18 Февруари, 2019 12:18 8 188 78

Русия към Китай: Заедно можем да управляваме света

  • русия-
  • китай-
  • свят-
  • управление-
  • запад-
  • геополитика-
  • цели

Русия може да използва Китай за постигане на целите си

Русия към Китай: Заедно можем да управляваме света - 1
Снимка: Shutterstock

Европейската мания от Русия е несподелена – Москва просто не се интересува от Стария континент, коментира европейската редакция на изданието Politico в статия, посветена на възможното сближаване между Руската федерация и Китай, предаде "Фокус".

Русия не се интересува от европейската интеграция или от сближаването си с Европа. Тя не се интересува дори от прогнозираната дезинтеграция на Европейския съюз или от приближаване на страни от Запада до нейния начин на мислене. Днес в залите на Кремъл става дума за Китай - и дали Москва може да убеди Пекин да сформира съюз срещу Запада, уверени са в редакцията на изданието.

Манията на Русия за потенциален съюз с Китай беше очевидна в дискусионния клуб „Валдай“, годишното събрание на най-големите външни политически умове на Русия. Това се случи през 2017 г., но и на следващата среща, през 2018 г., идеята сякаш бележи преместване от сферата на думите към сферата на действията.

Погледът на Русия към Китай се промени значително през последните пет години. Всяка руска реч - от неясните академични среди до тези на министъра на външните работи Сергей Лавров и от самия руски президент Владимир Путин – подкрепя това твърдение. Във въздуха се носи ново усещане. Погледът на Русия към Китай се промени значително през последните пет години. Москва изостави всяка надежда, че китайската икономика е пример, който може да подражава. Вместо това, експертите по външната политика сега говорят за това как Русия може да използва Китай за постигане на геополитическите си цели.

Китай знае как да постига икономически растеж – за разлика от Русия. Елитът в Москва - винаги готов да се противопостави на всеки знак на западната хегемония - няма никакъв проблем да признае икономическото превъзходство на Китай. Нещо, което напомня за начина, по който Великобритания отстъпи място на САЩ като доминираща икономическа сила в света, обяснява Сергей Караганов, бивш съветник на Путин, пред изданието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 100

    21 9 Отговор
    Кой свят?
  • 2 Kcaniba

    6 6 Отговор
    Тервел Биткойн,. ти си , нещо окъсня !
  • 3 Руските свине

    42 76 Отговор
    могат да бъдат единствено суровинен придатък на Поднебесната империя, която никога няма да се унижи да прави равноправни съюзи със северните варвари.
  • 4 ванката

    83 32 Отговор
    то това е обществена тайна и всички чакаме с нетърпение да унищожите най-големия враг на човечеството САЩ!!!

    Коментиран от #41

  • 5 Перър

    77 24 Отговор
    САЩ са тръгнали по нанадолнището нищо чудно че някой друг ще ги замести в световната роля.

    Коментиран от #58

  • 6 Баба Ванга

    41 49 Отговор
    През 2025 година една бира в Масква ще струва 5 юана!

    Коментиран от #35, #77

  • 7 Kcaniba

    80 27 Отговор
    Сороснята е в траур!!!
    Русия и Китай са 2/3 на планетата - във всяко едно отношение!!!

    Коментиран от #11, #65

  • 8 БКП мафия

    32 35 Отговор
    ИМПЕРИИТЕ СЕ РАЗПАДАТ А ГОРКАТА БЪЛГАРИЯ КОМУНИСТИТЕ Я УБИХА
  • 9 Хрониките на Евразия

    33 42 Отговор
    До къде я докараха ...
    Да се натискат на китайците 😂
  • 10 Tiffff

    47 5 Отговор
    Без Македония нищо нема да контролирате ..
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Западните Балкани

    25 25 Отговор
    Приближила се жабата до вола и казала и аз мога да вдигна крак, значи заедно можем да управляваме блатото
  • 13 Българин

    28 46 Отговор
    Манията на руската кочина за съюз с Китай ще завърши както и всяка друга нейна мания, подобна на тази за владеенето на Цариград и Босфора. Още през 2014 година зам.-председателят на Китай Ли Юанчао заяви: "В Русия има обширна територия, а в Китай живее най-трудолюбивия народ в света. Ако можем да съчетаем тези два фактора, ще получим съществено развитие. В Русия има голяма територия и малко народ, а в Китай е обратното, допълни Ли Юанчао.". Всеки може да разбере какво е искал да каже китаеца. В допълнение, трябва да се подчертае , че Китай смятат над 1 700 000 квадратни километра от тези обширни територии "временно загубени китайски земи" от несправедливите договори с русия!

    Коментиран от #25, #78

  • 14 СеСеСере

    32 38 Отговор
    Ушанките се хващат и за сламка само и само да не пукнат от глад.

    Коментиран от #20

  • 15 Хрониките на Евразия

    16 10 Отговор
    Като споменах за " натискането с китайците " , се сетих , че ме чакат да свиря на ромски инструменти в тоалетните под НДК ! .. чао засега , оставям ви да си хибридствате ! 😋

    Коментиран от #18

  • 16 ГосТ

    17 18 Отговор
    Хах, Великобритания отстъпила лидерството на САЩ. Великобритания никога не е била лидер. Никога и трябва да са много,ама много благодарни на Русия. Разбира се, в поведението им няма нищо учудващо. А пък сащ стават фактор след вертепа в Европа и всичко откраднато от нея и Япония. Не знам обаче, Русия и Китай звучи малко страшничко... добре че няма никога да се случи

    Коментиран от #68

  • 17 ****

    37 15 Отговор
    Тези от запада,яко ги тресе параноята.Навсякъде им се привижда дългата ръка на Русия,но така ще бъде,нека свикват.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Borislav Popov

    34 13 Отговор
    Че то Русия отдавна е в съюз с Китай ? Също с военен договор с Индия ! Тия чак сега ли се усетиха ???
  • 20 Borislav Popov

    9 11 Отговор

    До коментар #14 от "СеСеСере":

    Тотално си неграмотен братчет !

    Коментиран от #22

  • 21 ХА ХА ХА

    15 11 Отговор
    САМО ВНИМАВАЙТЕ С КИТАЙЦИТЕ, ЧЕ МОЖЕ ТЕ ДА ВИ ПОРОБЯТ , ТО Е ЯСНО ЗА ВЪЛЧИЯ КАПАН , КОЙТО ИМ ГОТВИТЕ НО ТУК ЩЕ ЯДЕТЕ.......... !
  • 22 Само питам

    15 15 Отговор

    До коментар #20 от "Borislav Popov":

    дали знаеш, че си най-неграмотния, елементарен и неадекватен руски трол?

    Коментиран от #28

  • 23 баба ванга

    13 16 Отговор
    жълтата раса ке командва там
  • 24 Така де

    26 9 Отговор
    Аз съм противник държави да контролират планетата!!! Трябва съюз като ООН, в който най-разумните, добри и креативни от цял свят да управляват човечеството!!! Големите държави трябва да се унищожат, защото са заплаха за световния мир!!! САЩ е пример за държавата с най-лошо градоустройство на планетата - едните живеят в небостъргачи като Манхатън, в които са нагъчкани като риби в развъдник, а другите живеят в преградия върху огромни терени. Всичко това гълта огромно количество суровини за поддръжка и е ужасно неудобно без личен превоз! Освен това САЩ е държавата даваща най-лош пример - там децата се възпитават в агресия, джендърство, зоофилия, наркомания, развратност!!! Русия е държавата с най-лакомата и тъпа олигархия - едните са сред най-богатите, а другите едвам изнемогват. Те са най-богатата на суровини държава, но не успяха да развият страната си и обричат 100 милиона свой граждани на мизерен живот! Китай е държавата с най-лош контрол върху раждаемостта и с почти никакво зачитане на човешките права! Около 1 милиард китайци имат ужасен живот!!! Бразилия и Индия са примитиви откъдето и да ги погледнеш - олигархия, незачитане на човешки права, лошо градоустройство, лош възпитателен модел, лош контрол над раждаемостта! Германия и Англия са садо-мазохисти - масови производители на пияници, наркомани и зоофили. Япония е напълно шантава държава. Франция също е олигархия и садо-мазохистична, макар засега да е най-уравновесената държава сред големите сили. АЗ НЕ

    Коментиран от #70

  • 25 Borislav Popov

    21 8 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    „Светът се намира на прага на радикални промени. Ние виждаме как постепенно се руши Европейският съюз, как икономиката на САЩ търпи крах, всичко това ще завърши с нов световен ред, заяви китайският лидер............................

    Съществува стратегическа необходимост от съюз между Русия и Китай, който ще промени световния ред. Това отбеляза председателят на КНР Си Цзинпин в свое изявление миналия петък....................................

    "Светът се намира на прага на радикални промени. Ние виждаме как постепенно се руши Европейският съюз, как икономиката на САЩ търпи крах, всичко това ще завърши с нов световен ред. Така, както никога не е ставало по-рано, след 10 години нас ни очаква нов световен ред, в който ключов ще се окаже съюзът между Китайската народна република и Русия", заяви Си Цзинпин.

    Коментиран от #38

  • 26 Анти седераст

    19 22 Отговор
    Милиционерско отчаяние и безпомощност цари в Кремъл. Чудят се на кого да се подложат, защото сами са кръгла нула.

    Коментиран от #29

  • 27 Така де

    8 11 Отговор
    Аз не искам никоя от тези държави да ме управлява, да ми казва как да живея и да ми налага свойте визии!!! Искам всички големи държави да бъдат унищожени!!!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Borislav Popov

    18 18 Отговор

    До коментар #26 от "Анти седераст":

    В Кремъл седи Императора на света и всички тичкат при него !
  • 30 Знам знам🙄

    11 3 Отговор
    Е те тоя съюз ще бъде много производителен. Катайците ще финосат грубата но радикална съветска мисъл. До 10 години добиват деутерий на луната и серат на цялата световна енергетика и икономика. Ама някак си много параноя има в оня край. Нещо ми е нереално чак толко близко сътрудничество.
  • 31 ГосТ

    9 1 Отговор
    Явно живеем в зло и трябва да избираме по малкото. Аз съм затруднен... затова по добре да гледам аз да съм добър в мислите и идеалите си.
  • 32 Хихихихи

    12 1 Отговор
    Заглавието не кореспондира с темата! Кой руснак, на кой китаец, как и по какъв повод е казал това от заглавието? Или просто да разлаем козаците!
  • 33 ****

    18 11 Отговор
    Противниците на Русия,да ви питам само,как ви звучи,родител 1,и родител 2?Запада е в морален разпад,а вие драпате да сте с тях.

    Коментиран от #43

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Баба Ванга

    7 7 Отговор

    До коментар #6 от "Баба Ванга":

    А във Вашингтон 3 рубли!

    Коментиран от #37

  • 36 Петров

    7 4 Отговор
    ПеРъре сащ са тръгнали по надолнището в мокрите фантазии на руската пета колона
  • 37 Баба Ванга

    10 6 Отговор

    До коментар #35 от "Баба Ванга":

    И на руските тролове не ви плащат в рубли бе менте Ванга. За каква бира става въпрос 1 рубла днес е две стотинки и половина. хайде бегай от тук и непиши повече глупости!
  • 38 Българин

    9 6 Отговор

    До коментар #25 от "Borislav Popov":

    А как ти звучи неграмотнико , че в китайските учебници по история пише че над 1,5 милиона квадратни километра китайска територия са временно окупирани от руснаците?

    Коментиран от #44, #48

  • 39 Българин

    15 9 Отговор
    До коментар #25 от "Borislav Popov":
    И окще нещо. Никой не прави съюз с икономическо джудже. Стокообмена между Китай и руската кочина не надхвърля 80 милиарда долара, докато този със САЩ е над 550 милиарда. Инвестициите на Китай във Венецуела са десет пъти по-големи отколкото тези в кочината.
  • 40 АРХАНГЕЛ ПСУВНАИЛ

    9 10 Отговор
    Накензаните говедарски подлоги не спират да преживят мантрата за двете стотинки и рублата. И докато те си джвакат тая подметка кашерния говедарник все повече изпуска господството си над света. Продъжавайте да мляскате.

    Коментиран от #46

  • 41 Димитърдд

    10 5 Отговор

    До коментар #4 от "ванката":

    Винаги съм знаел, че двете държави Китай и Русия са заплаха за човечеството и свободният западен свят. Проблема на запада е че прави бизнес с тези две държави, давайки им възможност да придобиват и крадат технологии, Ноу хау и огромни финансови средства. Например Тръмп каза на Меркел вие искате да ви пазим от агресивна Русия, а чрез северен поток 1 и 2 давате на Кремъл голямо количество валута. Лицемерие и задкулисие. Една част по т западняците Путин първо ги корумпира, а после ги купува. Най известните случай е с бившият канцлер и социалист Герхард Шрьодер които сега е шеф на борда на северен поток 1, а по късно стана член на борда на Роснеф с обща заплата от 1 милион евро.
  • 42 Хрониките на Евразия

    14 7 Отговор
    Китай никога не е бил толкова близко до вековната си мечта - Да си върне китайски Сибир ..
    Даже знаят - не трябва да се пречи на Путин да им осъществи бляновете ..
    Даже не зная , ако го нямаше САЩ да помага на СССР и след това на РФ , Китай дали би стигнал вече до Урал ?
    През 70 - те години , именно на усилията на американската дипломация , начело с Бжежински , успяха да потушат конфликта между Москва и Пекин ..
    Че затова се питам , ако го нямаше САЩ , кой друг би спасявал този елцински 28 годишен проект РФ ?
    .....А ..?
  • 43 Димитърддд

    10 7 Отговор

    До коментар #33 от "****":

    Винаги съм знаел, че двете държави Китай и Русия са заплаха за човечеството и свободният западен свят. Проблема на запада е че прави бизнес с тези две държави, давайки им възможност да придобиват и крадат технологии, Ноу хау и огромни финансови средства. Например Тръмп каза на Меркел вие искате да ви пазим от агресивна Русия, а чрез северен поток 1 и 2 давате на Кремъл голямо количество валута. Лицемерие и задкулисие. Една част по т западняците Путин първо ги корумпира, а после ги купува. Най известните случай е с бившият канцлер и социалист Герхард Шрьодер които сега е шеф на борда на северен поток 1, а по късно стана член на борда на Роснеф с обща заплата от 1 милион евро.
  • 44 кантонски

    6 3 Отговор

    До коментар #38 от "Българин":

    Дай да го видим този учебник!

    Коментиран от #45

  • 45 Българин

    10 7 Отговор

    До коментар #44 от "кантонски":

    Ами разходи се до Пекин, например и там ще видиш, нали не очакваш ушанко да ти извадя сега учебника. там ще видиш и пленения руски танк Т - 62 от боевете на китайският остров Джънбао дао, или както го наричаха руснаците Дамански.

    Коментиран от #49, #53

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 куче с ориз

    13 7 Отговор
    Голямата риба Китай изяжда малката риба Русия
  • 48 Borislav Popov

    4 6 Отговор

    До коментар #38 от "Българин":

    Грамотен - ти Българските учебници не си чел , че Китайските ли ? Ай дай цитат от Китайския учебник в оригинал ?!!!

    Коментиран от #51

  • 49 Borislav Popov

    3 7 Отговор

    До коментар #45 от "Българин":

    Ти ако си ходил до Пекин - аз трамвай ша стана !!! Чел си нещо от някъде само !
  • 50 гост

    8 1 Отговор
    И тогава комунизмът ще дойде окончателно и безвъзвратно по цялото земно кълбо!Даже и на луната!
  • 51 Българин

    7 3 Отговор

    До коментар #48 от "Borislav Popov":

    Нали съм ти казвал балалйке, че и ел команданте е по-грамотен и умен от теб.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Borislav Popov

    3 8 Отговор

    До коментар #45 от "Българин":

    За пленения танк в уикипедия ли го прочете ? Че пленили един руски танк и го копирали ???? От него направили китайския танк Тип 69 ???

    Коментиран от #67

  • 54 Хрониките на Евразия

    10 5 Отговор
    Изминалата седмица беше изцяло посветена на руско - китайският бизнес ..
    Русия продаде на Китай 6 дивизиона С- 400 на сумата от 3 милиарда долара .
    Но кораба с ракетите попаднал в буря и се наложило да изхвърлят ракетите ..
    Сега ще им доставят нови 😂
    Боже , Боже ....
  • 55 Borislav Popov

    4 5 Отговор

    До коментар #52 от "Българин":

    То китайците сами се натяга бе отворко . Предложението идва от китайския Президент !
  • 56 Borislav Popov

    9 7 Отговор
    Краварите ще духат таратора ! Русия и Китай работят върху проект за Евразийско икономическо партньорство, който ще е отворен за всички страни от Шанхайската организация за сътрудничество.„Подобно споразумение ще отнеме време. Трябва да бъде свършена много работа по него. Това обаче е първа стъпка за установяване на по-голям икономически съюз.

    Коментиран от #66

  • 57 Анонимен

    5 3 Отговор
    Не се интересуват от западна? Но искат да правят съюз срещу него с Китай?
    Много е слаба икономиката на Русия и в голяма степен зависи от суровини.Руската икономика е на нивото на средно големи развити срани като Австралия и Испания. Да стане застъпник на китсйските интереси в Европа?
  • 58 Я па я

    10 4 Отговор

    До коментар #5 от "Перър":

    Китайската икономика ще се развива толкова , колкото им позволи САЩ.

    Коментиран от #71

  • 59 simonm

    9 4 Отговор
    Китай към Русия Готовисме да ви управляваме, особено Сибир
  • 60 Я па я

    6 3 Отговор
    Какво стана с любовта между Путин и Ердоган ? Един ден се обичат , на другия ден се ритат. А иначе Китай винаги са дебнели да еб..нат руснаците.
  • 61 Ти да видиш

    9 4 Отговор
    Представете си цунами от един милиард китайци с тояги към Русия. Майко мила.Никакви бомби не могат да ги спрат.
  • 62 Предлагам

    3 3 Отговор
    ние да поканим братята македонци да се съюзът с нас в икономически и военен съюз, за да управляваме заедно Балканите - няма кой да ни се опре :)
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    Верно ли , хаххаха !!! И кои 2/3 , от загубеняците ???? Я да видим кои 2/3 били !! По население са Китай 1,4 млд и Русия 0,14 млд (хахах ) , станаха 1,54 млд ! От 7,5 млд в света май прави нещо като 20% ?? Ахахахах !! Като икономика Китай 11,4 трилиона и Раша 1,3 , станаха 12,7 !! От световен 75 трилиона , олеле майко , ми то и 20% няма бе !! И накрая любимата ви "площ" !! Раша 17 100 000 км2 и Китай 9 600 000 км2 , станаха 26 700 000 !!! От световна 149 000 000 !! Ми пак няма и тия пусти 20 % бе да му се не види !!!! Обаче най-важната част знаеш ли коя е , кой е загубеняк !!!! Брутен продукт на глава от населението , там е истината кой е ЧОВЕК и кой маймуна , дето живее да яде и да с...ре !!!! И там какво , Китай с 8600 долара на глава и Раша с 10 600 !!!! Великани !!!! 23 долара на ден на човек !!! Обаче да не си помислиш че са за него , ядееец , това е общо , за него е не повече от 1/3 , демек 8 ( ОСЕМ ) долара на ден !!!! Как ще ги похарчат тия хора бе , това са несметни богатства , хаххаха !!! Обаче пък от друга страна в белите държави от първата десетка , където тия двете НИКОГА няма да бъдат , тия цифрички са средно 75 000 или 205 дневно или 70 долара лично на човек !!!!! На ден !!!! Та кои 2/3 викаш , на лузърите , ако знаеш какво е , хахахах !!!
  • 66 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #56 от "Borislav Popov":

    И за теб коментар 65 !!! Не че ще вденеш де , хахха !!!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Msux

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "ГосТ":

    Мнозина вярват, че именно победата на Съюзниците през Втората световна война определя САЩ като световна суперсила, но това твърдение не е съвсем вярно. Определящ конфликт за преобразяването на глобалния геополитически пейзаж и изпъкването на Щатите е Испано-американската война от 1898 година. Тогава Испания понася голям удар и губи сериозна част от своето световно влияние за сметка на САЩ. Първата война, която американците водят извън пределите на своя континента ги превръща в една от Великите сили.
  • 69 Иво

    4 3 Отговор
    Ей това е целия зор - да се управлява света! Заветната имперска мечта на Русия - целият свят! Ни повече, ни по- малко ! Независимо цената, независимо несъгласието на народите - оръжията и танковете ще си свършат работата, всичко друго е маловажно! Целият свят да е под контрола им - може и във всякакъв съюз, стига с това да се постигне целта! Ужасяващи мераци на малоумни "лидери", обслужващи прогнила идеология, съсипала половината свят до сега!
  • 70 гост2

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "Така де":

    "Китай е държавата с най-лош контрол върху раждаемостта" Тук веднага те контрирам: НЕ Е Китай, Индия е! Китайците за последните 20 години почти не са мръднали, дори за миналата година за първи път отчетоха отрицателен прираст. Тоест за тях може да се твърди точно обратното - имат може би най-ДОБРИЯТ контрол на раждаемостта имайки предвид близкото им минало и икономическият им растеж. Индийците обаче от 700 млн. преди 30 години, тази 2019-та ще минат китайците и ще са над 1,5 млрд.
  • 71 гост2

    6 1 Отговор

    До коментар #58 от "Я па я":

    "Китайската икономика ще се развива толкова , колкото им позволи САЩ." Има един мааааалък проблем!Прогнозите за 2030 г. са САЩ да са не първа, не втора, а трета икономика, след Китай с почти двоен GDP на глава от населението и Индия с 50% по-голям. Та какво трябва да им позволи САЩ?!

    Коментиран от #72

  • 72 гост2

    4 3 Отговор

    До коментар #71 от "гост2":

    ... и само да допълня, за останалите лумпени са които "80% от износа на Китай е за САЩ". Реалният 20%-тен дял на САЩ за 2017 от износът на Китай, вероятно 2030 ще е под 10%, за сметка на увеличеният % за азиатският пазар, който тогава ще е поне 5 пъти този на САЩ и то без отчитане на вътрешният пазар. Лека нощ соросоиди! Спете спокойно!
  • 73 Натко

    4 1 Отговор
    Мишката искала наравно с котарака
  • 74 яко смях

    5 4 Отговор
    Смешници, не могат да управляват собствената си кочина, та цял свят щели да управляват. Китайците да не са глупави да се хващат с вас при условие че имат потенциал да са самостоятелна сила. Жалката руска икономика с брутен продукт по-малък от този на една китайска провинция ще се напъва за световно господство - яко смях....
  • 75 ръгай чушки в боба нека да е лют

    1 0 Отговор
    О хо хо хо То и остров Тумбукту могат да управляват света заедно със САЩ
  • 76 БИГ ФИШ

    6 1 Отговор
    Свободния западен свят... Как можахте да родите подобна простотия ?! Колонизация...кораби с оковани до кръв роби пътуват към свободните САЩ... отрязани за неподчинение африкански ръце, обесени индийци, деца работят до смърт в мините... единствената страна, употребила ядрено оръжие срещу мирни градове... ядрени опити върху собствените си войници.... концентрационни лагери... милиони избити евреи и славяни.... напалма във Виетнам, бомбите-бонбони и гърмящите играчки, хвърляни от американски самолети за виентамските деца... избиване на хиляди свои и разрушаване на сгради с цел да се намери нов в раг - Световния тероризъм... Т. нар. "арабска пролет".... Афганистан, Судан, Либия, Ирак, и все "за тяхно добро"... Дългогодишния геноцид срещу Куба... Сега Косово и Венецуела... Е, И НАЙ-ГОЛЯМАТА РИБА В МОРЕТО, ЕДИН ДЕН СРЕЩА ПО-ГОЛЯМА И ПО-ГЛАДНА, И ПРИКАЗКАТА СВЪРШВА !
  • 77 557

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Баба Ванга":

    А във Вашингтон една рубла.
  • 78 Анани Куртев Пурков

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    Ти си се писал сам "Българин", но приличаш по-скоро на евреин, циганин, или турчин...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания