28 Ноември, 2018 07:12 1 915 0

Правителството на Косово ще падне, но не и митата

  • косово-
  • мита-
  • сърбия

Майк Помпео разговаря с Хашим Тачи

По-скоро правителството на Косово ще падне, от колкото новите мита за Сърбия. Това заяви косовският премиер Рамуш Харадинай, цитиран от B92.

По-рано днес държавният секретар на САЩ Майк Помпео се срещна с президента на Косово Хашим Тачи.

Двамата са обсъдили новите мита, които Косово наложи на Сърбия и възможностите за нормализиране на отношенията между двете страни. Помпео е настоял решението за митата да бъде отменено и да се търси диалог между страните.

В същото време стотици косовски сърби протестираха в Митровица срещу новите мита. Засегнатите от новите мита вече обвиниха Косово в търсене на търговска война.

Сърбия води преговори за признаването на статута на Косово, което може да отвори възможност за членство в ЕС и на двете страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА