3 Декември, 2018 14:35 1 479 4

НАТО подкрепя идеята за контрол на въоръженията

  • русия-
  • йенс столтенберг-
  • нато

Групата е готова за диалог с Русия

НАТО подкрепя идеята за контрол на въоръженията - 1
Снимка: БТА/AP

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обяви, че организацията подкрепя идеята за контрол на въоръжението и че е готова за разговори с Русия, съобщи РИА Новости.

В края на октомври Русия обяви, че през последните месеци са наблюдавали забележимо увеличаване разузнавателната дейност на НАТО по границите на страната.

Преди време Столтенберг обяви, че Алиансът е готов да продължи диалогът с Русия по договора за ядрените сили със среден обсег. Сега той призова за спокойствие покрай инцидента край Крим.

В Керченския пролив руската брегова охрана задържа няколко украински кораба. Това отново обтегна отношенията между двете страни.

Западът вече обяви подкрепата си за Украйна. Все пак НАТО обяви, че на този етап не смята да повишава присъствието си в Черно море.

Руският президент Владимир Путин обвини за случая украинският лидер Петро Порошенко. Руски представители вече призоваха Западът да въздържа украинското правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ушатия

    7 1 Отговор
    Каква ли ще е новата провокация от страна на Ъкрайна с цел да разлае бесните кучета.Вижте като се разбра,че ще има среща и преговори между Тръмп и Путин се спретнаха редица провокаций-(сирия провокация с хлор,която не мина,и последва друга от страна на урките).

    Коментиран от #3

  • 2 Румяна Костова

    3 1 Отговор
    Е ,за какво беше онова перчене като все пак американците дадоха на задна скорост и вече са готови да разговарят с руснаците.
  • 3 Румяна Костова

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ушатия":

    Не,не,този път нарочена за химическата атака не беше сирийската армия.Но покрай Керченската история,случилото се в Сирия не се осветлява.
  • 4 сноу

    2 0 Отговор
    Америте щом получат шах, и веднага мушват на Йенсито една люта чушка отзад.Явно знаят къде влиза най лесно.