5 Декември, 2018 07:53 2 802 8

ЦРУ докладва в Сената за Хашоги

  • цру-
  • сащ-
  • джамал хашоги-
  • саудитска арабия

Директорът Джина Хаспъл информира сенатори по случая с убийството на саудитския журналист

ЦРУ докладва в Сената за Хашоги - 1
Снимки: БТА/АР

Директорът на ЦРУ Джина Хаспъл информира лидерите на Сената по случая с убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги, докато сенаторите обмислят наказание за дългогодишния близкоизточен съюзник на Вашингтон заради убийството, предаде АР.

Директорът се срещна с малка група сенатори, включваща лидерите на Сената и членове на ключови комисии по националната сигурност.

След изслушването на Хаспъл двама сенатори републиканци заявиха, че сега са по-сигурни от всякога, че саудитският престолонаследник, принц Мохамед бин Салман, е виновен за убийството на журналиста.

"Трябва да се направиш на сляп, за да не стигнеш до извода, че това е дирижирано и организирано от хора под командването на престолонаследника", заяви пред репортери сенатор Линдзи Греъм.

Изобщо не се съмнявам, че саудитският престолонаследник е дирижирал убийството и е бил в течение на ситуацията през цялото време, каза колегата му Боб Коркър.

Очаква се следващите две седмици Хаспъл да информира за случая с убийството на Хашоги председателите и членове на възлови комисии в Камарата на представителите.

На 13 декември всички членове на Камарата ще бъдат информирани по случая от висши представители на правителството.

ЦРУ докладва в Сената за Хашоги

Сенатори и от двете партии се разгневиха миналата седмица, че Хаспъл не участва тогава в заседание при закрити врата с висши правителствени представители, посветено на случая с убийството на Хашоги и реакцията на САЩ, каквато според мнозина сенатори липсва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    20 3 Отговор
    цру е чудовището с най низко доверие!!! Гестапо и сс бледнеят пред тези уроди!!
  • 2 некойси

    23 2 Отговор
    И какво следва от тук нататък?
    Демократична Америка няма ли да се разгневи и да нахлуе в Саудитска Арабия? Да наложи санкции?
    По-скоро едва ли.
  • 3 Пеньо

    3 18 Отговор
    Трябваше да се публикува снимката от горещото ръкостискане между Путлер и Салман. Двама диктатори-двама убийци!

    Коментиран от #6

  • 4 Хахаха

    18 0 Отговор
    Пеньо, ръкостисканията не ги гледай, гледай на кого саудитците плащат за да си правят каквото си искат.
  • 5 koпа

    14 1 Отговор
    Къде са санкцийте на двуличните кравари и ЕС срещу Саудитска Арабия,чакаме същите санкций както при случая Скрипал или да докарат демокрацията в Саудитска Арабия,както я докараха в Ирак,Либия и Сирия.Ама като си имат парична изгода краварите и ЕС то може и да не се търси обезателно да има демокрация и човешки права,това е времето на доказване за пореден път двуличноста и лицемерието на краварите и ЕС.
  • 6 Гостът

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пеньо":

    Пеньо ти да не си пендела от Биг брадър,че като гледам си умен колкото него.
  • 7 Ха ха

    3 0 Отговор
    Докладът на ЦРУ е следният: ликвидирането на Кашоги е наше дело, което да припишем на Принца, за да накараме Риад да дава още пари на банкрутиращата ни икономика.
  • 8 Хасан

    8 0 Отговор
    Да накажат Русия. Те са виновни за всичко. Санкции веднага. Неможе така