Last news in Fakti

1 Декември, 2018 08:58 1 642 6

Буенос Айрес под блокада заради срещата на Г-20

  • буенос айрес-
  • г-20-
  • среща на върха-
  • протест

Хиляди излязоха на протест срещу войните по света и разрушаването на околната среда

Буенос Айрес под блокада заради срещата на Г-20 - 1
Снимка: БТА/АР

Хиляди демонстранти излязоха на протест по време на откриването на срещата на върха на Г-20 в Буенос Айрес, предаде БНР, позовавайки се на Reuters.

Протестиращите обаче не успяха да се доближат до държавните глави заради организиран кордон в район от 12 кв. километра около мястото на събитието. По официални данни 25 000 полицаи са ангажирани да осигуряват реда.

Градът беше почти напълно блокиран заради шествието, което се организира от коалиция между профсъюзите и групи за човешки права. Един от протестиращите заяви:

"Протестираме срещу лидерите на глобалните сили, които са отговорни за глада, нищетата и войните по света, както и за унищожаването на околната среда. Говорим от името на тези, които са изправени пред такива проблеми, както и от името на жените, подложени на женомразството на Тръмп."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Онур

    11 2 Отговор
    Ердоган се срещна с Си Дзинпин, Доналд Тръмп, Путин, и мн. др. на срещата на Г-20. България защо ли не е в Г-20, нали УЖ е "много напреднала държава"

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Левски

    10 4 Отговор
    да и отново Путин предизвика най-голям интерес за медиите! малък човек с големи възможности! пък и си мисля че Тръмп отказа да се срещне с него защото е притеснен Путин да не си e взел хипнотизиращияд уред!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Румяна Костова

    10 0 Отговор
    Протестиращите говорят и от името на жените ,мразени от Тръмп? Е, светът може да се запали заради искрата на идиотите ,начело с Порошенко, те седнали да ми леята сълзи,че Тръмп мразел жените.Еми да му напишат в Twitter нещо подобаващо оскърбителни тези жени,за които чувствата на американския президент към тях са от първа важност!
  • 6 Borislav Popov

    9 0 Отговор
    Май протестите са към краварите и техните пудели ! За това ги вардят от народната любов !
Новини по държави: