29 Ноември, 2018 18:20 2 547 1

Бутилка уиски за $1.5 милиона

  • уиски-
  • търг-
  • макалън

Етикетът на шишето е нарисуван от ирландския художник Майкъл Дилън

Бутилка уиски за $1.5 милиона - 1

Бутилка отлежало уиски "Макалън" беше продадена на търг на "Кристис" в Лондон за рекордната цена от 1,5 милиона долара, съобщи ТАСС.

Уискито е дестилирано през 1926 г. и е бутилирано след 60 години. Точната цена на бутилката е 1,2 милиона британски лири или 1 528 800 щатски долара.

Етикетът на бутилката, в която е налята напитката през 1986 г., е нарисуван на ръка от ирландския художник Майкъл Дилън.

"Тази продажба е епохален момент на пазара на уиски" - заяви директорът по продажба на вина и концентрати в "Кристис" Тим Триптри. Според него цената е доказателство за силния пазар.

Уискито от 1926 г. на "Макалън" е разлято и в бутилки с етикети от други класици на съвременната живопис, като италианеца Валерио Адами и англичанина Питър Блейк, който е автор на обложката на албума "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" на The Beatles.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сиромаха

    17 0 Отговор
    Според тях цената е доказателство са силния пазар !!!!
    Според мен е поредното доказателство че само Астероида ще оправи нещата на тази планета
Новини по държави: