28 Ноември, 2018 10:12 1 972 19

Германия иска единна европейска армия

  • германия-
  • армия-
  • ес

Страната подкрепя предложението на Еманюел Макрон

Германия иска единна европейска армия - 1
Снимка: БТА/AP

Създаването на единна европейска армия е необходимост. Това заяви германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен, цитирана от РИА Новости.

Според нея това е следващата стъпка на ЕС и средство за сближаване на страните в Съюза. Тя говори по време на конференция за проблемите на сигурността, която се проведе в Берлин.

Идеята за единна европейска армия беше подновена от френския президент Еманюел Макрон. Тя беше подкрепена от германския канцлер Ангела Меркел.

Меркел призова за създаването на истинска европейска армия. Според нея тя трябва да включва развитие на оръжейни системи, обща политика за износ на оръжие и общи сили за интервенция.

Германският канцлер смята, че такава армия ще е добро допълнение към НАТО. Президентът на САЩ Доналд Тръмп вече разкритикува това предложение. Според него европейските държави трябва да отделят повече средства за отбрана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГанЮ

    11 2 Отговор
    И аз искам!
  • 2 АНАЛлизатор

    12 3 Отговор
    Имам усещането, че новата Европейска армия, ще прилича на френския национален отбор по футбол.

    Коментиран от #4, #8

  • 3 НАТО ВЕЦ

    9 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Германия иска единна европейска армия - А "Четвърти хилядолетен Райх" иска ли? ;))))
  • 4 пълно

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "АНАЛлизатор":

    с франчушки ли?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 смях

    8 1 Отговор
    и кой ще я ръководи?Словенската началник на ген.щаб?И на какъв език?Тая армия малко ще прилича на библейските строители на вавилонската кула,в момента след като Господ им объркал езиците!
  • 7 Единна евроармия?

    5 0 Отговор
    А за какво ги ручахме жабетата в двете световни войни и десетките регионални европейски?
  • 8 ГосТ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "АНАЛлизатор":

    Въпросът е, че ще бъде шампион ;)
    Хохохо. Не се съмнявайте! Това е доста логично, всички цветнокожи в армията като жива сила. Все още си треа по малко. И сега
    на💩ните фили (руса и амеро) ще почнат да разсъждават

    Коментиран от #10

  • 9 Щайнер

    8 4 Отговор
    Айде стига приказки ами действайте , европейска армия би размазала и американци и руснаци на веднъж

    Коментиран от #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ГосТ

    7 2 Отговор
    Ще стане като с еврото ;). Най мощната валута в света ;). Между другото, с нетърпение очаквам ратификация на споразумението за търговия между ЕС и Япония, което вече е подписано. А вие си мечтайте за Русия и САЩ
  • 12 ХанкоБрат

    7 4 Отговор
    Айде нема нужда. Само се чудите какви хрантутници да измислите.
  • 13 ГосТ

    6 3 Отговор
    Предполагам Великобритания ще участва с техните самолетоносачи, подводници и ракети. Заедно с френските стават един внушителен флот. За Германия е въпрос на време. Кратко. Или някой се съмнява. Франция, Германия, Англия плюс Швеция, Италия и Испания. А философите тука никой нема ги пита и никой нема да има нужда от тех. Както винаги. Така че,споко ;)
  • 14 хосг

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "Щайнер":

    особенно ,ако са с тесни дупета!Ще стискат и ще водят в плен!
  • 15 съмнения

    7 1 Отговор
    А питахте ли чичо Сорос филантропа? Колко военни бази има сега в ЕС? Тях ще ги изгоните ли?
  • 16 Реалист

    2 2 Отговор
    Действайте, стига сте се канили! Основния проблем и за орки и за амери е че такава армия би ги обезличила като военна сила в Европа. Те орките и сега са си за смях с мултиките дето прожектират. А от американците и оръжието им няма да има смисъл след като европейската армия ще е по силна на територията на Европа.
  • 17 Ти да видиш

    1 1 Отговор
    Двата френски самолета и трите немски танка яхнати от джендъри ще пазят Европата ? Кой ще им повярва . Нали се нахънаха в Либия преди 6-7 години иката свършиха фойерверките за 3 дни пробягаха при американците с молби да се намесят
  • 18 Шаран БГ

    1 1 Отговор
    Дойчовците требе да ги тепат на всеки седемнадесет лета един път - явно не им стига веднъж на 70 години ! И техните са пишман- политици ! Много къса памет имат !! Имат си Конституция, имат си американски бази с ясрени бойни глави, имат си "канцлер-акт" и стриктно го спазват ....иначе, лошо!!! И батко им Дони им го казва ! Какво ги подклажда и избива все на "мурабе" ? А бе хора, правете най-хубавите леки автомобили във света, правете най-умните деца, интегрирайте всички тъмнокожи и белокожи мюсюлмани - правете ги бели хора ........Урсула фон дер Лай........, и тя,моля Ви, се войник ще става !?!? Аман бе....
  • 19 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Дойчовците требе да ги тепат на всеки седемнадесет лета един път - явно не им стига веднъж на 70 години ! И техните са пишман- политици ! Много къса памет имат !! Имат си Конституция, имат си американски бази с ясрени бойни глави, имат си "канцлер-акт" и стриктно го спазват ....иначе, лошо!!! И батко им Дони им го казва ! Какво ги подклажда и избива все на "мурабе" ? А бе хора, правете най-хубавите леки автомобили във света, правете най-умните деца, интегрирайте всички тъмнокожи и белокожи мюсюлмани - правете ги бели хора ........Урсула фон дер Лай........,като я гледам, хубава булка, и тя,моля Ви се, войник ще става !?!? Аман бе....
Новини по държави: