Last news in Fakti

5 Декември, 2018 08:09 1 954 2

Евроскептикът Фараж с нова изцепка

  • найджъл фараж-
  • юкип-
  • великобритания-
  • брекзит

Бившият лидер на ЮКИП напуска партията заради несъгласие с отварянето й към екстремисти и расисти

Евроскептикът Фараж с нова изцепка - 1
Снимки: БТА/АР

Бившият лидер на Партията за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) Найджъл Фараж обяви, че напуска партията, която по думите му е станала неузнаваема заради все по-голямото й отваряне към екстремисти и расисти, предаде АР.

"С болка в сърцето и след всичките години, които посветих на партията, днес напускам ЮКИП", написа Фараж в коментарна статия във в. "Телеграф".

"След като Консервативната и Лейбъристката партия открито нарушиха обещанията си за референдума и парламентарните избори, ЮКИП би трябвало да е с висок резултат в проучванията на общественото мнение. Трябва обаче със съжаление да призная, че сега вече смятам, че това няма да се случи. Има огромно пространство за партия на Брекзит в британската политика, но то няма да се запълни от ЮКИП", добави един от водещите гласове за излизането на Великобритания от ЕС и лидер на ЮКИП от 2006 до 2015 г.

Фараж споменава несъгласието си с нарастващата радикализация на партията, което приписва на начина на управление на сегашния лидер Джерард Батън, който е назначил за свой съветник антиислямския крайнодесен активист Томи Робинсън.

Под мое ръководство ЮКИП не приемаше екстремисти, но при управлението на Батън "партийният курс се е променил фундаментално", пише Фараж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    18 1 Отговор
    Лека полека отговорните са сготвянето на брексит се спасяват от политическата сцена, респективно и от отговорност.
  • 2 среднощен

    8 0 Отговор
    Плъхове бягащи от "потъващия кораб"..!! "Радикализация на партията".., ама друг път..!? Отива да си харчи "комисионната" за свършената работа на спокойствие..!? Честито "бръснене" пожелава на всички, които остават на "борда"...!?
Новини по държави: