • 3 ванката

    12 0 Отговор
    браво само така !!! талибаните да си ходят в пустинята тук е свят на бели хора те нямат място сред нас!!!
  • 4 боцмана

    4 0 Отговор
    Бат Бойко сигурно вече е ударил парафа.
Новини по държави: