Last news in Fakti

8 Декември, 2018 14:15 2 331 1

Напрежение на израелско ливанската граница

  • израел-
  • ливан-
  • граница-
  • военни-
  • огън

Операция „Северен щит” продължава

Напрежение на израелско ливанската граница - 1
Снимки: XINHUA/БТА

Израелски военни части са открили огън на границата с Ливан, съобщава ливанската национална агенция NNA. Това е станало в близост до „синята линия” в района на Курум Ал Шарки, източно от Мейс Ал Джабал.

По данни на информационната агенция, поради силната мъгла израелските военни късно са забелязали машина на ливанската армия, която е патрулира по границата.

На 4 декември израелската армия постави началото на операцията „Северен щит”. Целта й е да намери и унищожи тунели, изградени от „Хизбула”, през които в Израел навлизат терористи на групировката. Ливанките въоръжени сили и силите на ООН са увеличили броя на патрулите около „синята линия” с цел предотвратяване на инциденти, които биха довели до нарастване на напрежението в пограничните райони.

Обстановката беше дискутира и в телефонен разговор между руският президент Владимир Путин и израелският премиер Бенямин Нетаняху. „При обсъждането на ситуацията в Сирия Путин подчерта необходимостта от усъвършенстване на руско израелското военно сътрудничество. Скоро предстоят контакти между експерти от министерствата на отбраната на двете страни в рамките на съвместна работна група", съобщи пресслужбата на Кремъл. За руския президент е важно да се спазва стриктно резолюция 1701 на Съвета за сигурност на ООН, при координираща роля на Временните сили на ООН в Ливан.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.