Last news in Fakti

25 Април, 2019 17:12 2 743 19

"Файненшъл Таймс": "Апартаментгейт" може да повали ГЕРБ

  • файненшъл таймс-
  • апартаментгейт-
  • герб

Международното издание анализира последните скандали в българската политика

"Файненшъл Таймс": "Апартаментгейт" може да повали ГЕРБ - 1
Снимка: Shutterstock

Случаят със скандално придобити имоти от български граждани стигна и до страниците на „Файненшъл Таймс“.

От медията анализират, че информациите за евтини или недекларирани жилища на представители на властта, удрят по управляващите от ГЕРБ. Заради това партията може и да загуби предстоящите европейски избори.

Освен това, заради случая премиера Бойко Борисов може да не успее в опитите си да убеди ЕС да премахне мониторинга над съдебната система и борбата с организираната престъпност и корупцията. Посочва се, че обществото е било разтърсено от информациите за придобитите апартаменти от представители на властта, както и от лукса, в който те живеят.

От Медията посочват подадените оставки от министъра на правосъдието Цецка Цачева и заместник – председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Анализира се това, че и двамата отричат да са извършили нещо грешно.

Интерес представлява и случая с шефа на агенция „Антикорупция“ Пламен Георгиев, когото премиера посъветва да си вземе дълъг отпуск, докато се проверяват въпроси около терасата на неговото жилище. Посочва се, че нередностите са станали обществено достояние, благодарение на публикации на Антикорупционен фонд, БТВ и Биволъ.


Според експерта от Центъра за изследване на демокрацията Моис Файон, ГЕРБ ще премине през скандала, но той дълго ще се помни. Според него гражданите вече ще мислят върху разликите между техния начин на живот и този на политиците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    20 1 Отговор
    Какво ще кажете да си спретнеме един ДиктатураГейт
  • 2 s7un7

    36 8 Отговор
    Преди 4 години Тиквата имаше 4млрд лева, сега вече сигурно са двойно, докато има пари да си купува изборите нищо няма да го бутне, тоя боклук ще ни управлява докато е жив или сам не се откаже

    Коментиран от #14, #18

  • 3 12345

    28 4 Отговор
    Нали никой не се заблуждава, че изборите не са нагласени? Вижте какво стана в Украйна. Порошенко взе да не слушка и го бутна един комик. Ако някой си мисли, че това е случайно, жестоко се лъже. Големия брат отвъд океана здраво държи нешата в свой ръце и навсякъде печелят удобните и послушни хора.Ако някой не слушка му се спретват протести, Майдан или направо сирийски сценарии и така се упралява света.

    Коментиран от #13

  • 4 Газета Таймс

    20 3 Отговор
    Последните за сега но в никакъв случай последни завинаги просто е въпрос на време да гръмне следващивя скрит балон с герберастска пумия.
  • 5 112

    22 3 Отговор
    ГЕРБ сами се бутат надолу. Така става с всеки, който си повярва, че е над закона и народа пасе трева. Да идват следващите, поне в началото всички започват добре

    Коментиран от #7

  • 6 Све

    14 3 Отговор
    Във всяка друга държава, подобни щяха вече да са подали оставки и в затвора… не само заради дребните си апартаментчета…. ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА . КРАЖБИ ЗА МИЛИАРДИ - ГЕРБ, ОП, ДПС И СТАНИШЕВОТО БСП

    Коментиран от #9

  • 7 Све

    16 1 Отговор

    До коментар #5 от "112":

    Ако народът не пасеше трева, още ОТ КОСТОВ ДО ДНЕС СА ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА ЗА ЗАТВОРА
  • 8 Гостилничаря

    11 4 Отговор
    Да повали!? ГЕРБ!? Ако беше в държава с нормален народ, с ценностна система различна от първичната, с политика, насочена в полза на народа - със сигурност! При 2-3 милиона пенсии с 3-то отделение, хвърлящи по 10-20 бона през терасата при всяко позвъняване на телефона и 1 милион нагли и неуки мангали, първи приятели с Тиквун, няма никакъв изглед това да се случи скоро.....
  • 9 Реалист

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "Све":

    А на костов дивата приватизация забрави ли я? А на курна Техноимпекса и АЕЦ Белене???

    Коментиран от #15

  • 10 Каракачанов брус

    9 4 Отговор
    Защо Шкембе войвода не подава оставка заради огромната корупция с терасата и ме чешката му бърлога, както и заради скандалния клиентелизъм на файтонната му партийка? Тоя Тупан купува даже и резултати от социологията. Смешно е една маргинална неграмотна клика да има 5.5% подкрепа!
  • 11 сега всичко се замазва

    12 1 Отговор
    По апартаментите им ще ги познаете...Долни, гадни, ненаситни, партийни калинки!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "12345":

    да те продължа....намериха си и тук ,,новият,, губернатор....или просто притискат ТОЗИ за още - повече аванта....щото знам че америчките закони ВАЖАТ в целио свет...ама все оставят мръсната работа за туземците.Пък сървърите са все при тях....
  • 14 ДА ПИТАМ НЕЩО

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "s7un7":

    В твоята банка ли са му парите че знаеш колко са
  • 15 Усмивката

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Реалист":

    Този въпрост го задай на Боко антимафиото.Как взе той властта .Носен на ръце ,дйде вследствие народния протестен вот.Бе му даден мандат ,н не един за да вкара всички досегашни крадци .Но освен ронене на сълзи за дядо му ,каратистки пози и бабаитлък ние за 10 години нищи повече не видяхме.А който имаше неразумието да му го каже ,бе заклеймяван като червен, и провокатор.
  • 16 Васил

    3 2 Отговор
    Рано или късно всеки диктатор си отива тава ще е съдбата на Мадуро от Банкя
  • 17 Съвет

    1 3 Отговор
    Време е БСП да се пробва отново. Три пъти не сполучиха. Дано сега им се получи. Ама хич не ми се вярва. За това Бойко. Поне си го познаваме. Колко по мърдаме , по ни влиза. За това по кротко.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 дедо от Сирищник

    1 1 Отговор
    НЯМА КАК ДА СТАНЕ .... ДАЛАВЕРИТЕ НА ИМПЕКСОВА И ОФШОРКОВА СА НЕИМОВЕРНО ПО-ФРАПИРАЩИ И СА ЗА ДОЖИВОТЕН ...
Новини по държави: