25 Април, 2019 17:50 7 957 52

Сърбия се обвърза военно с Китай

  • сърбия-
  • китай-
  • александър вучич

Президентът Вучич е на посещение в Пекин, където участва във форума "Един пояс - един път"

Сърбия се обвърза военно с Китай - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Китайският президент Си Дзинпин даде зелена светлина за военнотехническо сътрудничество между Китай и Сърбия, съобщи сръбският държавен глава Александър Вучич пред журналисти в Пекин, предаде Танюг.

Вучич уточни, че Сърбия ще може да купува от Китай необходимото ѝ въоръжение при изгодни условия.
Той добави, че Белград няма да бърза да купува от Китай, защото вече е похарчил доста пари за тази цел миналата и тази година, но в бъдеще ще се обърне към Пекин за радари и въоръжение за наличните самолети и хеликоптери и за друго съвременно оборудване.

Вучич каза, че Сърбия вече е договорила два безпилотни самолета, а обмисля и покупка на китайски ракети със среден обсег земя-въздух.

Сръбският президент е на посещение в Китай, където ще участва във форума "Един пояс - един път".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    68 18 Отговор
    А сега от алианса ако смеят - да ги нападнат ! Ще им дойдат няколко милиона Китайци на гости !!!

    Коментиран от #23, #47

  • 2 КОНТРАТА

    74 13 Отговор
    👏👏👏👏👏👏🇸🇮🇨🇳 ДРУЖБА КАТО В ХУБАВИТЕ ВРЕМЕНА ПРЕДИ 1989г.кога хората бяха добри!

    Коментиран от #11

  • 3 Давид

    79 12 Отговор
    И Бойко - Българоубиец напоследък рекламира един път , ама републикански и няколко кръгови . Девиза на герб : много обръчи , един път.
  • 4 АнтиНАТО

    51 12 Отговор
    Скоро като мищо може да исчезне краварската база в косово както и самото косово.
  • 5 бай Даньо

    24 27 Отговор
    Браво на сърбите! Искам ги винаги в другия лагер, независимо в кои в другия лагер, инак как ще си върнем Ниш и поморавието и как ще ги отучим от Македония ...

    Коментиран от #9

  • 6 onq s konq

    30 39 Отговор
    Ах как ще му се зарадва Русия на тоя Вучич!Вече съм сигурен че СЪРБИТЕ СА НАЙ- ПОДЛОТО И ПРОДАЖНО ПЛЕМЕ:)ЕС лиии?Я едно Ембарго на сръбските стоки за Европа,да види тоя Дългуч как се пълнят джобове с КИТАЙСКИ ПОДКУПИ в последните дни на Управлението му!
  • 7 Borislav Popov

    11 26 Отговор
    Ми като са толкова курнас тойти сърби с китайците, какво чакат та не нападат и не си връщат, сърболята Косово, а жълтурите Тайван !?Шопето май гоолем страх, а !?
  • 8 Orthodox

    18 11 Отговор
    Мегадържавата Китай ще прави военно сътрудничество със средноголемия по китайските стандарти град Сърбия. Майтап бе, Уили...
  • 9 Америка е клозет

    31 7 Отговор

    До коментар #5 от "бай Даньо":

    Давай последния конфликт бяха в другия лагер ама за наше съжаление другия лагер винаги е печеливш а нашия винаги губещ!

    Коментиран от #17

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Яверти

    12 21 Отговор

    До коментар #2 от "КОНТРАТА":

    Нещастен комунист. Добрите неграмотни хора избили дядо ми и прислугата му! Защо? Защото той има, а на тях не им е стигало ум и все, за да имат.

    Коментиран от #12, #43

  • 12 Комуниста

    19 17 Отговор

    До коментар #11 от "Яверти":

    И моя дядо е омаш богатство преди 9 Септември обаче не са го убили партизаните! Защо ли? Сигурно защото не си е пил кафето с фашистите и не е доносничил! Основно дондници са избивани след Септември 1944г.

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Яверти

    19 19 Отговор
    След 9ти са избили безпощадно всички истински обичали тази страна! Хора, които са гледали интересите и - не Руските или Немските или каквито и да е други. Партизаните не са нищо повече от шайка бандити сеещи терор в името на Руския окупатор.

    Коментиран от #19, #31

  • 16 Комуниста

    18 15 Отговор

    До коментар #14 от "Иво":

    Малко ви трепахме след 9ти, трябваше повече, ама другарите се направиха на милостиви, а не трябваше! Фашиска сган ремсиска доносническа. Изедници на народа, турски мекерета.

    Коментиран от #20

  • 17 Голем смях

    10 19 Отговор

    До коментар #9 от "Америка е клозет":

    Който е бил със САЩ винаги е печелил.Добре че СССР беше със САЩ ,че Хитлер щеше да ги разпори.Значи комунистите може със САЩ ,а България не може.

    Коментиран от #18

  • 18 КОНТРАТА

    18 14 Отговор

    До коментар #17 от "Голем смях":

    Добре че САЩ бяха със СССР че Жуков как се беше засилил можеше да паркира танковете във Вашингтон!

    Коментиран от #24, #26, #29

  • 19 Бай хой

    15 11 Отговор

    До коментар #15 от "Яверти":

    Дечко, много са те лъгали. След девети 1944 са избити главорезите клали Българи тъй както турци не са ги клали. Прочети как фашистите са избивали цели семейства жени и деца, как са разнасяли отрязани глави и как са палили къщи. Не слушай криминалните доносници оцелели от Белене и обявили се сега за дисиденти.
  • 20 Капиталиста

    11 13 Отговор

    До коментар #16 от "Комуниста":

    Комуне,пепел ти на езика! Дегенерат!
    Изтребахте цвета на нацията,което дори и османлиите не направиха!

    Коментиран от #25, #34

  • 21 бай Даньо

    6 14 Отговор

    До коментар #10 от "Америка е клозет":

    прав си сръбите са кьораво пиле дето господа го храни , но тоя път изглежда ще настъпят мотиката ... Правилната страна винаги е на страната на силата а сила като Америка - военна , икономическа и културна този свят не познава и не е виждал. Америка превъзхожда Пимската Империя или която и да е империя от древноста по мащаб, само се опитва да не си упражнява силата така грубо което е между другото умно . Познай каква империя ще са Китай на световната сцена когато дойде техния ред , не ми се мисли какво ще им се случи на рашките , първо на тях ... така че няма за каков да се радвате русите и отродените български русофили ....
  • 22 Циганин

    11 8 Отговор
    Браво на сърбите не са като нашата монголо-татарска продажническа сган дето продадоха родината на англосаксонката паплач.
  • 23 123

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Ама, за да дойдат, ще трябва да минат през Русия.
  • 24 бай Даньо

    6 11 Отговор

    До коментар #18 от "КОНТРАТА":

    Контрата не че оаквам повече от теб , но в края на войната не е стоял въпроса за Жуков с танковете в Вашингтон ( това не става дори за евтина фантастика от 60-те) а са стояли 2 избора пред американците дали да продължават към Москва и да привършат с коминизма защото руснаците са били гроги , нямало е как да воюват повече особенно срещу обединена Европа и Америка или по-лесния начи дали да не я разбомбят Раша с новите бомби на Опенхаймер и да се свърши с тая мизерия ... русофилите , добре дошли на планетата Зема средна температура 20 градуса...

    Коментиран от #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 123

    12 10 Отговор

    До коментар #18 от "КОНТРАТА":

    С какво ще стигне до Вашингтон. Флотът им по това време е мизерен. То не, че и сега може да се мери с флота на САЩ. Да не говорим, че Англия и САЩ тотално превъзхождат СССР в авиацията. СССР е много изтощен от войната с Германия, още една голяма война ще ги довърши. Сталин не е бил толкова глупав.

    Коментиран от #28, #32

  • 27 НКВД

    11 4 Отговор

    До коментар #24 от "бай Даньо":

    С какво ще прдължат към Москва? То армия се иска за тази работа, а немците разбиха америте в Болонския лес!
  • 28 КОНТРАТА

    6 3 Отговор

    До коментар #26 от "123":

    С мерак бе траверс

    Коментиран от #30

  • 29 бай Даньо

    3 10 Отговор

    До коментар #18 от "КОНТРАТА":

    А както знаем от историята американците се оказват хуманни и избират третия път да пощадят вашата мадър Раша ... Айзенхауер като генерал е бил силно несъгласен да се спре до Берлин , но не е вземал тия решения ... Когато е станал президент рашките вече са имали бомби и ситуацията е друга , следва студената война ....
  • 30 123

    4 11 Отговор

    До коментар #28 от "КОНТРАТА":

    Вие червените гейове май трудно вдявате.
  • 31 Бачо Киро

    9 5 Отговор

    До коментар #15 от "Яверти":

    Стига глупости, бастун. Щом преди това си имал, значи си я свършил някаква... Я виж още след турско кои облажват? Същите дето са лизали турските задници, а баш тея дето са кървяли са били изритани на боклука... Щом преди ВСВ дядо ти е имал, значи сте от боклуците, които са крали след Освобождението. Иванчо Хаджипенчович е баш такъв и точно боклуци като твоите са го избрали за депутат, член на Държавния съвет и Върховния съд след Освобождението, а за бастун като теб пояснявам - това е човекът, който е обърнал внимание на Великия везир за организацията на Левски, бил е висш чиновник и е подписал присъдата на Левски. Та хич не ми хвали "интелигенцията", била е същия боклук като "виповете" сега... Никакви разлики със сега... Пак боклуците на власт...
  • 32 Бай хой

    10 5 Отговор

    До коментар #26 от "123":

    А какво направиха флотилиите на сащ, великопосрнабритания и Франция при Сирия? Гледаха жалко как Руския флот мачка главорезите им. Да не говорим за жалката подобие на атака със стотици изстреляни и ракети. Пълен провал.

    Коментиран от #33

  • 33 123

    2 10 Отговор

    До коментар #32 от "Бай хой":

    Ти нещо си презобил с руска пропаганда. По същия начин аз мога да кажа, че рашките гледаха безучастно как щатите бомбят Асад. Просто двете сили действат в региона, без да си пречат директно.

    Коментиран от #40

  • 34 Бесен Язовец

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "Капиталиста":

    Ако цвета на нацията е била като тебе .....!!!!!!

    Коментиран от #36

  • 35 Borislav Popov

    12 4 Отговор
    Сороснята още ли се пени тука ? Сърбия с подкрепата на Русия и Китай е вече недосегаема за ръчичките на запада ! Я сега да се пробват пас с бомбардировките !! Ще им счупят ръчичките !

    Коментиран от #38

  • 36 Атеиста

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Бесен Язовец":

    Уцели ника!
  • 37 Docenta

    3 4 Отговор
    Какво име на форума "един пояс един път"те сърбите скоро освен пояси ще сложат и фесове
  • 38 бай Даньо

    4 9 Отговор

    До коментар #35 от "Borislav Popov":

    А ти защо се радваш че Сърбия е недосегаема бе, катил червен!? Как го разбираш твоя интерес - България да има силни съседи !? Абе вие чувате ли се какви ги говорите отродените червени катили , да си запалим къщата ( майната му на нашия български интерес) само да изгори къщата на Вуте ( да пръднем на оная работа на американеца щото то повече от това няма да е сръбския напън) . Акъл нямате за 2 стотинки или въпреки че гиворим един език интереса ни е раличен ... Катили , червени!

    Коментиран от #39

  • 39 Бай хой

    7 3 Отговор

    До коментар #38 от "бай Даньо":

    Малко просташко ми се види да желаеш зло на съседа си. Такива ли са евроатлантическите ценности?

    Коментиран от #42

  • 40 Бай хой

    9 3 Отговор

    До коментар #33 от "123":

    А умно изглежда че главорезите идилци на сащ ги разгромиха. А Асад е победителя. Какво излиза че сащисаните нищо не са постигнали.
  • 41 звз

    8 4 Отговор
    Абе ние ако пак сме от страната на губещите то съседа се е ориентирал правилно и ще ни мачкат с китайски танкове през Стрезимировци и Трън!

    Коментиран от #49

  • 42 бай Даньо

    3 3 Отговор

    До коментар #39 от "Бай хой":

    бай хой , още по ника не ми изглеждаш интелигент ама въпроса ми е прост ако ще играеш футбол кое поле избираш срещу слънцето ли ... за националния интерес няма място за сиромахомилство , а в нашия случай е доказано че добрите сърби са само слабите сърби , доказано 3-4 пъти само през 20 век да не караме назад .. да не обидя някой същото е верно и за гърци поне, а с другите съседи можем и да имеме почти нормални отношения

    Коментиран от #45

  • 43 onq s konq

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Яверти":

    3аслужават си го тия миндили ! A ти може да се закопае с тях !
  • 44 Господин

    12 0 Отговор
    Чета тука коментари на военни и исторически експерти и се чудя колко още ще трябва да чакаме, за да станем нормална държава. Хора, седнали на ракия и салата, не могат да изтичат 20 м без да се задавят газят с танкове, воюват, че и ракети изстрелват... "О,мила,моя майно льо" дано не се налага да виждате война отблизо, че жените ви ще трябва да се бият вместо вас, неграмотни търтеи. Много е лесно отстрани да се говори за войни и оръжия ама ако си в епицентъра на събитията ти се дърпа лайното...90% от населението на България са жалки карикатури,наследници на един героичен, жаден за образования и жив народ.
  • 45 Бай хой

    11 2 Отговор

    До коментар #42 от "бай Даньо":

    В нашия случай е доказано че като гледаме слънцето ни заслепява и ни го навират изотзад. Балкански войни и ПСВ губим половината си територия. ВСВ втора национална катастрофа. Вечните врагове на България искат разпарчетосване и управление от съседите. Добре че е братския СССР да запазим независимост. След ВСВ България бавно но сигурно върви напред. Българите останали в западната сфера на влияние турция и Гърция са асимилирани и унищожени. След 1989 година това вече се прилага и в България. Такива са горчивите факти.
  • 46 СТЕЛТчо

    11 0 Отговор
    Жълтите помнят кой им даде разпарчетосания Ф117!
  • 47 Б. Б

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Правиш изключително тъпи коментари!
  • 48 Анонимен

    4 0 Отговор
    Ме знам дали сърбите биха изневерили на Москва, китай не може да им помогне в случай на проблем.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Майкъл джексън

    2 3 Отговор
    Ще гледат ЕС само по руската телевизия

    Коментиран от #51, #52

  • 51 Хихихихи

    3 1 Отговор

    До коментар #50 от "Майкъл джексън":

    Ти по коя телевизия гледаш ЕС?
  • 52 Северозапад

    5 0 Отговор

    До коментар #50 от "Майкъл джексън":

    То голяма файда от ЕС..ще останат само Баламите за да бъдат Доени от Бюрократи...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания