1 Декември, 2018 21:12 2 405 6

Ердоган иска нова среща на върха за Идлиб

  • реджеп ердоган-
  • г-20-
  • владимир путин

Турският президент разговаря с Владимир Путин

Ердоган иска нова среща на върха за Идлиб - 1
Снимка: БТА/AP

Турският президент Реджеп Ердоган предложи на руския президент Владимир Путин да свика още една среща на върха за ситуацията в сирийската провинция Идлиб, съобщи РИА Новости.

Двамата лидери се срещнаха по време на срещата на Г-20 в Аржентина.

„Бих искал да припомня провелата се наскоро среща в Истанбул. В нея участваха четири основно държави. Това бяха Русия, Турция, Франция и Германия. На нея бяха обсъдени необходимите стъпки за разрешаването на въпроса“, заяви Ердоган.

Въпросната среща се проведе на 27-ми октомври. На не за първи път четирите страни се обявиха за дипломатическо решение на въпроса.

Те обещаха да осигурят допълнителна хуманитарна подкрепа за Сирия, в това число инфраструктурно подобрение. Преди това лидерите на Турция и Русия се споразумяха да създадат демилитаризирана зора в региона.

В момента те преговарят с различните сили в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мохамед бин Салман

    0 1 Отговор
    Чудесно, аз също ще бъда там, да говорим за Сирия и да направя с моя приятел Путин "high five"!

    Коментиран от #2

  • 2 Лош късмет

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мохамед бин Салман":

    Ами да....всички противници на Турция, един след друг, намират общ път с Русия. Саудитците... израелците... египтяните... гърците... неислямските либийци... В крайна сметка американците ще направят същото и тогава турците ще се чувстват напълно идиоти.
  • 3 стоян георгиев

    3 2 Отговор
    иска втора среща щото в идлиб ситуацията се изостри.асад и русия подкараха старата песен с бомбандировките и терора,а турция немже да се справи с ал кадиа колкото и да обянсява как шятяла да го стори.
  • 4 Хасан

    3 0 Отговор
    Окъпвам се, епилирам се, и отивам и аз! Може пък да ми излезе късмета, и аз да седна, до водопроводчика и до кмета, може и да покарам самолета, руския или турския, не ме бърка! Важното е да полетя високо, за да усетя колко небето е дълбоко!
  • 5 Касапина

    2 1 Отговор
    Кюрда не спира да се прави на важен.Тръмп го изплю ,сега се пъха под юргана на вовата, с надеждата да получи нежни ласки, сега ще се пробват на тройка с кадъната ,не и знам тъпото име.
  • 6 vasik atanasova

    0 0 Отговор
    двама мръсници
Новини по държави: