30 Ноември, 2018 10:08 1 293 3

ООН натиска за мирни преговори в Йемен

  • оон-
  • йемен-
  • антониу гутериш-
  • саудитска арабия

Световната организация се надява разговорите да започнат до края на годината 

ООН натиска за мирни преговори в Йемен - 1
Снимки: БТА/АР

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че се надява до края на годината да има преговори между правителството и бунтовниците в Йемен, предаде AFP.

"Не искам да давам прекалено големи надежди, но работим за това да осигурим, че ще можем да започнем преговори тази година", заяви Гутериш в Буенос Айрес.

Той ще участва в започващата среща на върха на Г-20 в аржентинската столица.

Влошаващата се хуманитарна криза в Йемен накара западни страни да призоват за край на оглавяваната от Саудитска Арабия военна кампания там.

ООН натиска за мирни преговори в Йемен

Специалният пратеник на ООН Мартин Грифитс опитва да събере в Швеция представители на бунтовниците и на подкрепяните от Саудитска Арабия власти в опит за уреждане с политически средства на конфликта, който от близо четири години раздира най-бедната страна на Арабския полуостров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пища Хуфангел

    6 0 Отговор
    Да не натиска, а да праща! сините забрадки чалми бомбета там че народа на Йемен измря от глад
  • 2 123

    3 1 Отговор
    Докато съществува най-голямата терористична държава Саудитска Арабия така ще е, тази държава трябва да се разпарчетоса и да остане само една държава около Мека както е Ватикана

    Коментиран от #3

  • 3 Пеньо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Троле, СА се бие на страната на законния президент Абд Рабу Мансур Хади, също както Русия се бие на страната на Асад в Сирия! В Саудитската коалиция влизат общо 10 държави! Иначе и на мен не ми харесва политиката на СА, но не защото това са ми продиктували от Кремъл, а защото са източник на много радикален ислям, който прониква и в моята родина България.
Новини по държави: