14 Март, 2019 20:41 2 432 3

ЕС: Предстои ни дълга отсрочка за Брекзит

  • доналд туск-
  • брекзит-
  • великобритания-
  • тереза мей

Изгледите Брекзит да бъде отложен за след насрочената си дата 29 март нараснаха през последните дни

ЕС: Предстои ни дълга отсрочка за Брекзит - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск написа в Тwitter, че ЕС трябва да бъде отворен за варианта да предостави на Великобритания дълга отсрочка за напускането й, предаде АP.

В публикацията си Туск заявява, че в консултациите преди предстоящата среща на върха на ЕС в Брюксел той ще призове лидерите на 27-те оставащи държави от ЕС "да бъдат отворени за дълго продължение (на срока), ако Обединеното кралство намери за необходимо да преосмисли стратегията си за Брекзит и да изгради консенсус за нея".

Изгледите Брекзит да бъде отложен за след насрочената си дата 29 март нараснаха през последните дни, след като споразумението на премиера Тереза Мей за излизането отново претърпя тежко поражение в британския парламент. По-късно се очаква депутатите в Лондон да гласуват дали Мей да поиска от ЕС срокът да бъде продължен.

Нейните предпочитания изглежда са за кратка отсрочка, която да продължи до края на юни. Тя предупреди привържениците на Брекзит, които се противопоставят на споразумението й, че ако в следващите дни не бъде прието споразумение за излизането, отсрочката може да трае дълго време и може всъщност да означава, че Брекзит никога няма да се състои.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    8 2 Отговор
    Циркаджии...
    Флейтисти
  • 2 предполагам

    6 1 Отговор
    Това са постановки целящи политическо и социално разединяване.
  • 3 Ясновидка

    2 0 Отговор
    Британският Брезит се превърна в чисто лицемерен търговски пазарлък с голяма доза политическо надлъгване, кой кого да прецака и като започне едно отлагане на срока ще се стигне до отлагането му завинаги.279