8 Февруари, 2019 19:30 5 479 4

Меркел: Браво, разузнавачи!

  • ангела меркел-
  • разузнаване-
  • ислямска държава-
  • ислямска държава-
  • сирия

Федералният канцлер похвали работата на германското външно разузнаване

Меркел: Браво, разузнавачи! - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Германският канцлер Ангела Меркел похвали работата на Федералното разузнавателно управление (БНД), на церемонията по официалното откриване на новата централа на БНД в Берлин за милиарди евро, предаде DPА.

По думите ѝ след падането на Желязната завеса и края на Студената война службата е извършила успешен преход.

С оглед на кризите по света Меркел изрази увереност, "че Германия повече от всякога се нуждае от силно и ефективно външно разузнаване".

Тя изтъкна засичането на фалшиви новини и заплахата от кибератаки като особено предизвикателство и добави, че службата има особено важна роля в борбата срещу дезинформацията.

Меркел: Браво, разузнавачи!

Меркел заяви също, че макар да е загубила почти цялата си територия в Сирия, "Ислямска държава" все още далеч не е победена, противно на твърденията на президента на САЩ Доналд Тръмп, че ислямистката групировка е вече разгромена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Баба Вуна

    7 0 Отговор
    Тепърва трябва да откриват спящи клетки в Германия!
  • 3 Вега

    5 0 Отговор
    За немското разузнаване бра
    во в всички времена нашето залято от помияри
    В днешни времена
  • 4 българин

    3 0 Отговор
    Сега ще ви е по удобно да шпионирате "Ислямска държава", тя отдавна се пренесе от Сирия във вашата държава ! Само че , не знам какво майната си ще шпионирате, като сами си я създадохте и отгледате ! Историята има навика да се повтаря, въпреки здравия разум ! Създадохте талибаните и вече 20 години воювате с тях и ще продължавате май до без край, сега създадохте джихадистите и тепърва ще воювате с тях , незнам колко десетки години ! Добре е, че не създадохте идиотите, защото сами сте си ИДИОТИ, че пак щеше да ви предстои нескончаема битка с тях !
Новини по държави: