Last news in Fakti

14 Март, 2019 18:20 1 292 2

Сепаратисти готвят протести в Испания

  • испания-
  • сепаратисти-
  • протести

Протестът ще се проведе в събота

Сепаратисти готвят протести в Испания - 1
Снимка: Shutterstock

Сепаратистки групи от Каталуния подготвят мащабен протест в Мадрид, съобщи El Pais.

Те обявиха, че целта на протеста е да отстояват правото си на самоопределение. Проявата е насрочена за събота.

„Излизаме на улицата, за да защитим своите права и свободи. Ние ще заявим, че самоопределението не е престъпление, а право“, се казва в изявление на групата Омниум Културал.

Очаква се за протеста да пристигнат автобуси от цялата страна. Към шествието ще се присъединят групи от Галисия, Кастиля, Андалусия и Страната на Баските.

Ще бъде обявено и недоволство срещу действията на Върховния съд. В момента подсъдими са каталунските лидери, участвали в организирането на референдума за независимост от 2017 г.

Испанските власти тогава отказаха да признаят референдума и отнеха суверенитета на Каталуния. Испания води преговори за развитието на региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брей

    12 1 Отговор
    Тия сепаратисти,ония борци за свобода!
    Гнусен свят!
  • 2 Хи их хи

    1 0 Отговор
    Ехааа, вече имаме и "сепаратисти" и по Европата! И най-вероятно лично Путин им праща SMS-и да ги подкокоросва! Направо сърцето ми се къса, като си помисля к'во щяхме да правим ако я нямаше отвъд атлантическата "Демокрация" да ни оправя бакиите!
Новини по държави: