8 Февруари, 2019 16:25 3 913 50

Русия не вярва, че в България е имало отравяне с „Новичок“

  • новичок-
  • русия-
  • българия-
  • кремъл-
  • дмитрий песков-
  • сергей федотов-
  • отравяне

Как това е останало незабелязано през 2015 година? - пита Москва

Русия не вярва, че в България е имало отравяне с „Новичок“ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Кремъл поставя под съмнение достоверността на новите публикации, според които е имало и трети замесен в инцидента в Солсбъри, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от РИА Новости.

Според британски медии трети човек, който е свързан с отравянето на Сергей и Юлия Скрипал в Солсбъри през март 2018 година, можело да е замесен в друг опит за отравяне, извършен в България през 2015 година - срещу бизнесмена Емилиян Гебрев.

„Видяхме съобщенията в тази връзка. Има само един въпрос: как е могло през 2015 г. да остане незабелязано използването на някакво бойно отровно вещество в Европа, защо това се е разбрало едва сега?“, каза Песков. „Не знаем доколко това отговаря на действителността и вярно ли е въобще. Не знаем на какво се основава новата информация и доколко е компетентен източникът ѝ“, допълни той, цитиран от БНР.

По-рано британският в. „Телеграф“ съобщи, че по думите на негов източник британското следствие проучва версия, според която в отравянето на двамата Скрипал е участвал и трети човек - служител от руското военно разузнаване ГРУ на име Сергей Федотов. По данни на източника Федотов е трябвало да излети за Москва заедно с другите двама заподозрени - Александър Петров и Руслан Боширов, след отравянето на Скрипал, но в последния момент е останал във Великобритания. Възможно е той все още да се намира на британска територия. Русия категорично отрича да е замесена в отравяне на Сергей и Юлия Скрипал с бойно отровно вещество „Новичок“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    22 41 Отговор
    Ел Чапо не признава за "новичока" та камо ли за отравяне. А хибридната война на Кремъл срещу родината ми продължава!
  • 2 ГосТ

    9 18 Отговор
    Със сигурност са по компетентни от вас, кифладжии...
  • 3 Руските свине

    26 37 Отговор
    50 години отричаха, че те са избили поляците при Катин, отричат и сега.
  • 4 Снайперист

    9 11 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !

    Коментиран от #27

  • 5 копи

    14 10 Отговор
    Най-големите собственици в днешна Русия са юдеи

    Руският алуминий е в ръцете на братята Чьорни, след това – у Абрамович и Дерипаска;
    Руският нефт – у Абрамович, Дерипаска, Мамут, Березовски, Ходорковски и пр.

    Най-големите финансови потоци се контролират от юдеи

    Смоленски, Авен, Фридман, Рапапорт, Малкин, Ходорковски, Гусински, Березовски и пр.

    Следва да се отбележи ролята на юдеите в управлението на икономиката на Русия, която се оказа разрушена; страната се върна с 30 години назад по нивото на развитие, външният й дълг достига до 150 милиарда долара. През тези години икономиката ръководят юдеите Лившиц, Уринсон, Чубайс, Немцов, Ясин, Гайдар, Примаков, Кириенко…

    Външната политика определят в началото юдеите Козирев и Примаков, Иванов – според едни данни майка му е грузинка, според други – юдейка.

    Най-плачевният резултат от външната политика се оказва падането на Русия до положението на сателит на САЩ.

    Във вътрешната политика огромна роля имат съветниците на Елцин. В един момент от 9 официални съветници 7 са юдеи. Особено зловеща роля имат Лившиц, Гайдар, Батурин, Сатаров, Паин, Арбатов, Старовойтова, литературният секретар на Елцин Юмашев…

    На повърхността в политическия живот се появяват не само чистокръвни юдеи, но и полуюдеи като генералите Руцкой, Николаев и Рохлин, професионалните политици Жириновски, Явлински, Хакамада – полуяпонка-полуюдейка, Немцов, Кириенко и др.

    Бившият кмет на Москва – Лужков, е една четвърт юдей, на ед

    Коментиран от #9, #11, #35

  • 6 така се прави

    6 2 Отговор
    Твьорда НЕТ!!!Инкяр и това си е!!!!
  • 7 КГБ Териер

    24 8 Отговор
    Е тоя Новичок много слаб бил всички отровени се спасили!!?? Всеки който се натровил от супа топчета си мисли че е бил отровен с новичок Хахахаха бих довършил обаче WC ме зове сигурно е Новичок в салама на закуска!
  • 8 копи

    11 4 Отговор
    Известно е, че в първото съветско правителство от 22 народни комисари 17 са евреи

    Троцки – Лев Давидович Бронщайн, е шеф на военния комисариат, Григорий Зиновиев – Евсей Герш – на комисариата по вътрешните работи, и др.

    Евреите здраво държат ключовите позиции във властта почти до Втората световна война.

    В този период от 78 членове на ЦК на ВКП – болшевики, 61 са евреи, от 155 членове на Совнаркома – на правителството, 133 са евреи, в ръководството на прокуратурата от осем членове осем са евреи, от 59 ръководители на ОГПУ 53 са евреи, от 12 редактори на централни вестници 12 са евреи…
  • 9 Шерлок Холмс

    8 11 Отговор

    До коментар #5 от "копи":

    Ти се извади голям антисемид! Навсякъде ти се привиждат юдеи! Много ти изгодно ей така да си драскаш и да убвиняваш.

    Коментиран от #13, #18

  • 10 копи

    11 5 Отговор
    Гей Яков Станишев – син на украинска еврейка и български евреин.
    Известен хомосексуалист.

    Сергей Станишев е роден в град Херсон (днешна Украйна). Син е на Димитър Яков Станишев.

    Херсон не е просто най-еврейския град в Украйна, а столицата на най-ортодоксалните, фанатични евреи-хазари. Оттам е рода на Яков-Станишев по майка. Майка му, е на служба в Института по български език, при положение че не знае добре български език!
  • 11 Хисторик

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "копи":

    На Шикългрубер(Хитлер) баба му е била еврейка, това обаче не му пречи да преследва евреи!

    Коментиран от #20, #44

  • 12 НКВД

    11 1 Отговор
    Тоя гл... к на,, Дунарит" първо да обясни как се сдоби с военен завод след 1989г.защото уж всичйи бяхме равни обаче някои си купиха заводи за оръжие и 2ро как точно разбра че бил отровен с,, новичок" или онези смешниците от,, Белингкат" му потшушнаха слез 3 г.?
  • 13 Alpha_Lone_Wolf

    8 4 Отговор

    До коментар #9 от "Шерлок Холмс":

    Баш юдеи са си, приемат различни имена и религии дори пред обществото, но Русия е в юдейски ръце.

    Коментиран от #15

  • 14 копи

    3 6 Отговор
    Евреите в Русия, общо взето са повече, отколкото в целия свят. Само официално, евреите в Русия са около 10 милиона, но колко са всъщност, само Бог знае. Във всички страни, където съществува военна повинност (служба), евреите, с помощта на равините фалшифицират своята статистика. Това е обичайна практика. Евреите променят рождените си дати, записват момчетата си – момичета, записват само едно момче, вместо няколкото, и така нататък. Освен това, те практикуват отвличане на момичета за публичните домове, които из целия свят се държат само от евреи, – явление, наричано бяло робство. Богатите евреи широко практикуват женитби с не-еврейки и записват своите деца – полу-евреи, с християнски фамилии (с цел прикритие). До колко тази практика извращава нашето общество, е предмет на отделно изследване. Например, един Велик Княз, когото неотдавна разстреляха, беше незаконен внук на една кралска особа в Германия, развратена от един еврейски банкер. В Русия евреите охотно приемат православието, особено ако им е изгодно. При което си променят имената, така, че ако преди е бил Яков Рубинщайн, то вече е Иван Иванович Иванов. Тази промяна никак не променя същността на евреина, който продължава неистово да служи на своя световен канал ( еврейска мафия). Русите наричат тези евреи „разкръстени“. Затова аз, на основание многогодишните ми наблюдения, предполагам, че броят на евреите в Русия е не по-малък от 20 милиона (преди 100 години!).

    Коментиран от #17, #40

  • 15 Шерлок Холмс

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Баш юдеи на вечеринките в НПОто!
  • 16 ****

    11 4 Отговор
    Учените го казаха много ясно,че от новичока се умира за 5-10 минути,и никой не може да оцелие,но тези си знаят едно,и все него си припяват.
  • 17 НКВД

    6 4 Отговор

    До коментар #14 от "копи":

    Проблема не е в юдеите а в продажниците! Евреите си работят и си плащат данъците! Интересното обаче е ти на кого облизваш?

    Коментиран от #21

  • 18 Не си българин

    5 5 Отговор

    До коментар #9 от "Шерлок Холмс":

    Пишеш неграмотно и с руски акцент!

    Коментиран от #22

  • 19 Провокация е

    6 4 Отговор
    Кой кой вярва на лъжите на запада?
  • 20 Alpha_Lone_Wolf

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Хисторик":

    Докажи го де?
    Къде го чете това?
    Пропагандни, лъжливи материали!

    Коментиран от #23

  • 21 От завода за сапун

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "НКВД":

    Евреите си работят и си плащат данъците........СМЯХ !!!!!!!!
  • 22 Шерлок Холмс

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Не си българин":

    Льо евреи льо вечеринките льо НПО! Така с френч акцент по- добре ли е? Сега обърка ли се?
  • 23 Хисторик

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Аз нищо не доказвам това е КУРАВ ФАКТ стига да можеш да четеш!

    Коментиран от #29

  • 24 ссср

    4 5 Отговор
    Корни президентов Путина И МЕДВЕДЕВА Владимир Путин - еврей по дедушке. *** Еврейские корни президента Путина Журнал "Профиль" выдвигает следующую версию происхождения семьи Путиных. Согласно довоенным фотографиям, случайно попавшим в журнал, генеалогическое древо Путина было восстановлено до бабушки и деда Путина. По этим сведениям, бабушка Путина вышла замуж во второй раз за Владимира Дмитриевича Печерского в 1960 году. По воспоминаниям второй его жены Анны Печерской, бабушка Путина была бухгалтером то ли в школе, то ли в сельсовете, а ее будущий муж Печерский был сыном приходского священника в Чуфалове Ярославской области.

    Коментиран от #30

  • 25 ссср

    4 4 Отговор
    "Преемник Путина Дмитрий Медведев - галахтический еврей, его мать Юлия Вениаминовна 100% еврейка была учителем словесности в Педагогическом институте имени Герцена, жена Светлана в девичестве Линник тоже еврейка. Как известно у евреев национальность детей определяется по матери, так что перед нами 100% еврей Медведев. Как также также стало известно от информационного издания Стрингер, ранее биография Медведева отличалась от сегодняшней, а именно этим: Настоящая фамилия отца Медведева: Давид Ааронович Мендель. Родился 14 сентября 1965 в Ленинграде в «простой» семье, по паспорту русский. Отец — Аарон Абрамович Мендель, профессор, по паспорту русский. Мать — Циля Виниаминовна, филолог, по паспорту еврейка. Это первоначальные имена от рождения. Отметим, что сокрытие еврейского происхождения Давида Аароновича Менделя («Дмитрия Анатольевича Медведева») чекистскими СМИ России является грубейшим проявлением самого махрового, оголтелого государственного антисемитизма, как будто в еврействе есть что-то позорное, что нужно скрывать.
  • 26 правило

    1 1 Отговор
    В Русия може и да не вярват, но пък със сигурност знаят.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Бай ГанЮ

    2 3 Отговор
    каква Европа бе, бунак - хората са ти написали - България! БУЛГАРИСТАН! Анадънмо? Ние тука като ни прадавате най-скъпата газ казваме - евтина е и подписваме договори за по-висока цена!!!!!!!!!!
  • 29 Alpha_Lone_Wolf

    0 2 Отговор

    До коментар #23 от "Хисторик":

    Къде да го прочета, щот търсих религия и пише християнка и гроба ѝ намерих чак.
    Не те бива в лъжите, тя историята не е, че баба му е еврейка, а че е забременяла от евреин и то от Ротшилд, когато е работила в дома му. Аз тия лъжи кога съм ги чувал, тебе внуците ти още те учели да ползваш компютър!

    Коментиран от #32

  • 30 Alpha_Lone_Wolf

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "ссср":

    Кажи им, че любимите им руски артисти са евреи, милиардерите им са евреи, политиците им са евреи и ги остави. Преди и аз им вадех такива списъци, само ме заболяваше главата.
  • 31 ДАААА

    4 5 Отговор
    НА РУСКИТЕ ОКУПАТОРИ ЦЯЛ СВЯТ НЕ ИМ ВЯРВА, ЗАЩОТО СА ПОДМОЛНИ ДОЛНИ ТВАРИ !
  • 32 Пища Хуфангел

    3 3 Отговор

    До коментар #29 от "Alpha_Lone_Wolf":

    А оная история където баба му еврейката го забравила в Синегогата и го заключили по грешка и на сутрината като го питали какво вечера? и той казал имаше една купа със пръжки - за купата с обрезки!

    Коментиран от #37

  • 33 Кол

    0 2 Отговор
    ми не вярва, ама скоро ще разбере какво следва от тези "игрички"
  • 34 Истината

    3 7 Отговор
    Руското влияние в България е по-отровно и от ,,Новичок,,!
  • 35 Kurti

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "копи":

    E kak samo v cccp udeite provaleha ikonomikata, I zashto. V cyl svyt uspehi ama v cccp ne.Nesto za alkoholizma tam i prostastiata znaesli.
  • 36 1944

    3 3 Отговор
    петоколонниците са скрили опит за убийство на български гражданин от чуждо разузнаване на наша територия. още тогава са изпратени материали за изследване във финландска лаборатория. разследването в българия е водено не от данс и разузнаването, а от полицията. случаят е покрит от верната на руските интереси цацаратура.
  • 37 Alpha_Lone_Wolf

    1 4 Отговор

    До коментар #32 от "Пища Хуфангел":

    Трудно е да превъзмогнеш омразата си срещу най-великият политик на 20 век. Ама добре направили с джапанките, 27млн руснака унищожили.
    С плуга, с плуга само ще ви оправя!

    Коментиран от #38

  • 38 1944

    1 4 Отговор

    До коментар #37 от "Alpha_Lone_Wolf":

    най-великият политик в историята е кукловодът на роналд рейгън.
  • 39 ха ха ха

    3 1 Отговор
    Естествено, че е нямало... просто на дъртака така са му казали да казва, иначе ще му вземат бизнеса.
  • 40 любопитен

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "копи":

    Дай да видим официалната статистика, че юдеите са 10% в Русия!

    Коментиран от #41

  • 41 1944

    3 2 Отговор

    До коментар #40 от "любопитен":

    не е важно колко са, а кои са. руснаците са роби в собствената си тюрма.
  • 42 Киро

    2 1 Отговор
    От европата ако кажат, че е имало и ГЕРБ веднага ще подвърдят.

    Коментиран от #43

  • 43 1944

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Киро":

    ще потвърдят каквото гундяев каже. или макаров. нали са членове на бкп.
  • 44 Басри Алиев

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хисторик":

    Той преследваше хазари,а не евреи...те са една шепа хора и живеят в Техеран и Бухара.
  • 45 това е безобразно

    2 0 Отговор
    къде са му изследванията на тоя дъртак, как може да обвиняват без доказателства?... ако преди го подкрепях, сега му пожелавам да му вземат бизнеса - 5 пари не давам за тоя тор!
  • 46 бг Сталин

    1 1 Отговор
    Е то в Булгаристан е така. Само някой от ЕС,или САЩ да кихне нашите всенародни обичани депутати вече са се осрали по няколко пъти.
  • 47 СТАРОТО

    1 0 Отговор
    Емилиян Гебрев е заразен при гостуването си в Русия а не в България !!! Мръсни ,руски гадини !!!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 СТАРОТО

    1 0 Отговор
    вярно не е имало отравяне с новичок в България-то е станало в Русия според българското радио от днес !
  • 50 СТАРОТО

    1 0 Отговор
    вярно не е имало отравяне с новичок в България-то е станало в Русия според българското радио от днес !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания