8 Февруари, 2019 13:30 1 868 14

Вучич: Не признавам границите на Косово

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • косово

Сръбският президент заяви, че ще се опита да намери компромис

Вучич: Не признавам границите на Косово - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Сръбският президент Александър Вучич обяви, че не е признал и няма намерение да признае границите на Независимо Косово, съобщи МКД.

Според Вучич намирането на компромис за признаването на статута на Косово е трудно осъществимо, но все пак той заяви, че ще продължи да търси решение.

„Аз не признавам границите на Независимо Косово, както направиха моите предшественици. Това ме отличава от тях. Това са различни политики. Нашата политика обаче не е лекомислена или безотговорна“, заяви Вучич.

Той заяви, че страната му има нужда от мир с албанците, но и че ще води политика, която да не се съобразява с външни посолства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мхъ

    9 10 Отговор
    Дааа! Интересно !Значи ,Крим признаваш,Кипър също ,пък Косово нечеш!Що бе брачо?
  • 2 Tervel bitcoin

    6 3 Отговор
    Нима сериозно ли
  • 3 Гост

    7 4 Отговор
    Добре де, какъв трън и е на Европа Косово? Защо да не си остане в границите на Сърбия и да се ползва с широка автономия със собствен парламент и официален език? Живях в Италия дълги години и там е така както описах с Южен Тирол. Държава в държавата, два официални езика като първият е немски и всичко е написано и на двата езика. Даже най фрапиращото им са полицейските коли, Polizia/Polizia написано и на двата езика. Имат си смесени училища с класове само за австрийчета и такива само за италианчета. Ами северна Ирландия, ами Каталуня? Все автономии в рамките на държавата. Явно някой иска да съсипе Сърбия!

    Коментиран от #6, #13

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 реалист

    5 4 Отговор
    На държава която има парламент, президент, министри и вече армия какво да и признаваш? Та тя се саоуправлява и е напълно автономна. Вучич само си затваря очите за очевидното.
  • 6 хахахаха

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Разликата е, че там искат да са част от Италия, а албанците не искат да са част от Сърбия. Панимаеш? Насила хубост не става.

    Коментиран от #7

  • 7 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "хахахаха":

    Нещо си в грешка баце! Нито италианците ги искат нито австрийците ги искат! По простичката причина че като са със специален статут трябва да наливат повече пари в този регион отколкото ползи носи. Нещо като болен здрав носи! Същото важи и за австрийците, те смятат южнотиролците за нещо като нашите от Родопите, турчулята, капиш?
  • 8 Гост

    1 0 Отговор
    Аааа, забравих! Пък и на тях не им стиска една независимост щото дойната крава ще присъхне!
  • 9 Киро

    2 4 Отговор
    Косово са под два милиона чалми.Сле 20 години ще бъдат претопени демографски.
  • 10 на върбе

    3 2 Отговор
    Ама сърбите май и тебе не те признават Кремълско ибрикчийче
  • 11 Аве Фюрер до сръбското мекере

    6 2 Отговор
    Долнопробната сръбска изметна призна и Кипър и Крим ,но сега квичи все едно е седнал на боксова ръкавица . Двулично сръбско мекере . А западните ни покрайнини пълни с Българи , а ....

    Коментиран от #12

  • 12 Сърбин

    0 5 Отговор

    До коментар #11 от "Аве Фюрер до сръбското мекере":

    Пуши го
  • 13 Голем смях

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Точно такъв беше статутът на Косово,който им отне Милошевич и със съдействието на прочутия сръбски национализъм ,конфликтът беше неизбежен.А сърбите подпалиха цяла бивша Югославия и ако не бяха зверствата им, НАТО нямаше да им набие канчетата.

    Коментиран от #14

  • 14 Аве Адоф до платените подлоги

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Голем смях":

    А за мюсюлманските престъпления српямо сърбите ,що не говориш бе платен драскачо ????
Новини по държави: