26 Ноември, 2018 17:00 2 734 0

Буря носи сняг и градушки на Балканите

  • гърция-
  • сняг-
  • балкани

Бурята Пенелопи настъпва към Гърция

Буря носи сняг и градушки на Балканите - 1
Снимка: Shutterstock

Метеорологичната служба на Гърция издаде предупреждение за времето за система с ниско налягане, която ще донесе сняг и градушка в много райони, съобщи в-к „Български новини“.

Според службата, системата „Пенелопи“ се е образувала на юг от Италия в събота и се движи бавно към гръцка територия.

Тежките дъждове започнаха в неделя следобед, като се очакват градушки и сняг в планините. Ефектите на Пенелопи се очаква да са най-лоши на Йонийският архипелаг и Западна Гърция.

Очаква се Пенелопи да се простира на изток, засягайки по-голямата част от страната, както и префектура Атика. Снеговалежите се очакват в централните и северните планини. Тежкият сняг ще засегне дори райони с ниска надморска височина в Северна Гърция.

Опасните метеорологични условия се прогнозират да доминират до четвъртък.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: