8 Март, 2019 09:21 1 859 11

Парите за Стената с Мексико идват от Пентагона

  • мексико-
  • стена-
  • тръмп-
  • пари-
  • пентагона

Ще бъдат отпуснати 1 млрд. USD

Парите за Стената с Мексико идват от Пентагона - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Министерството на отбраната на САЩ възнамерява да отпусне 1 млрд. USD от фонда за заплати и пенсии на военните за изграждането на гранична стена между САЩ и Мексико. „Средствата са налични, тъй като броят на новоназначените и доброволците е намалял и така е образувал излишък в бюджета на армията”, обясни американският сенатор Дик Дърбин.

През февруари демократите в Камарата на представителите приеха законопроект за отхвърляне на декларацията на американския президент Доналд Тръмп за национално извънредно положение. То беше обявено от държавния глава, с цел пренасочване на пари от други фондове, включително военни, за изграждането на стената.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    7 2 Отговор
    Организирам срещу заплащане курсове по скално и стенно катерене за кандидат-имигранти в Мексико. Изпита за успешно вземане на курса е на стената на патока. За успешно взелите курса и прескочили стената - осигурена работа като чистач на прозорци по небостъргачи (без предпазни средства).
  • 2 Опа

    6 2 Отговор
    И те като нашите демократи. Има излишък а увеличават данъците! Кръвопийци!

    Коментиран от #9

  • 3 Пендрагон

    1 1 Отговор
    Това не е верно.
  • 4 гост

    3 0 Отговор
    Защо не приемат предложението му стената да е покрита със фотоволтаици и да се изплаща чрез производство на зелена енергия? Това са много мегавати на ден, които не изискват сериозна и постоянна поддръжка и човешки персонал.

    Коментиран от #8

  • 5 очевидец

    6 0 Отговор
    Е те това е стена, не като тази на ББ, дето и прасе не може да спре.
  • 6 Borislav Popov

    2 4 Отговор
    Краварите ще строят нова стена на плача. После сами ще плачат на нея !
  • 7 Borislav Popov

    3 3 Отговор
    Да не се е счупила печатницата , че почнаха да вземат от парите на пентагона ?
  • 8 Реалист

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Помисли сам - ЮЖНАТА СТРАНА НА СТЕНАТА Е КЪМ МЕКСИКО и като я покриеш с фотоволтаици, КОЛКО ДЪЛГО ТЕ ЩЕ ОСТАНАТ ТАМ. Единствената полза от тая стена е СЯНКАТА която хвърля, хахаха... На трафикантите ще им се отвори по-вече работа и пак ще минават. Очаквай бум в миньорски и пилотируеми дейности. Аз бих заложил на модулен дрон с достатъчен размер - сглобяваш и набързо прехвърляш 2-3ма след което изчезваш. Вече има доста такива в нета.

    Коментиран от #10

  • 9 русофилска подлога

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Опа":

    И как увеличават данъците ,като Тръмп ги свали драстично ? Най-богатата държава в света може да си позволи излишък.
  • 10 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Реалист":

    Модулен дрон да прехвърля хора и още повече през границата и то без да те засечат ??? Немога да повярвам какви идиоти пишат тук.

    Коментиран от #11

  • 11 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Не се занимавам с трафик на хора през граница, но това е метода с най-малко вложени средства, време и е мобилен. А дали ще те засекат е проблем на прехвърления - ти май не знаеш че закона в Щатите е ако стъпиш на земята им си "вътре" поне докато вземат решение дали не си преследван в държавата от която идваш. И СЕ ПИШЕ "ЗАСЕКАТ", а "НЕ МОГА" са две отделни думи - та кой е идиота който си е пропуснал обучението по БЕЛ.