Last news in Fakti

29 Ноември, 2018 15:08 3 478 21

Япония се подсилва със самолетоносач

  • япония-
  • кораб-
  • самолетоносач

Страната придобива подобен кораб за първи път от десетилетия

Япония се подсилва със самолетоносач - 1
Снимка: Shutterstock

Япония планира да се сдобие с поне един самолетоносач. Страната ще притежава такъв кораб за първи път от Втората световна война насам, съобщи “Гардиън“.

Японското правителство планира да превърне два хеликоптероносача клас „Изумо“ в самолетоносачи. Така те ще могат да транспортират и бойни самолети.

По-рано излезе информация, че Япония планира да закупи 100 американски изтребителя F-35. Страната вече закупи от САЩ 42 подобни изтребителя.

Според някои експерти придобиването на самолетоносач ще е в нарушение с пацифистката конституция. Досегашните японски правителства отказваха да се сдобият със самолетоносач.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русия е джудже

    18 22 Отговор
    Ясно ,значи вече и Япония ,ще има по-силна авиация от кремълските джуджета.Знаете ли ,че Русляма няма знанията и нужните докове ,за да създаде такова нещо ,а единствения им самолетоносач е правен от Украйна ? От времето на СССР ,все другите държави им правят технологиите ,а русофилистиците само обират овациите.Да не говорим и ,че Япония като вземе 100 броя Ф-35 ,означава ,че на тоя свят остават само авиациите на САЩ,Китай и Япония ,а после подобни самолети ще вземат и Израел и Турция.Русляма остава толкова назад в картинката ,че вече дори не е военен фактор.

    Коментиран от #2, #3, #16

  • 2 ГосТ

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "русия е джудже":

    Франция има четири самолетоносача,от които един атомен и доста миражи и рафали. Япония,не е решила,не си е направила самолетоносач. Те имат традиции от имперския флот. И сега имат четири кораба за вертолети, които могат да бъдат адаптирани за самолети с вертикално излитане. Не знам каква пацифистка политика водят,като армията им е доста силна. И те като германците са много културни и толерантни,само да не изтрещяват. Но като гледам агресията на краварите и ушанките,най добре и останалите да се въоръжат за световния ☮️.

    Коментиран от #4

  • 3 empire strikes back

    15 13 Отговор

    До коментар #1 от "русия е джудже":

    Ще ти се.......ти вярваш ли си изобщо! Японците са окупирани от говедата(все още)и за съжаление продължават да им играят по свирката. Тия Ф-35 дето са накупили на космически цени няма да им свършат никаква работа срещу Русия, те дори няма и да се опитат да ги използват срещу тях щото са наясно кво ще стане в такъв случай! Но е добре че все пак се въоръжават, дори и с краварски боклуци........знае ли човек, може по някое време да поискат независимост от ФАЩ и понеже ония няма да се съгласят да ги запукат с техните собствени оръжия(които ще са пипнати леко от япончетата че да не се бъгват ако се ползват срещу сащисаните)
  • 4 п.п.

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "ГосТ":

    първият самолетоносач Хошо е японски. Не един, повече им трябват за да поизчистят Окинава от чужденци ;)
  • 5 Русенец

    9 13 Отговор
    Тя самата Япония е един голям самолетоносач. Явно са забравили Хирошима и искат да бъда изтрити от лицето на земята. Ракетите от Курилите до тях летат за 1-2 минути, време за което нищо освен да си прочетат молитвите няма да могат да направят

    Коментиран от #6, #8

  • 6 ГосТ

    9 8 Отговор

    До коментар #5 от "Русенец":

    А ти усещаш ли,че освен от санкции и глад примката около врата на човека от тайгата се затяга и от военна сила ;). Не е лесно да граничещ с Китай,Япония и Европа. Признавам. Затова трябват дипломати,а не бивши ченгета-олигарси. Ще се научат може би някой ден,ако издеянат ;)
  • 7 Хер Отто Флик

    6 0 Отговор
    Японската компания Mitsubishi Heavy Industries завърши монтажа на първия нов изтребител по проекта ATD-X Shinshin, получил обозначението X-2.Публичното представяне на самолета-демонстратор на технологията, се е състояла вчера на летище Нагоя.

    Перспективният японски ‘стелт’ изтребител ATD-X Shinshin се очаква в най-близо време да извърши първият си полет, съобщава military-informant.com.

    По размеи ATD-X е близък до шведския Saab Gripen (има дължина 14.2m, разпереност 9.1m и висичина 4.5 m), а по форма прилича на американския изтребител пето поколение F-22 Raptor. Размерите и ъгълът на наклона на вертикалните стабилизатори, както и формата на въздухозаборниците, са идентични на американския самолет.

    Коментиран от #21

  • 8 Watmark

    3 7 Отговор

    До коментар #5 от "Русенец":

    Русоид
  • 9 Много прост

    4 5 Отговор
    Май са излишни всички самолети и самолетоносачи, няколко водородни бомби ще обезсмислят всички усилия.

    Коментиран от #10

  • 10 Талкова им е и лебецо и бобецо

    3 7 Отговор

    До коментар #9 от "Много прост":

    А няколко ракети "Гранит" и чао на авионосната група.

    Коментиран от #11

  • 11 Хер Отто Флик

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Талкова им е и лебецо и бобецо":

    Ми те тия Гранит, нали трябва да стигнат до авионосно група? Или те ще стоят ей така и ще гледат? Та, има няколко клипчета в тубата, всичките руско- едно от тях е- Сможет ли рускийй флот уничтожить хотя бьi oдин американский авианосца? Намери го и гледай!

    Коментиран от #12

  • 12 Толкова

    3 6 Отговор

    До коментар #11 от "Хер Отто Флик":

    Правиш ли разлика между руски и украински клипчета , аз правя. При първият конфликт , когато щяха да ударят Сирия , на пътя на авионосната група застана ракетният крайцер "Варяг" точно с тези ракети и още два китайски военни кораба . Пиратите тогава подвиха опашки , и им се даде възможност да се оттеглят елегантно , уж с унищожаването на сирийското химическо оръжие. После се върнаха с хибридна война , и паравоенни формирования по суша , по море повече не се опитаха , щото тези ракети са безопасни - само 200 килотона тротилов еквивалент, и без смущения на електрониката , целта е закодирана в главата на ракетата.

    Коментиран от #15, #17

  • 13 валили

    6 6 Отговор
    Русия е кочина !
  • 14 ¥€N@

    7 5 Отговор
    Аве нали Ф 35 били много калпави ,как Япония иска още 100 броя от тях ?
    Опорките нещо издишат
  • 15 Бай Конур

    9 4 Отговор

    До коментар #12 от "Толкова":

    Приказки под шипковия храст. Ракетата Гранит е от 1975 г и даже в Русия я смятат за остаряла и негодна , ама ти да ни разкажеш все пак. С конвенционален заряд кажи колко и е мощността ,не с ядрен.
    Крайцера Варяг от 1963 г. няма ракети Гранит въобще
    Изобщо от всичките ти писаници няма нищо вярно ,включително ,че Варяг е преградил пътя на ескадра. Това допотопно корито ако го заритат ще отиде при Курск са 2 минути точно .
  • 16 А говедата вонят

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "русия е джудже":

    А,ти пак ли изпълзя от дупката си бе прост..? Гледам пак акаш там където не трябва,а.? За това време откакто драскаш по темите без се замисляш какви глупости пишеш...ако беше влизал поне да видиш какво са ти отговаряли по-умни от теб хора,поне нещичко щеше да ти влезе до сега в болната и много празна главичка..! Ама не,то простото си е просто..!
  • 17 Хер Отто Флик

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "Толкова":

    Правя пич, правя разлика! А изобщо за състоянието на руската армия- ген. Леонид Ивашов едва ли ти би могъл да го обориш- "Молниеносньi удар с крилатьiми ракетами томагавк- 20 тьiсячи, удар с балистическими ракетами с кинетичскими боеголовками 300 штук и наша економика, инфраструктура и стратегических сил, будут на 70% уничтожени! Следует предложение об капитуляции и если мьi не капитулируем, то следует второй удар.... и нам к сожалению нечего противопоставить и ответить! Руски генерал от запаса... Леонид Ивашов!
  • 18 бомбата

    0 1 Отговор
    Я американците дето са ги окупирали от ВСВ да не би да са им простили за Пърл Харбър, или жълтите са се сетили че едно време са имали самолетоносачи колкото американците до загубената битка при Мидуей ....ти да видиш бре .....
  • 19 пак се спъват в същия камък

    3 0 Отговор
    Ушанките си вкараха страхотен автогол. С поддръжката на Ким, с тая военна ескалация отново отварят надпревара с оръжията, а тя не е за жалки икономики като тяхната и сценария от ссср се повтаря. Америте са бяха кротнали с доста проекти след временното успокояване на нещата, сега и те започват да набират пак скорост по темата, а ето че и японците. ...
  • 20 А бай ганьо

    1 1 Отговор
    Как си какво правиш пак ли обсъждаш другите
  • 21 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хер Отто Флик":

    Капитулациите от ВСВ забраняват на Япония да прави собствени изтребители. Освен танкове и САУ-гаубици, Мицубиши хеви Индъстри нищо друго не прави. Проектът за японски изтребител е кьорфишек- вижте ни, упражняваме се, можем го и ние.
Новини по държави: