Last news in Fakti

2 Декември, 2018 17:00 2 381 2

Започва възраждането на Мексико

  • мексико-
  • президент-
  • андрес мануел лопес обрадор

Андрес Мануел Лопес Обрадор встъпи в президентския пост

Започва възраждането на Мексико - 1
Снимка: БТА/AP

Андрес Мануел Лопес Обрадор положи клетва като нов президент на Мексико, съобщи ТАСС.

Обрадор е представител на левицата в страната. Това е първи подобен кандидат, който заема президентския пост в страната от над 10 години насам.

Той отбеляза, че управлението на неолибералните правителства са оставили катастрофално наследство на страната му. Новият президент държа реч пред долната камара на мексиканския парламент.

„Трансформацията започва от днес. Тя ще бъде мирна и методична, но в същото време и радикална. Ние ще сложим край на корупцията и безнаказаността. Те пречат на възраждането на Мексико“, заяви Обрадор.

На церемонията по встъпването в длъжност присъстваха лидерите на 10 държави. Обрадор беше приветстван от 70 000 души на централния площад в Мексико Сити.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    10 0 Отговор
    Време е Боеко да отиде да оправи и Мексико!
  • 2 Jesus

    1 6 Отговор
    Те сега пак ще видим, една левица докъде може да докара една голяма държава като Мехико. Само глейте...
Новини по държави: