Last news in Fakti

29 Ноември, 2018 08:10 5 684 22

Тръбата на „Турски поток“ през България ще се забави

  • турски поток-
  • българия-
  • газ-
  • газопровод-
  • русия-
  • забавяне

Българският участък ще бъде готов не по-рано от края на 2020 година

Тръбата на „Турски поток“ през България ще се забави - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Продължението на газопровода "Турски поток" в Европа ще бъде готово с минимум една година забавяне, съобщи руската агенция "Интерфакс". Източници свързват това със забавянето на изграждането на съответната газотранспортна инфраструктура в Централна и Източна Европа.

В резултат руският държавен газов гигант "Газпром" ще бъде принуден да чака не по-малко от една година след завършването на строителството на "Турски поток", за да може да реализира втория етап от проекта за доставка на газ в Европа. Газопроводите, свързващи "Турски поток" с Югоизточна Европа, ще бъдат готови не по-рано от януари 2021 година, съобщили източници, близки до проектите. В същото време и двете линии на морския газопровод "Турски поток" трябва да заработят в края на 2019 година.

Според източник, близък до дъщерната компания на "Газпром" Gastrans, и сръбският, и българският участък от продължението на "Турски поток" ще бъдат готови не по-рано от края на 2020 г. и съответно ще могат да заработят през януари 2021 година. През март тази година Gastrans съобщи, че планира да пусне в експлоатация продължението на "Турски поток" през Сърбия до Унгария през октомври 2019 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръба

    24 6 Отговор
    През крив макарон
  • 2 El comandante

    36 12 Отговор
    Ко тааааана уе????оня ЕБАЛНИК нали беше спрял руската газ защото пречела на демокрацията в България.Някой ги ебе яко със синоптичката заедно!!!ХоХоХо.Или тя него със стрпона.ХаХаХа!!!!Длава РОССИИ !!!гербаво надупени сороспийййй!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Kcaniba

    36 8 Отговор
    Ма нали неискафме наш, Южен поток!!
    Оказва се, че сме искали Турски .....
    А екологията?? Независимост от руския брат, зависимист от гоуемия бял брат....
    Ей, нищожества!!!
  • 7 Бойко Кръстанов

    19 3 Отговор
    За неразБралите тръба друг път хаха
  • 8 Ххххх

    16 3 Отговор
    Щом си отидат МУТРИТЕ от властта… ... Всичко ще тръгне . Но дали сме си научили урока ? Да изритаме ВСИЧКИ ДОСЕГАШНИ .
  • 9 999

    26 1 Отговор
    До колкото успях да открия информация в руските медии, такова решение за Турски Поток да минава през България няма! Даже на много места се говори, че е по- удачно да мине през Гърция, Македония и Сърбия. Нищо не е решено и предстои много работа! - Така пише навсякъде и разбира се с насмешка се говори за тъпотията да не искаш основната тръба за Европа, но пък да драпаш за малката тръба, която минава през Турция.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Салам Алеко

    6 8 Отговор

    До коментар #9 от "999":

    Както неведнъж писах, тръбата е невъзможно да мине през Гърция!

    Коментиран от #14

  • 11 Минувач

    7 6 Отговор

    До коментар #9 от "999":

    През Гърция ще минава израелската тръба ,а освен това Гърция пусна завчера 3ти терминал за втечнен газ.

    Коментиран от #15

  • 12 Боко, Боко,

    18 4 Отговор
    изпусна питомното, сега гони дивото! Продажници!
  • 13 ХАСАН

    8 6 Отговор
    Нали има свободна търговия! Да мине през България и да се купува руски-газ и в замяна да се продааа на Русия консерви,сирена,аатомобилни части и др...какво лошо има???!!

    Коментиран от #16, #18

  • 14 999

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Салам Алеко":

    А бе те и за Южен Поток разправяха, че няма да мине по дъното на Черно Море и че е кьорфишек... Не ме разбирайте погрешно! Аз предпочитам тръбата да мине през БГ, но няма кой знае какви причини да не мине през Гърция. Първо удачно е защото от там може да мине за Италия и нагоре към Македония, Сърбия и т.н. Второ ще имат влияние върху повече страни Гърция, Македания, Сърбия, Италия и вероятно и Албания. Тоест по цялото средиземноморие вкл. и Адриатика ще имат влияние, което не е никак за подценяване. От маршрута няма да съкратят нищо като разходи, така че икономически България не е толкова изгодна. Като добавим и лошото отношение от страна на България през последните години ... Няма нищо, което толкова да ги привлича. - Така мисля аз разбира се! - Какво ще се случи тепърва предстои да разберем!
  • 15 999

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Минувач":

    Всички проекти от Близкият Изток и средиземноморието минават през Турция и Гърция.
  • 16 симпатягата

    8 2 Отговор

    До коментар #13 от "ХАСАН":

    Лошото е че и сега купуваме руски газ, но руснаците не искат да купуват от България изброените стоки.

    Коментиран от #19

  • 17 Договорът

    0 2 Отговор
    на руснаците с Украйна за транзит изтича в края на 19-та година. Бяха си направили сметката да приключат с потоците до тогава и да не го подновяват. Сега се оказа, че до 21-ва година трябва да преговарят с украинците, все пак. Защото потоците не са готови. Хайде, северния - да. Но ето, че южния през България и Сърбия няма да стане. Трябвали 2 милиарда и половина да се правят нови тръби и пр. Тепърва. При всичкото ни желание няма как да стане. А отгоре на това руската тръба ще се конкурира с тръбата по интерконектора от Гърция. Където ще идва газ от Америка /втечнен/, Катар, източносредиземноморския басейн /Израел/ и пр. Путин да не бърза заради това да окупира цяла Украйна. Или поне да свали Порошенко /чрез избори/ и да сложи газовата принцеса Тимошенко?
  • 18 zonk

    1 6 Отговор

    До коментар #13 от "ХАСАН":

    Свободна търговия ИЗИСКВА премахването на руския монопол. Това ще бъде и не ти харесва, тъй като твоята Турция ще загуби. Свиквай.

    Коментиран от #20, #21

  • 19 Мммм

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "симпатягата":

    Ами то и ние вече нямаме родни стоки,а само внесени ..найсто качество .
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Дедо Торбалан

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "zonk":

    Свободната търговия изисква да те продам в робство! Щото вече си зомбиран.
  • 22 Ace combat

    0 0 Отговор
    Северен поток свързва Германия директно с Руския газ...А за всички останали ПЛЕМЕНИ вождове, ще си продават газта с ПРЕКУПВАЧИ...Който ще забогатяват на гърба на собствения си народ...Въпроса не е толкова цената,колкото, колко още паразите,могат да се включат в ГЮВЕЧА.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания