1 Декември, 2018 14:42 3 218 22

Макрон говори с Путин за Сирия и Украйна

  • еманюел макрон-
  • г-20-
  • владимир путин

Двамата разговаряха в Аржентина

Макрон говори с Путин за Сирия и Украйна - 1
Снимка: БТА/AP

Президентите на Русия и Франция обсъдиха ситуацията в Украйна и Сирия по време на срещата на Г-20, съобщи ТАСС.

Френският държавен глава Еманюел Макрон е изтъкнал промените, настъпили в Сирия след предходната среща в Истанбул. Все пак той е заявил, че в региона има още над какво да се работи.

Той е подчертал, че би искал да разговаря с Владимир Путин за изпълнение на Минските споразумения. Обсъдени са били и последните събития в Крим.

През миналата седмица руската брегова охрана задържа украински кораби в Керченския пролив, което предизвика недоволството на Запада.

Самият Путин е изразил добри чувства от възможността двамата да имат личен разговор. Той е припомнил и своето участие в честванията по повод годишнината от края на Първата световна война в Париж.

Двамата са имали и разговор за двустранните отношения между Русия и Франция. Путин е подчертал, че през миналата година стокооборотът между двете страни е нараснал с 16.5%.

Путин е отбелязал, че икономическите отношения между двете страни се развиват позитивно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАСАН

    29 3 Отговор
    Париж гори! Безредици,полицейско насилие и анархия ..а седнал с Путин-за Украйна да говори

    Коментиран от #4

  • 2 бабофил

    20 2 Отговор
    е се едно парче от баницата със сирия и за мен някоя яка концесийка
  • 3 ****

    26 4 Отговор
    Този гафон да не говори за Сирия и Украйна,а да помисли за Франция като се върне,как ще я завари,и дали ще продължи да им е президент още,това да го вълнува.
  • 4 Опечален

    23 3 Отговор

    До коментар #1 от "ХАСАН":

    Че този макарончо освен "да говори" КАКВО ДРУГО МОЖЕ ДА ПРАВИ???? Нека си плямпа.......в едното ухо влиза, от другото излиза!! Добре че Абу Али Путин е много галантен и възпитан, може да изтърпи всякакви навлеци!!! Боже Господи....като си помислиш какъв е бил Де Гол и го сравняваш с това банкерско чиновниче, спуснато от рокфелеровци..........КОЛКО МИ Е ЖАЛ за старата еуропка!!!

    Коментиран от #15

  • 5 Хихихихи

    20 3 Отговор
    Перчема го раздава разсърден и пратил единия от пуделите си да върти опашка и скимти пред Путин!

    Коментиран от #7

  • 6 1944

    2 6 Отговор
    агент димитър ще изквичи ли нещо по въпроса?
  • 7 ГосТ

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "Хихихихи":

    Ти си турче или пумачЕ нали ? Хихихи
    Само питам

    Коментиран от #12

  • 8 руски агент

    5 24 Отговор
    искам да кажа за миролюбивата Русия от 1800 до 1900 г. е водила 200 войни от които 3 е била нападната а останалите само е грабила територии и то МИРОЛЮБИВО ПО РУСКИ .Това е положението с тези диваци милитаристи ,които могат да живеят само във война като скотове ,ЗА тях цивилизованост е мръсна и непозната дума

    Коментиран от #10, #13

  • 9 СССРБарета

    16 0 Отговор
    като видя какво правят руските ракети в Сирия и започна да уважава императорът! А дъртия перчем като видя какво правят руските ракети Сирия и се разсърди xaxaxaaaaaa!
  • 10 Левски

    24 4 Отговор

    До коментар #8 от "руски агент":

    така е А в този период краварника миролюбиво е возил Роби от Африка карал ги да работят също миролюбиво но без да ядат и когато измършавaВеят предпочитат да не ги лекуват защото е по-евтино да си купят нови Роби пак миролюбиво! докато се замислим на индианците нищо не са им взимали носи ли се злато и са им раздавали ей така! Ех дебилни продажни мозъци когато говорите не забравяйте вашите покровители са най долната сган на света и сравнявайте по нея!

    Коментиран от #20

  • 11 Учуден

    17 1 Отговор
    Уж санкции пък стокооборота им се увеличава!
  • 12 Хи их хи

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "ГосТ":

    Пише се пОмак, "българино"!

    Коментиран от #18

  • 13 ОлигУфрен

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "руски агент":

    Дори и партенките не можеш да прочетеш правилно! Някой го е казал-за 200г. Русия е във война 168г., и само пет пъти е водила отбранителни такива!
  • 14 ТОЧКАТА

    8 2 Отговор
    И Франция се сдоби с техен Плевнелиев....

    Коментиран от #17

  • 15 Едо

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Опечален":

    РАЗБИРА СЕ, ЧЕ НИ Е ЖАЛ ЗА ГЕНЕРАЛ ДЬО ГОЛ, ЗА КОНРАД АДЕНАУЕР, КОЙТО ХИТЛЕР ХВЪРЛИ В ЗАТВОРА, НО НЕ ГО УБИ И КОЙТО СЛЕД ВОЙНАТА СТАНА КАНЦЛЕР НА ЗАПАДНА ГЕРМАНИЯ, И КОЙТО ОТИДЕ НА КРАКА НА СТАЛИН, И ХОДАТАЙСТВА ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА 2000000 СВОИ СЪНАРОДНИЦИ-ПЛЕННИЦИ НА СССР! А МОРИС ШУМАН Е ЕДИН ОТ АРХИТЕКТИТЕ НА ЕС! КАНЦЛЕРЪТ ВИЛИ БРАНДТ КОЛЕНИЧИ НА МАМАЕВ КУРГАН И ПОИСКА ПРОШКА ОТ НАРОДИТЕ НА СССР ЗА НАНЕСЕНИТЕ КОЛОСАЛНИ ЗАГУБИ! ТЕЗИ И ДРУГИ ГОЛЕМИ ПОЛИТИЧЕСКИ ФИГУРИ ПРЕЖИВЯХА УЖАСИТЕ НА ДВЕТЕ ГОЛЕМИ ВОЙНИ, ЗА РАЗЛИКА ОТ СЪВРЕМЕННИТЕ ПОЛИТИЦИ, НЯКОЙ ОТ КОИТО ДОРИ НЕ СА ХОДИЛИ ВОЙНИЦИ!
  • 16 впечатлен

    4 1 Отговор
    Горкото Макронче! Оправи държавата си и сега ще спасява Сирия и Украйна. На снимката ясно се вижда колко много се обичат двамата. Единият раздава съвети, а другият се е ухилил като Мона Лиза, загадъчно.
  • 17 456

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "ТОЧКАТА":

    Какво общо имат г-н Плевнелиев и Макрон? Да започнем от възрастта, житейския опит, който има бившият ни президент и лелиното момченце Макрон, броят деца на Плевнелиев и нито едно на Макрон, както е тръгнало, за леля му е късно да има деца, Макрон е инфантилен, Плевнелиев е зрял човек с опит в бизнеса и с ясна политическа позиция. Не виждам никаква прилика между двамата. Откъде го измисли? Пишете, без да мислите. И да ти кажа, Плевнелиев беше най-успешният и адекватен президент на България за разлика от един, когото насила пробутвате, а той не става. Дори не може да говори, а да мисли - забрави! Ако някой не му напише какво да говори, ще мълчи като риба, както прави в повечето случаи. Иначе много го бива да се набира на лоста.456

    Коментиран от #21

  • 18 ГосТ

    0 3 Отговор

    До коментар #12 от "Хи их хи":

    Боли ме фара,как се пише.
  • 19 babaqga

    0 4 Отговор
    Содомския княз цъфти?! Света без Русия ще е едно от най-щастливите места за живеене. Дано във всички славяни, най-накрая видим нещо, истинско и човешко … освободете този свят от тези изверги … Повече джамии построени, отколкото църкви и училища взети заедно … и най-много ислямисти в цялата история на исляма, с нашите данъци, със здравната каса и с армии жрици по щрасетата, пребивани … Над 6 милиона ДЕЦА са обект на педофилия и търговия, след пускането на пипалата на ТОП … Дано ви изпревари, астероид или комета !!!
  • 20 отговор

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Левски":

    Мууу! Да не си от крепостните селяни? Тях много са ги обгрижвали любимите ти руснаци. То специални лекарски грижи, то добро заплащане за труда им, да не се увличам, че ще ти падне шапката. Много е лесно да наричаш хората такива и онакива. Ако ти предложат в Русия или в Щатите, ти какво ще избереш? Много ти е лесно да натрапваш проруския си манталитет независимо от безобразията на любимците ти.

    Коментиран от #22

  • 21 Мммм

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "456":

    Да плювню много говори,ама нищо не казва смислено,а само тъпотии и написани му речи от шефа отвъд океана. Та той е успешен единствено и само за себе си и за бизнеса си,а за държавата донесе само вреди и никакви ползи. А мълчанието понякога носи повече ползи от колкото празното говорене и подлизачество.
  • 22 Мммм

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "отговор":

    Ако ми предложат разбира се,че в Русия и никога в тъпите САЩ. Но това е хипотетично,защото си държа на родното място,каквото и да е.
Новини по държави: