7 Декември, 2018 12:20 2 575 18

Пак всички говорят за Балканите

  • косово-
  • армия-
  • балкани

Противоречия около армията на Косово

Хърватия и Черна гора обявиха безусловна подкрепа за създаването на армия на Косово, съобщи Gazeta Express.

Изданието се позовава на документ, чийто копие е получило. Косово планира създаването на армия чрез поправки в конституцията, а не чрез законодателни промени.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг вече се обяви срещу идеята. Промените трябва да бъдат внесени на 14-ти декември.

Сърбия е най-големият противник на създаването на косовска армия. От там припомнят, че това би нарушило международното право.

В същото време посланикът на САЩ в Косово подкрепи създаването на армия на страната.

„Вашингтон напълно подкрепя тази стъпка“, заяви Филип Коснът.

Русия вече обяви, че създаването на косовска армия може да дестабилизира региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SAAB

    14 1 Отговор
    "Западно Балканският " оправач не е изказал мнение .......чака депеша от куцото пиле Юки :) или от баба Цуцулана ГДР- рана.........:)

    Коментиран от #10

  • 2 Обичам западното влияние

    17 1 Отговор
    То носи мирис на барут и гробове. Но сме свободни и можем да пътуваме. Колко му трябва на простия чиляк ? Да пътува бе и нищо друго. Може война да гърми, да гори, вали но само да пътува. Ти ко ш качиш ?
  • 3 Не се жали, който сам се нежали

    19 1 Отговор
    Войната е бич за добитъка/хората/ но пък е профит за ЕЛИТА. Рязрушения и наливане на щедри заеми от Лагарт. Демокрацията е смърт за човечеството.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ТОЧКАТА

    15 0 Отговор
    Аха ...ПАК америчка подкрепя ,създава и въоръжава...Пак ще има ИЗВЪНРЕДНИ неща ,,в рамките на договора,,!!!Пък наще...гледат,ония играят,пък наще -гледат.....браво Ваньо,браво Костоффффффф
  • 6 Когато и да сме били със Запада

    15 3 Отговор
    Се сме били улисани в Национални катастрофи. Татко Фердинанд, Синковеца Борсата III, Внука Симеон Кобургготски. - Войни, разруха, жертви, плен, територии, население, репарации, ограничения , бунтове, въстания, въоръжена съпротива, беднотия , сиромашия , болести и мъка. И днес е същото - търсим си враг дето го НЯМАМЕ. НИЕ НЯМАМЕ ВРАГ , но го търсиме усилено по настояване но ДОЙЧО. А Ганьо не реагира и точи зелето в мазето. Но до него ще опре МАЗНАТА ОПАШКА.

    Коментиран от #7

  • 7 ТОЧКАТА

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "Когато и да сме били със Запада":

    Равносметката от ,,щастливите,, години от 1877 до 1944 е ПЕТ БОЙНИ,ПЕТ ВЪСТАНИЯ,ПЕТ ПРЕВРАТА.Всички за сметка на България .Това е ,,ползата,, от запада.Сега--нов кръг.
  • 8 Ушанков

    5 12 Отговор
    То ако питаш Русия, никоя държава да няма армия, само те!
  • 9 100,000 пленени български войни

    17 2 Отговор
    Само един факт. Татко ДОЙЧО - Фердинанд - През първата световна война, след боят при Добро поле, 100,000 наши войни са пленени и използвани за безплатна работна ръка от победителите. За убитите, ранените, осакатените, болните, разголените дума не става. За 850,000на армия/мъже/ отнети от семействата и стопанството отиват в услуга на Дойчо и Австро-Унгария. От какъв зор ? 5 века сме под робство и не ни дадоха дори морална подкрепа. А ние хвърлихме българина да мре за Дойчо. И днеска пак ? Срещу Русия ще хвърлим бугарите ?
  • 10 куку руку ку

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "SAAB":

    Същият пудел е и нашият, като тези от Хърватия и Черна гора. Вече си е дал мнението, тихо да не разберем. Шиптърите не трябва да съдават армия, защото точно те ще подпалят чергата на балканите.
  • 11 За Дойчо, България полага в гроб

    5 1 Отговор
    100,000 млади мъже и синове, далеч зад пределите на страната. На шията на българите увисват в течение на 37 години да изплати освен загуби на територии и население, още и 2,250 милиона златни франка дълг , плюс въглища, добитък и храни ! Дойчо след войната отново се изправи а бугарето го забрави и в калта остави. Синковеца БОРКАТА III и той като татко си Фердинант ни закачи отново във война, когато не сме се управили от предишната и пак на ДОЙЧОВА страна, да въ.вим срещу МОСКВА. Внукът пък Симеон ни уреди в НАТО вският бастион и обърнати на Запад пак към светли бъднини. САМО ЗАБЕЛЕЖИ - циганията ни като нация широко се разпространи но западняци да изглеждаме - НЕ НИ ЛИЧИ ! Но затуй пак войни !
  • 12 А честито ни западни стандарти

    4 0 Отговор
    Пълно заблуждение и ИЗМАМА. Народа вече пет пари не струва но за войните е добър материал и добре гори. Колко му трябва на сиромаха, една , две лъжи и е готов да мре.
  • 13 Ни един завод Германия не ни построи

    6 0 Отговор
    За дето ни УРЯСА ВЪВ ДВЕ ВОЙНИ и за мизерията която ни причини, на българи и марка не плати ! Егати западната култура. Ние плащаме репарации за нейните войни а Германия цъфти.
  • 14 Guest

    3 0 Отговор
    много е велика илюстрацията към статията. да живее тракоилириския сюз на балканите, другото е варваризъм
  • 15 Германия ни е дължна и то много длъжна

    2 0 Отговор
    Германия се прави на разсеяна и не вниква на жертвите и страданията ни дадени по нея ! И ДО КОГА ?
  • 16 Патриот

    3 2 Отговор
    Редно е и ние да се обявим ЗА създаването на такава армия.
    Всичко, което е против нашия изконен враг е добре дошло за нас.
    Сърбите рано или късно ще си го получат свише, заради Македония и избитите милиони българи със и без съд и присъда.
  • 17 ХанкоБрат

    1 0 Отговор
    Боко пръстовете вече се е подписал в създаването на Косовска армия. Нали е бългороговорящ турчин, за който е щастие всички съседи да поискат парче от България.
  • 18 херодот

    0 0 Отговор
    Никакви ползи ли не виждате? Приветствам трепането между едните и другите !