11 Март, 2019 18:50 3 161 15

Меркел: Идеята за самолетоносач на ЕС е добра

  • ангела меркел-
  • самолетоносач-
  • латвия-
  • самолетоносач

Позициите на Берлин и Рига за конфликта в Украйна съвпадат

Меркел: Идеята за самолетоносач на ЕС е добра - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Позициите на Берлин и Рига за конфликта в Украйна и ситуацията около Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег съвпадат.

Това заяви канцлерът на Германия Ангела Меркел на съвместна пресконференция в Берлин с премиера на Латвия Кришянис Каринш, цитирана от ТАСС.

"Ние, разбира се, обсъдихме отношенията с Русия", каза канцлерът. "Напълно споделяме позицията за конфликта в Украйна, както и по други въпроси, например излизането на САЩ от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег заради нарушеното от Русия споразумение", посочи Меркел.

"Говорихме за дезинформацията, с която ни се налага да се борим, както в Латвия, така и в Германия", каза канцлерът.

Каринш изтъкна, че ЕС "трябва да говори на един език, да се придържа към едно мнение спрямо такива страни като Русия", които, според него, "нападат ЕС, европейските ценности и се опитват да внесат в него разкол чрез дезинформация". "Трябва да запазим сплотеността, за да можем да бъдем истински противовес на това", посочи Каринш.

На пресконференцията Меркел каза още, че европейската отбранителна политика в никой случай не може да замени НАТО, но трябва винаги да се осъществява в рамките на алианса. "В центъра на внимание в разговорите ни бяха въпроси, свързани с ЕС и стоящите пред него проблеми", каза Меркел.

"Заявих още веднъж от името на Германия, че европейската отбранителна политика в никой случай не може да замени НАТО, но трябва винаги да се осъществява в рамките на НАТО", подчерта канцлерът и констатира, че "европейският отбранителен ландшафт засега е твърде раздробен".

Меркел каза също, че одобрява идеята за създаване от ЕС на собствен самолетоносач. С такава инициатива по-рано излезе председателката на германския Християн-демократически съюз Анегрет Крамп-Каренбауер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mom4eto

    27 5 Отговор
    Ще я кача на самолетоносачО :)
  • 2 5555

    26 5 Отговор
    За какво ви е тоя самолетоносач?Да извозвате обратно мигрантите?
  • 3 да ама не

    21 4 Отговор
    Не...не е добра тази идея-просто защото стратегията сьс самолетоносачите е твьрде стара и финансово неоправдана-милиарди евро,могат да потьнат само от една ракета,струваща около 15 хил.евро...Европейците пак не мислят логично-

    Коментиран от #7

  • 4 Meganoob BG

    9 2 Отговор
    Че той дядо ти сеньор Хилтер го беше измислил човека. Още преди Втората световна са строели самолетоносач на име Граф Цепелин. Но не го довършили, понеже им станало ясно че няма как да се мери с многобройните американски и английски флотове. А и без това трябва да се направят и изтребители подходящи за самолетоносач.
  • 5 Госあ

    10 2 Отговор
    Добре де,ама вие имате ли самолетоносач ? Нещо много почнахте еднолично дружество да го раздавате ми се струва. И това противопоставяне за минимално европейско заплащане никак не ми харесва. Ама никак.
  • 6 мъка

    20 3 Отговор
    Не знам ,ама като чуя самолетоносач и си представям пиратски кораб.
  • 7 Borislav Popov

    7 8 Отговор

    До коментар #3 от "да ама не":

    Не била добра идея, таратанци...) Те тойти руснаци, затова ли бяха си поръчали цели 2 самолетоносача във Франция, щото хич не разбират от военна стратегия и не могат да мислят логично и само са гледали да си изхвърлят парите на вятъра, нали така каскетче ??

    Коментиран от #9

  • 8 Batushka

    6 1 Отговор
    Е че те французите имат,испанците и италианците също тоя за България ли ще е?
  • 9 Порно

    6 4 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Руснаците бяха поръчали десантни кораби дето могат да носят хеликоптери, сигурно стават и за няколко самолета с вертикално излитане / каквито нямат/ , но самолетоносач не са. Англичаните в момента въвеждат един на въоръжение след десет години строеж и 12 милиарда паунда разходи , и то без стойността на авиационната група и въоръжението. И не , не може да го унищожи ракета за 15 хиляди , но няколко ракети от по милион и нещо могат.

    Коментиран от #11

  • 10 Хк+йххххйххх

    5 3 Отговор
    Най добре говноносач.
  • 11 Borislav Popov

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Порно":

    Е, да, въртолетоносачи бяха, но също бяха огромни и много скъпи ! Та мисълта ми е такава, ако е наистина така както разправя "да ама не", какво му прече на условния противник, да потопи въртолетоносача с една ракета, която уж струвала около 15 хил. евро !? Струвало ли си е това, да ги поръчат чак във Франция и за такива луди пари, след като уж били толкова лесни за потапяне ?? Това ми кажи ти на мен !

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 onq s konq

    2 2 Отговор
    Ето го ЗЛАТНИЯ ШАНС НА РАДЕВ!И вместо да се трепе да лобира за 10 Шведски самолета за БГ,направо да пълни ДО ГОРЕ Евросамолетоносача с Грипени!
  • 14 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    Аз да ти кажа, ма първо да те питам: В коя година ги поръчаха? Какво се случи тогава? Каква е връзката с Франция и защо наистина ги поръчаха?
    Айде разтършувай чичо Гугъл и отговорите ще ти светнат.
  • 15 Вуйчо

    0 0 Отговор
    До борислав попов,.
    Когато се научиш да различаваш самолетоносач от хеликоптероносач, тогава изпълзявай от дупката си гадино гадна!
Новини по държави: