30 Януари, 2019 14:05 4 691 10

Германия се размина с тежък атентат

  • германия-
  • тероризъм-
  • ислямска държава-
  • карлсруе

Местната полиция потвърди задържането на трима иракчани по подозрение в тероризъм

Германия се размина с тежък атентат - 1

Германската полиция потвърди информация на сп. "Шпигел" за задържането на трима иракчани в северната част на страната по подозрение в тероризъм, предаде ДПА.

Двама 23-годишни мъже са обвинени в планиране на терористично нападение, а 36-годишен мъж е обвинен в съучастие, съобщи прокуратурата в Карлсруе.

Тримата са арестувани рано тази сутрин в окръг Дитмаршен на провинция Шлезвиг-Холщайн. Полицията е претърсила жилища и в провинциите Мекленбург-Предна Померания и Баден-Вюртемберг, но там не е имало арести.

Според сп. "Шпигел" задържаните са свалили от интернет инструкции за изработване на взривно устройство и са били започнали да събират барут от фойерверки, а също така са поръчали детонатор от Великобритания. Един от тях заявил, че искал да убие възможно най-много "неверници, но не и деца".

Прокуратурата заяви, че задържаните не са били набелязали конкретна цел за нападението си и не е известно дали са членове на терористична групировка.

"Шпигел" съобщи, че тримата мъже започнали да планират атентат след пристигането си в Германия през 2015 г. и получили помощ от неизвестни лица чрез мрежата за кодирани съобщения Телеграм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хуманиста

    25 0 Отговор
    На самолета и да ги пускат над Ирак, щом са от там, нема ги храним у затворо, че ток ще искат, вода, сапун. А като излезат пак ще са рязани. Да си стоят дома, щом като им пречим.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Townboy

    28 3 Отговор
    В Япония ислямът е забранен. Затова там е мирно и тихо. Тези ислямски животни идват в Европа само за да създават проблеми.

    Коментиран от #4

  • 4 ГосТ

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Townboy":

    Абе не е баш забранен,ама джамии йок (може да има некоя завряна некъде) и пингвини йок. А,ако има са като божи кравички,щото знаят че там бесат хохохо. Не си поплюват самураите,а и зушманчета си падат :))). Абе беше казал, че на емигранти за работна ръка никога няма разчита,по скоро на машини и беше дал за пример в Европа какво става с Тея примати
  • 5 TedyPetrova

    16 3 Отговор
    Аз живея в Шлезвиг-Холщайн (град Фленсбург, близо до Дания) и има един квартал където изобщо няма немци - само араби и африканци. Тези ислямски боклуци нямат място в Европа. Не случайно в Япония тая религия е забранена и страни като Русия, Полша, Унгария, Словакия, Чехия, Беларус и подобни не приемат "бежанци".

    Коментиран от #9

  • 6 ГосТ

    5 0 Отговор
    Хора,не мисля че исляма е забранен в Япония :)). Трябва да питам. Но както казах,бесят ;) особено стане ли дума за тероризъм. Наистина обаче трябва да има спирка за тези пришълци. И безкомпромисни правила. Това е достатъчно. И не е нужно да никнат джамии като гъби наистина.
  • 7 Мария

    12 0 Отговор
    ВИНОВНА ЗА ТОВА Е УВАЖАЕМАТА ФРАУ МЕРКЕЛ, КОЯТО СЕ ИЗМЪКВА КАТО ПАРЦАЛ И ВМЕНЯВА ТОВА ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ДРУГИТЕ СТРАНИ ОТ ЕС.
  • 8 Любопитек

    1 0 Отговор
    В Германия, бяха 'загубили' около 30 хил. емигранти. Хвърлят си немските документи, като ги хванат-издават им нови и ..... Накрая им изтърваха бройката. А тия иракчани, явно са искали да изразят благодарноста си, за участието на Германия в 'демократизирането' на родината им.
  • 9 Даниел

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "TedyPetrova":

    Един път да чуя една умна жена
  • 10 Ха _Ха

    1 0 Отговор
    Вън на всякаква черна паплач и забулена Пингвина !
Новини по държави: