29 Ноември, 2018 20:16 3 290 6

Белград към сърбите в Косово: Продължавайте битката

  • косово-
  • сърбия-
  • мита-
  • александър вучич-
  • юнмик-
  • косовска митровица

Президентът Вучич призова сънародниците си да не спират демонстрациите срещу въведените мита

Белград към сърбите в Косово: Продължавайте битката - 1
Снимки: БТА/АР

Сръбският президент Александър Вучич призова сънародниците си в Косово да продължат протестите си срещу митническата бариера, наложена от Косово за стоките, внасяни от Сърбия, предаде АFP.

Брюксел, Вашингтон и Мисията на ООН в Косово (ЮНМИК) поискаха от Прищина да отмени въведените от 22 ноември 100-процентни мита върху вноса от Сърбия.

От вторник сърбите в Косово организират демонстрации, най-вече в разделения град Косовска Митровица, в който се запазва силното напрежение между сърбите, живеещи в северната част, и косовските албанци, живеещи в южната част.

Кметовете на четири общини, в които живеят сърби, подадоха оставка в знак на протест срещу въведените мита.

Прищина наложи тези мита след отказа на Интерпол да приеме членството на Косово, за което се обвинява Белград.

Белград към сърбите в Косово: Продължавайте битката

Преди да приеме в Белград представители на косовските сърби, президентът Вучич призова сънародниците си в Косово "да продължат мирните си демонстрации" срещу "това решение, което унищожава регионалната стабилност и мир, без да говорим за ужасните икономически последици".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барчо

    12 6 Отговор
    Шиптърите отново доказват, че държавата е само придатък на престъпниците. И те са такива, защото са генетично обременени. Само далавери и врътки ги интересуват. Ония, те си знаят кои пуснаха още един дух от бутилката и връщане назад няма. Самите те ще си патят от собственото си създание.
  • 2 HUAWEI

    14 3 Отговор
    Защо Косово не даде на Сърбия тази 5% територия населена със сърби и да се приключи. И Сърбия също да върне на България териториите населени с българи. Честно да ви кажа не ги обичам и двете нации.
  • 3 1180

    9 6 Отговор
    СЪРБИТЕ ЧЕ СЕ УЧАТ ДА ЖИВЕЯТ В 20-те квадрата каквито им остават и са им достатъчни, няма какво да ги съжалявате, не знам у нас какво им се кланяте - Майстор Миро и плескавиците

    Коментиран от #6

  • 4 Жужич

    0 0 Отговор
    Пари нема, действайте!
  • 5 Ккк

    2 0 Отговор
    Случва се кармична разплата за шумадийците. Ще си плащат за хилядите избити българи,хървати,словенци,босненци и албанци.Ще си плащат за всички територий които вероломно отнеха на свойте съседи. Господ забавя но не забравя.
  • 6 Пешо

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "1180":

    Браво,истински Българин.А измисления майстор Миро имаше наглостта да каже българска работа по БТВ.
    Сърби ще загубите и Санджак и Войводина и земите до Ниш нашиса.! Ванга го е казала!!!
Новини по държави: